Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ei tullut Sitä Kassia

Kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen. Vaikka sain paljon kannustusta kassin tekoon, syntyi todellakin kassi, mutta ei se kassi, josta haaveilin pussukan valmistuttua Ehkä sekin kassi joskus näkee päivänvalon.


Tähän kassiin ompelin puolentoista tuuman levyisiä ja koko kankaan leveyden pituisia kaitaleita yhteen. Sitten leikkasin pinnasta poikittain puolentoista tuuman levyisiä uusia kaitaleita, joita sitten kääntelin niin, ettei samanvärisiä tilkkuja sattunut vierekkäin. Ompelin kaitaleet yhteen.  Kassin ylä- ja alareunan leikkasin tukevasta  mustasta kankaasta, joka on aikaisemmin palvellut sohvatyynyn päällisenä.Ommellessa palautui mieleen, miksi päällinen sain lemput aikaisemmasta toimestaan; materiaali kerää kaikki langanpätkät ym. roskat. Toivottavasti pärjään sen kanssa sen uudessa olomuodossa.


Tilkkupinnan tikkasin vaihtuvavärisellä puuvillalangalla n. puolen sentin päästä saumasta. Tikkaus kulkee vain pystysuoraan.


Vaalean pinkkiin vuoriin ompelin kaksi taskua, toisen vetoketjullisen ja toisen avoimen. Vetoketjutaskun ompeleminen sujui paremmin kuin edellisellä kerralla, jolloin  jouduin piilottamaan reunat erillisen kaitaleen alle. Teen taskut aina kaksinkertaisena ja ompelen ne pussiksi. Avoimen reunan väliin pujotin vetoketjun ja ompelin sen yhdellä ompeleella kiinni. Ylälistan tein samalla tavalla. Ja sitten vain tasku yhdellä ympäriompeleella kiinni vuoriin.Käytin kassissa valmiita punottuja hihnoja, joita jatkoin kirjavista kankaista ommelluilla lenksuilla. Tykkään kantaa kassia olkapäälläni, ja hihnojen on oltava niin pitkät, että kassi mahtuu kainaloon myös toppatakki päällä.  


Ihanaa kuvata luonnonvalossa, sitä onneksi riitti tänään!
 Auringonvalo muuttaa värejä, ja varjossakin ne hiukan tummenevat. Oikea väri on jotain noiden kuvien väliltä.

Mukavaa viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Ai kuinka ihana talvinen kuva. Kassi pääsee oikeuksiinsa väritäplänä.
  Kiitos tasku-vinkistä. Noin en ole tehnytkään vuorin vetoketjutaskua. Paljon helpompi tapa kuin väkertää reikä vuoriin ja viritellä vetoketju aukon sisäpuolelle kuten olen tähän asti tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Kiva, värikäs ja tilava kassi.

  VastaaPoista
 3. Niinhän ne alkuperäiset suunnitelmat tuppaavat muuttumaan useinkin. Tässä tapauksessa lopputulos on oikein kaunis ja onnistunot.

  VastaaPoista
 4. Ei haittaa, vaikka ei tullut SITÄ kassia. Hieno toikin on.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon. Syntyi kassi. Mulla on kaapissa keskeneräisten kassien hautausmaa.

  VastaaPoista
 6. Tosi nätti kassi on tämä. Niinhän se on monta kertaa, että ideat elää koko ajan. Se mitä alkaa tehdä onkin lopputulokseltaan ihan muuta. Ainakin minulla.

  VastaaPoista
 7. Käytät ja yhdistelet töissäsi kauniita värejä:) Ihailen.

  VastaaPoista
 8. Luulen, että tuo kassi on enemmän sinun värisesi kuin Se suunnittelemasi kassi;o) Se on niin täydellinen tuossa talvimaisemassa! IHANA!

  VastaaPoista
 9. Ihana, upea, kaunis ja mitä vaan! Hienot sangat ja vuor ja taskut. Kyllä kelpaa kanniskella noin iloista kassia.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihasttuva kassi, hienot värit! Kiva sisätaskun tekotapa, täytyypä kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 11. Oikein hieno kassi! Värikkäät tilkut on hienot.

  VastaaPoista
 12. Hei! Upea kassi! Onko Kaffen kankaita? Kiitos hyvasta ideasta taskun tekoon. Nayttaa siistilta ja suht koht helppo tehda. Ehtis vaan tehda sen kassin! Hienot kahvat myos!
  Terveiset Kreetalta! x Teje

  VastaaPoista
 13. Upee kassi todella, ihanat värit jälleen. Näyttä sopivan isolta!!

  VastaaPoista
 14. Upea kassi! Värit tulevat niin kauniisti esille mustaa vasten...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!