Sivut

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Alun pohja

Talossa, jossa teen töitä, koulutetaan myös artesaaneja. Pari viikkoa sitten liikuin sellaisessa osassa taloa, jossa käyn harvemmin. Mikä ihana yllätys: Käytävän seinälle oli ripustettu kaksi upeaa työtä.




Kapeassa käytävässä leiskuivat upeat värit taidokkaissa pellavaisissa taidetekstiileissä. Arvioin töiden kooksi lähemmäs pari metriä kanttiinsa.




 Työt oli ripustettu kapealle käytävälle, joten kovin hyvää kuvakulmaa en saanut, mutta toivottavasti kuvista saa jotain irti lahjakkaan tekijän aikaansaannoksista. Tapasin töiden tekijän, Leontina Saksan, nuoren artesaaniopiskelijan, ja sain häneltä luvan kuvien julkaisemiseen blogissani.

Työt liittyvät Kantakansojen keskuksen ja Inkerin liiton etno-designprojektiin, jonka johtajana Leontina toimi. Näiden seinätekstiilien lisäksi kokonaisuuteen kuului vielä pellavasta ommeltuja asuja, joista minulla ei valitettavasti ole kuvaa. 

Leontina kertoi töiden taustalla olevan runot, jotka hän ystävällisesti lähetti minulle.
Taas vahva todiste siitä, että käsityö elää ja voi hyvin!




3 kommenttia:

  1. wow, mitä töitä. Hienoa, että laitoit meidän muiden ihailtaviksi.

    VastaaPoista
  2. Wautsi mitä mahtavaa väriloistoa!

    VastaaPoista
  3. Upeat työt! Joillakin on taito yhdistellä värejä toisiinsa:)

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!