Sivut

torstai 13. helmikuuta 2014

Joka ruusuun kurkottaa, se risumökkiin kapsahtaa


Reilu vuosi sitten ostin Pietarista tilkkukirjan, houkuttimena oli kannessa oleva ruusublokki. Laitoin D-insinöörin käännöshommiin, ei ollut jostain syytä venäjänkielinen ompelusanasto tuttua hänelle, ja sanakirja jouduttiin ottamaan avuksi.


En ole ihan varma, muistuttaako ruusuni enemmän romahtamassa olevaa risumajaa kuin hehkeätä kukkien kuningatarta, mutta yritystä ihan aikuisten oikeasti oli. (Värit ovat taas mitä sattuu, oikeasti keskusta on lilaa ja reunat tummaa turkoosia) Kaitaleiden leveyksiä pitää vielä säätää, etenkin turkoosien reunapalojen. Muutenkin kappaleet ovat liian suoraviivaisia, enemmän epäsäännöllisiä kulmia tarvitaan. Samoin värien paikat pitää miettiä vielä uudelleen. Korjaussuunnitelma on siis olemassa. Ehkä päivä paistaa joskus risumajaankin ja ruusuni alkaa osoittaa kukkimisen merkkejä.9 kommenttia:

 1. Hei! Hienolta nayttaa ja hauskalta tekemiselta! Ei ole ainakaan risumaja mutta ehka joku muu kukka kuin ruusu. Keltaisella varilla on varmaan helpompi saada kukan 'henki'. Olispa kiva kokeilla tatakin! x Teje

  VastaaPoista
 2. Ruusujakin on monenlaisia, kyllä näistä kuvista yhtäläisyyksiä löytää:) Onnea jatkojalostukseen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se hyvältä näyttää! Ruusujen teko on valtavan koukuttavaa - aina tulee mieleen uusi rakennelma jota pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kukka ja minulle käy ihan ruusustakin, hienot kankaat! Kun näitäkin on monta peräkkäin, näyttää ruusuriviltä. Tämä myös pitkälläää tekolistalla itsellä.

  VastaaPoista
 5. Hyvin elegantilta ruusulta näyttää! Muuten - ihan oikeasti - on olemassa hennon vaaleanliloja ruusulajikkeitakin, ainakin leikkoruusuja;o)

  VastaaPoista
 6. Hieno blokki. Sulla on korjaussarja ruusummaksi mietittynä mutta työhön ommeltuna ja sopivasti tikattuna tämä käy joukkoon mainiosti. Ruusuisia tuokioita!

  VastaaPoista
 7. Kyl tua enemmä kukkast muistuttaa ko risumajjaa. Värie tummuusasteella o merkityst siin milt kukkane näyttää. Kannattaa kattel ja miättii mite ne tummuusasteet mennee oikees ruusus. Tummemmat keskel ja vaaleemmatreunois, mää luule.

  VastaaPoista
 8. Hei. Mahtaisinko saada sinulta paremman kuvan kirjan kannesta, tai jopa kuvan kirjan sisältä? Aion kokeilla ruusupeiton tekoa pikapuoliin, mutta kuva tai ohjeistus varmaan helpottaisi asiaa... Olen käynyt muutenkin kurkkimassa blogiasi ja oikein ispiroivia juttuja olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos nopeasta vastauksesta. Pistin mailia ja poistin mailiosotteen sisältäneet kommentit oman blogini puolelta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!