Sivut

maanantai 6. toukokuuta 2013

Paperiaskartelua

Paperiaskartelu ei koskaan ole ollut lajini, vaikka olen ihan työksenikin askarruttanut muita. Ihailen suuresti esim. taitavia kortintekijöitä ja nukkekotitaitajia, mutta vammautunut vasen käteni ei kykene sellaiseen pikkupikkunäpertämiseen, jossa tarvitaan kahden käden tarkkaa hienomotoriikkaa. Siksi riemastuinkin, kun oli mahdollisuutta osallistua lahjakassikurssille, jossa työskennellään reiluilla mitoilla. Ja materiaalit löytyivät ihan kotoa. Siis, tapettien jämät kiertoon:

Kaksi mustavalkoista vasemmalta makuuhuoneen tapetista (laadultaan parasta kassintekoon), sininen  työhuoneeni tapettia ja oikeanpuoleinen on "tyttöjen" vessan takaseinän tapettia (laadultaan ehdottomasti kehnoin kassintekoon). Isompien kassien leveys on 24 cm ja korkeus 20 cm. Pikkukassi on 12 cm leveä ja 16 cm korkea. Nämä ovat harjoittelukappaleita, vaikka onnistuneita sellaisia. Nyt kun tekniikka alkaa olla hallussa, voin jo miettiä kuvioiden kohdistamista järkevällä tavalla. Näissä ne menivät ihan sattumanvaraisesti.

12 kommenttia:

 1. Hienoja kasseja ja mukava kun voi käyttää pois vanhoja materiaaleja. Itse olen ja Pinterestiin pinnannut itselleni lahjakassien teko-ohjeen, mutta en ole vielä saanut kokeiltua.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noissa kasseissa kelpaa antaa lahjoja. Kuviot on minun mielestäni ihan kohdillaan. Kauniita ja yksilöllisiä.

  VastaaPoista
 3. Ovatpa ihania, noin tulisi hyödynnettyä nurkissa pyörivät jämätapettirullat!

  VastaaPoista
 4. Hienoja. Minäkään en ole kortin tekijä. Usein anna lahjan ilman korttia. Joskus harvoin olen onnistunut ja ne on olleet lähinnä tilkkukortteja.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa! Täst mie piän, kierrätyksestä tyylillä :) Missä kurssi oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi oli J:n majalla, Laura P oli opettajana ja samalla oli nyyttärit. Oi jospa oisit ollut muuuuuukana!

   Poista
 6. Aaaaah, rakastan paperikasseja! Ostan niitä AINA alennusmyynneistä, mutta olisikin tosi hienoa tehdä omat lahjakassit! Täytyykin ehdottaa kurssia Opistoon!!
  Mikä on paras tapettilaatu, entä kehnoin? Seinillä tykkään vinyylipintaisista 8koirataloudessa pesuominaisuuksilla ON merkitystä!), mutta mahtaako olla oivallinen kassimateriaali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula! Vastaan kysymykseesi kokemuksella kolmesta erilaisesta tapetista, joista kahden valmistajaa/merkkiä en edes muista. Omani ovat kaikki paperitapetteja, ja jos näiden kolme perusteella pitäisi joku yleisohje antaa, niin se tapetti, johon taitettaessa saa napakimman ja terävimmän taitereunan, tuntuu pelittävän parhaiten. Jos tapetti on pehmeää ja huonosti taittuvaa, etenkin alakulmien teko on vaikeaa, koska tapetti vain pyöristyy eikä asetu kulmaksi. Vinyylitapeteteista minulla ei ole kokemusta, mutta ehkä tuo taitettavuusominaisuus on merkittävä niissäkin. Osa kurssilaisista oli ostanut tapetinjämiä SPR:n Kontista hintaan 1 €/kg.

   Poista
  2. Kiitos! Menenkin tästä hetimiten taittelemaan rullanloppujen kulmia... :o)

   Poista
 7. Tulipa juuri mieleeni, että ajattelin tuossa taannoin tekeväni tuollaisia kasseja, kun oon noita tapetinjämiä hamstraillut. Olin vaan jo taas unohtanut koko asian, mutta nyt rupes sormet syyhyään.... jos ei tänään, niin huomenna!!! Tosi kauniita sinun kassisi :o)

  VastaaPoista
 8. Onpas ne kauniita paperikasseja! Meillä on töissä yksi taitava noita tekemään. Taisi taitella korejakin kartongista. Kassisi ova,t Arjan sanoman mukaan, ihana yksilöllisiä, ei kuviot tarvitse aina olla kohdallaan!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!