Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kiitos myötätunnosta, Satu ja Tilkkureppu!

Kiitos myötätunnosta, tänään oli parempi päivä. Soitin aamulla ompelevalle ompelukonekauppiaalleni Marjalle koneen säädöistä, neula- ja lankaprobleemista. Vika oli, kuten arvata saattaa, ompelukoneen ja tuolin välissä. Kun nappasin vanhoista lankavarastoista muka tikkauslankaa, en tajunnut, että tikkauslankojakin on eri paksuisia. Lanka olikin  farkkulankaa, paljon paksumpaa kuin perinteinen karhunlanka. Marja jäljitti ronksutusvian puhelimitse, tunnisti käyttämäni langan lukiessani rullan tekstejä hänelle. Ihan liian paksu lanka ja ohut neula eikä ko. langalla voi tehdä juurikaan muuta kuin tikata suoraan tiukalla ylälangalla. Ilmankos ei luistanut. Olen muka kokenut ompelija, enkä tajua moista, nolottaa. Tänään oli sitten oikean paksuinen lanka oikean kokoisessa neulassa, ja koeompelussa homma sujui. Jess! Oikean väristä lankaa minulla ei ole vieläkään, joten liina odottaa edelleen. Mutta se ei nyt haittaa yhtään, kun eilinen ronksutusongelma ratkesi.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että pääset eteenpäin. Minun olisi pitänyt sanoa tarkemmin, että normaalipaksuisia ompelulankoja aluksi esim. 60 nroa. Erikoislankoja voi kokeilla sitten kun saa homman luistamaan muuten. Tsemppiä!

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!