Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

Vyöry

Kaikki alkoi tästä: 


Voitin HanneLisen blogista Studios-lehden. Sen seurauksena katselin pikkuruista työhuonettani uusin silmin. Eihän missään sisustusratkaisuissa näy, että se on intohimoisen kässätyöläisen huone! (Paitsi tietysti niissä kaoottisista kangaskasoista sängyn päällä, lattialla tai työpöydällä). Jotain on pakko keksiä! Aluksi ehkä kirjahyllyyn purnukoita nauhoille ja napeille? Mutta mihin kirjat? Tyhjensin eteisaulan kirjahyllyistä kaksi kassillista kirpparille. Sitten laitoin tyhjentyneeseen tilaan ensin ne kirjat, jotka lojuivat siellä kirjarivien päällä. Tilaa huoneestani siirrettäville kirjoille jäi täsmälleen sanakirjarumilusten verran. Mutta sainpas vähän tilaa purnukoille!


Hyllyn toinen pää, alahyllyistä puhumattakaan, ovat vielä kirjoja täysi, eikä mitään paikkaa niille. Siispä roudasin pihamökistä vanhan kirjahyllyn eteiseen ulko-oven suuhun. Vähän meni ahtaaksi, mutta emme itse käytä tätä ovea juuri koskaan ja vieraat pysykööt hoikkina. 


Hain rautakaupasta pintakäsittelyaineet, ja ehdin käsitellä ainoan hyllylaudan ulkotiloissa (hiukan ätäkän tuoksuiset aineet) ennenkuin jäätävän kylmät säät tulivat. Siispä yläpinnassa olevien muutamien kosteuden aiheuttamien laikkujen päälle laitoin liinan ja kukkamaljakon. Kunnostus jatkukoon säiden lämmettyä. Eteisaulan hyllystä siirrän kaikki säästetyt lastenkirjat tähän (kunhan D-insinööri löytää hyllylle riittävän kestävät kannakkeet, nyt siinä on käsinveistetyt puutikut) ja sitten roudaan ammattikirjani työhuoneesta eteisaulaan. Sitten voin täyttää oman hyllyni - vaikka millä.

Hyllyä pihamökistä kaivaessani näin sinne aikoinaan haudatun lokerikon. Se on kotoisin edellisen työhuoneeni (siis leipätyöhuoneen) komerosta. Talo oli aikaisemmin ollut oppilasasuntolana, ja jokaiselle sairaanhoitajaoppilaalle oli komerossaan oma lokerikko. (Liekö tavoitteena ollut opettaa tulevat hoiturit yksityiselämänkin puolella järjestelmälliseen elämäntapaan?) Mittavan remontin uhatessa korjasimme talteen kaksi lokerikkoa ehkä parista sadasta vastaavasta. Mihin se toinen on joutunut, ei aavistusta, mutta tämä toinen löytyi vielä.


Laatikostolla on korkeutta noin 180 cm, leveyttä n. 40 cm ja syvyyttä 30 cm. Siinä on kuusitoista kokopuista laatikkoa. D-insinööri on jo muutaman kerran ollut laittamassa tätä juhannuskokkoon, mutta olen päässyt väliin. Tuon kummenpaa kuvaa en siitä saanut, se kun on siellä kaikkien muiden tarpeellisten tavaroiden keskellä. 

Mittanauha kourassa kuljin ympäri pientä työhuonettani - ja haa! Löysin yhden nurkan, johon laatikoston voisi sijoittaa. Täytyy sitä ennen neuvotella vastaavan mestarin (=D-insinöörin) kanssa yhdestä tiellä olevasta pistorasiasta. Laatikosto vaatii pientä siistimistä, siksi tätä projektia suunnitellaan huolella tuleva talvi ja mahdolliset kunnostustyöt aloitetaan kevään lämpimien koittaessa.Tai voisihan noita laatikoita ottaa sisälle yksi kerrallaan siistittäväksi. Vaikka yksi viikossa, tai joka toinen viikko...

Kun postauksen alussa mainittu lehti on kuvatunlaisen vyöryn saanut aikaan, laitan vahingon kiertämään. Joten jos haluat muutosta elämääsi, ilmoita kommetissa halustasi vastaanottaa Studios-lehti, niin ohjaan vyöryn suuntaasi. Jos halukkaita on useampi, niin arvon lehden saajan. Aikaa ilmoittautua vyöryn kohteeksi on tämän kuun loppuun.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Upea laatikosto! Se kannattaa kunnostaa käyttöön. Jos voitan arvonnassa, voin lähettää postimerkit, ettei tule niin suuria ulkomaan postikuluja :-)
  helena

  VastaaPoista
 2. Mitähän kaikkea muuta ihanaa sieltä pihamökistä mahtaakaan löytyä, niin on upea kirjahylly ja lokerikko!! Tuohon laatikostoonhan menee vaikka millä mitalla kaikenmoisia kässytarvikkeita!! Esim. 16 seuraavan tilkkupeiton kankaat värilajiteltuina!! :o)
  Lehtikin kiinnostaa, kovasti!

  VastaaPoista
 3. Jopa oli kohtalokas voittolehti! Tuollaisen tapahtumien vyöryn sai aikaan. En uskalla ilmoittautua arvontaan - tiedä, millaisiin askareisiin minun tieni veisi! Tilkkuilen mieluummin.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista nähdä sitten aikanaan minkälaiseksi lokerikko muotoutuu... Säilytystilaa ei ol koskaan liian pajon kankaille ja muulle tilpehöörille.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä lehti aloitti vyöryn ja mielenkiinnolla seuraan tuloksia.
  Hieno lipasto ja laatikosto aivan mahtava aarre säilykseen.
  Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 6. En missään nimessä uskalla osallistua tuon lehden arvontaan. Viimeksi, kun siivosin ja järjestelin tarvikevarastoani, niin nyt sitten aika kuluu etsimiseen. Ennen tavarat löytyivät siitä sekasotkusta vaivatta. Hyvää jatkoa vyörytykseen. Vanha kirjahylly ja laatikosto näyttävät oikein hyviltä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kaikki mahsolliset kaapit täynnäkankaita, kirjoja ym. Toisinaan asia hermostuttaa enemmän ja toisinaan vähemmän:) Tahtoisin kuitenkin että kaikki tarvittavat olisivat siistissä järjestyksessä ja helposti löydettävissä -näin ei kuitenkaan ole:)
  Arvonnassa olen mukana:)

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että lehteni sai aikaan näin positiivisen vyöryn. En ota osaa arvontaa, koska minulla kun sattuu olemaan se toinen samanlainen kappale edelleen. Ehkäpä selaisen sitä uudelleen ja jään odottamaan, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!