Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Jersey Girl ja harakat


Jersey Girliä ommellessa virittelin väliaikaisen suunnitteluseinän: heitin flanellipalan oven päälle. Yritin ensin levitellä tilkkuja suunnittelulattialleni, mutta kun sen läpi kulkee polku tulostimelle, niin etenkin pienet kahden tuuman tilkut lähtivät polulla kulkijan mukaan. Yleensähän olen vain "roiskaissut menemään" ilman sen kummempia suunnitelmia, mutta nyt piti taipua fundeeraukseen kun pelotti, että viimeiseen blokkiin jää kaikki samanväriset osaset.


Aina ei kaikki mennyt ihan kohdalleen. Sakarat sojottivat milloin mihinkin suuntaan tai sitten ompelin ne Four Patchin väärälle reunalle. Haastavinta oli saada blokin keskelle tuleva turkoosi, tuuman neliö todella keskelle. Pienien tilkkujen kanssa en ole oikein sinut. Ratkojaa tarvittiin taas aika monta kertaa. Pieni perfektionismi vaivaa silloin tällöin; D-insinööri sanoi, ettei millin heittoa kukaan muu huomaa.  Mutta siinähän se on, kun minun silmääni se suorastaan hyppää.


Sain kaikki yhdeksän blokkia valmiiksi. Jersey Girl todellakin vei mennessään, tarjosin nimittäin ompeluhuumassani harakoille lämmintä tuulahdusta pakkasiltaan. Latasin illansuussa uunillisen puita palamaan. Uuni oli jo ihan musta, kun tajusin, että pellit ovat edelleen apposen auki. Toivottavasti harakat nauttivat, minä ainakin nautin. Tekemisestä ja lopputuloksesta: 


Huomenna tartun välikaitaleisiin ja reunuksiin, sitten on vuorossa - apua! - tikkauksen miettiminen.

Uusille lukijoille tervetuloa!

11 kommenttia:

 1. Hieno väritys:)
  Onko blokkien alla oleva matto johdatus väli- ja reunakaitaleiden väriin:)

  VastaaPoista
 2. Erinomaisesti onnistuit. Palat näyttävät asettautuneen blokkeihin erittäin tasaisesti. Kaunis työ tulee.

  VastaaPoista
 3. Oh! ja Ah! Se on juuri niin ihana kuin mielessäni kuvittelinkin;o) - siis sininen JG! Ja löysit todella sopivia kankaita lisäksi. Itseänikin 'pelottaa' jo sen tikkaukuvion keksintä, vaikka vasta yksi blokki kokonaan valmis.

  VastaaPoista
 4. Hieno ja kauniisti värit asettuvat tasaisesti!

  VastaaPoista
 5. Kauniisti olet aseetellut sakarat "lumihiutaleisiin".Upea työ! Tarvitsevathan ne harakatkin lämpöä ja tekevälle sattuu.

  VastaaPoista
 6. Hei! Tasta tulee tosi hieno! Minakin olen turhan tarkka mutta onneksi ommellessa nautin niin ettei haittaa jos nurkat ei ihan osu kohdalleen. Tanaan tein kirjaimia sea pottery paloista ja vaihdoin ja trimmasin millin sinne toisen tanne tuntikaupalla. Mutta kylla se pitaa olla niin etta edes itse on tyytyvainen, vai mita.
  Hyvaa tammikuuta! x Teje

  VastaaPoista
 7. Milli sinne toinen tänne näkyy yllättävän hyvin. Tuossa JG:ssä tosin voi palat trimmata ennen seuraavaa vaihetta, mutta kuvio vääristyy silloin.
  Meillä usein takkapelti auki aamuun, mutta piippuahan siinä vain kuivatellaan, eikä häkää pääse taloon kertymään....

  VastaaPoista
 8. Upeita blokkeja, hieno kokonaisuus tulossa! Tärkeintä uunin lämmityksessä on, ettei sulje peltiä liian aikaisin... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!