Sivut

maanantai 19. elokuuta 2013

Ihan pikkasen oon kade...

... lukiessani muiden käsityöpostauksia. Niin paljon kaunista valmista, ja minä en edes pölyjä ehdi ompelukoneeni päältä pyyhkiä. 

Aika on mennyt siinä, että nämä ...


...on saatu siirrettyä tänne...


...jotta näihin...


voidaan viskellä uutta pilkottua puuta kuivumaan. 

Tunnustan siis täten julkisesti syyllistyvämme siihen mittavaan ympäristörikokseen, joksi puulämmittäminen on jo määritelty. Levitämme vahingollisia pienhiukkasia ensi talvenakin yli kymmenestä pinokuutiosta polttopuuta. Meillä ei tosin polteta märkää puuta, ja osaamme sytyttää puut päältä, mutta se ei taida riittää puolustukseksi.

Tämä postaus on köykäinen yritys selittää, ettei täällä ihan laiskana ole oltu. Etenkin kun on joka päivä pitänyt käydä kangasrahoja tienaamassa työpaikallakin. Kunhan saan vasemman käteni oikenemaan koukistuneesta halkojen kantoasennosta, niin alan päästä pikkuhiljaa ihan oikeisiinkin hommiin...


Kyllä se toivottavasti tästä vielä iloksi (= ompeluksi) muuttuu, kun isommat pihan syystyöt valmistuvat, ilmat viilenevät ja illat pimenevät. Sitten ei ehdi konekaan pölyttymään.

10 kommenttia:

 1. Näkisitpä mitä herra mieheni ja minä olemme viikonloppuna puuhailleet, saunapuuklapit ainakin kolmelle vuodelle nojaa saunan takaseinään. Oikea hauis on ihan tärviöllä, en nimittäin käyttänyt moottorisahaa enkä klapikonetta, vaan nosti tukit sahapukille pätkittäväksi ja pöllit klapikoneelle ja tietysti pinosin klapit. Aaaarrrggg

  VastaaPoista
 2. Älä kanna huolta teidä, tai kenenkään muun puilla lämmittämisestä. Sata kilsaa meiltä itään, niin ei todellakaan ole väliä, miten puut sytytetään, tai yleensäkään, mitä sytytetään.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä Amalian kanssa turhaan huolta kannat meidän pikkuisen Suomen pienhiukkasten levittämisestä, tuolla muualla maailmalla niitä levitellään miljoona kertaa enemmän.
  Samoin täällä ei ole ompelukone laulanut, mutta eiköhän se syksyiltojen pimetessä muutu.

  VastaaPoista
 4. Puupinot hivelee aina silmääni! Samaa hommaa tehty mökillä ja kohta varmaa alkaa pinoaminen kotona. Luulen että jotkut muut saastuttaa ilmaa enemmän kun me puullälämmittäjät ja mehän säästetään taas sähköä ja sehän se vasta saastuttaja on!

  VastaaPoista
 5. Minun hauikseni alkaa olla jo parantunut juuri tuosta samaisesta hommasta. Pienhiukkasia sitä tuprutellaan täälläkin päin Suomea kuivista ylivuotisista puista. Jotakin koiramaista on kuitenkin valmistunut ompelukoneella.

  VastaaPoista
 6. Mies onneksi tykkää puupuuhastelusta siinä määrin, että meitsin ei ole tarvinnut osallistua. Vaikka kyllä hänkin tämänkesäisen souvin jälkeen alkaa olla sitä mieltä, että jatkossa puut voisi hankkia kotiin kannettuina, valmiiksi halottuina ja varastoon pinottuina. :o)

  VastaaPoista
 7. Teillä on hienot puunkuivatustelineet. Minulla puolestani on maalipensseli kasvanut kiinni käteen tänä kesänä :-) vähiin on tilkkuilut jääneet, mutta kunhan illat pimenee ...

  VastaaPoista
 8. tervehdys Tiinatei!

  kiva kun poikkesit Liskolandiassa ja kommentoit tuohon - minunkin mielestäni - rasistiseen tapaan nimetä perinteisiä juttuja nykytrendin mukaan. eikähän se rajoitu vain leikkeihin... mutta oikeassa olet siinä että tämänpäivän aikuiset todella pyrkivät kaikin keinoin kasvattamaan tulevasta polvesta raivorasisteja, kuin Venäjällä ikään. pah.

  poikkea toistekin, nyt en ehdi tutustua blogiisi tarkemmin, olen avaamassa liiketta kohtsillään ja nyt on menossa hyllyjen ja kalusteiden mittaaminen paikoilleen, jotta niitä pääsee täyttämään....

  milläkö?
  kivillä, yrteillä, tyrnillä, luontaistuotteilla ja, ja...

  VastaaPoista
 9. Upea pino puita, hattua nostan! Ihanahan noita on sitten syys- ja talvikylmällä (ja kostealla) poltella. Tulee NIIN ihana lämpö...pitäähän sen ompelukoneenkin saada lomansa;)

  VastaaPoista
 10. Samaan täällä syyllistytään, mutta olen sitä mieltä, että puuta on poltettu vuosituhansia, että miksi se nyt on muuttunut niin vaaralliseksi. ei mitään omantunnon tuskia tarvitse tuntea. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!