Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Selviämispäivä

Tämä päivä menee selvitessä eilisestä messureissusta. Muutama messuihmetykseni tässä listattuna:
a) Miten paljon Suomen maassa on taitavia käsityöyrittäjiä ja -tekijöitä. Todennäköisesti heistä oli vain pieni osa paikalla, mutta hienoja töitä, upeita oivalluksia ja kaunista esillepanoa. (No, pellavatunikoita alkoi jo ehkä olla hiukan liikaa, niillä erottautuminen voi olla jo aikamoinen haaste.)
b) Miten paljon on erilaisia materiaaleja, välineitä, tekniikoita jne. tekeville käsille? (Niin paljon, että heikompaa hirvittää, ja osa on pakko sivuuttaa, kun tietää ettei se juuri nyt kiinnosta tai sitä ei koskaan (???) tule kokeilemaan.)
c) Miten paljon on Suomessa kädentaidoista kiinnostuneita ja niitä arvostavia sekä tekeviä ihmisiä? (Omasta näkökulmastani ihan liikaa, koska en eilenkään oppinut vielä tungosta rakastamaan, vaikka siellä selvisinkin)

Huomasin vasta poistumisvaiheessa tiedotteen siitä, että valokuvata saa vain näytteilleasettajan luvalla, joten ne kaikki (luvattomat) kuvat jäävät nyt oman ideapankkini dokumenteiksi. On siis pakko esitellä omia ostoksia pienoista noloutta (taas lankesin) tuntien, mutta valokuvien (nehän kertovat totuuden!) perusteella huomaan kuitenkin olleeni kohtuullisen maltillinen.

Kotona odottavat lankakasat (=vuoret) vähän helpottivat taistelussa kiusausta vastaan, mutta näitä ei voinut ohittaa. Omiin sukkiin ja huiviin tarkoitettuja.


Salka Saldellin myyntipöydältä löytyi kaunis tuolipari kankaalle painettuna.(anteeksi silittämättömyys) Ensin ajattelin upottavani ne johonkin tilkkutyöhön, mutta taidan laittaakin ne raameihin työhuoneeni seinälle.


Kankaiden ostoslistallani oli punaisia kankaita tekeillä olevan peittoni reunakankaiksi sekä koirakangasta. Onnistumisen voitte arvioida kuvasta. Osasyyllinen on kyllä mm. forssalainen Kankainen, joka oli roudannut messuille ihan liikaa vaihtoehtoja.


D-insinööri sai tuliaisiksi tervatun löylykauhan. Terva on meillä aina "in" johtuen sukutaustoista.

Bussimatkalla valmistuivat nämä, joten ei mikään hukkareissu!

Ihanaa oli tavata myös Kouvolan Konetikin Marjaa, ompelevaa ompelukonekauppiastani. Vaihtoimme ompelu-, ompelukone ja muutkin käsityökuulumiset ja muistelimme hauskoja tienvarsikauppojamme.

Annelle vielä kiitokset rattoisasta matkaseurasta!

Kymppitonnin kävijämäärä lähestyy huimaavaa vauhtia, kiitokset siitä teille! Sinä, joka huomaat olevasi kymmenestuhannes blogiini kurkistaja, ilmoita kommentilla sijoituksesi ja laita osoitteesi sähköpostilla (tiinatei@luukku.com), sinulle on luvassa pikkuinen yllätys.13 kommenttia:

 1. Hei, minulle tuli laskurissa 10.009
  Kivoja ostoksia teit messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan siulle postia tulemaan, kun kymppitonnaria ei ilmaantunut.

   Poista
 2. Suurinpiirtein saman määrän olit kankaita ostanut, kuin minäkin. Ostin myös nallekirjan, kun halvalla sai. Tosi ahkera olit, kun noin monta tillukkaa neuloit. itse olin laiska tässä asiassa tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillukka-sana on minulle ihan uusi tuttavuus!

   Poista
 3. Voi miten mahtavaa! Tytär oli käymässä kotona, asiat tärkeysjärjestyksessä. Oma käyntini osuu siis ensi vuoteen ja toivon että silloin pystyisin jo esittelemään tikkausta ja tilkkupeittoja.

  VastaaPoista
 4. Saamoja Salkan sinisä tuoleja minäkin hiplasin, mutta päädyin huojuvaan taloon. Kankainen oli kyllä yliveto, mitä tarjontaan tuli. Siellä minun hillitty ostelu hieman riistäytyi käsistä. Tervan tuoksu on aivan ihana! Meillä on tervanarua ja siitä voi leikata pätkän vaikka saunaan. Jo pienestä pätkästä saa ihan tuoksun. Kauniit sukat olet neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talot ja portit pyörivät käsissäni tuolien ohella, mutta päädyin noihin tuoleihin. Juu, Kankaisella on kuvaamasi vaikutus...

   Poista
 5. No joo kyllä sitä voi selvitymispäiväksi sanoa, sillä täytyy niin monesta houkutuksesta selvitä! Olet selviytynyt hyvin maltillisesti ja kauniita kankaita ostanut ja silityskuvioita löysin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivaltava näkökulma otsikkooni... olihan se aikamoista selviytymistä

   Poista
 6. Nuo painetut tuolit on NIIIIIN ihania! Olen myös ostanut messuilta - en vaan raaski ottaa käyttöön...
  Matka taisikin olla vähän pidempi, ainakin 3 tuntia suuntaansa?? ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan noin sukkela en ole neulomaan, saat lisätä vielä tunnin.

   Poista
 7. Minäkin ostin tuolin ja ikkunan. :)Kankainen kampitti minutkin. Ostokset vilahtivat jo kaappiin. Tässä pimeydessä ei jaksa kuvata ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!