Sivut

torstai 3. huhtikuuta 2014

Globetrotting of April

Huhtikuun maailmanmatkaaja tarjosi mukavan ompelukäynnistyksen Tilkkupäivien jälkeen. Teen nyt toista vuotta BOMeja, viime vuonna Aurifilin ja nyt taas Aurifilejä ja lisäksi vielä näitä Globetrottereita.  Viime vuotiset BOMit odottavat kokoamista, välikaitalekangas on jo ostettu. 

BOMit ovat olleet minulle harjoitustöitä, käytännön oppia, ompelemalla oppimista. Viime vuotinen paper piecing taisi kyllä jäädä viimeiseksi yritykseksi. Oppinut olen ainakin tarkan mittaamisen ja blokin osien trimmaamisen oikeaan kokoon. 

Huhtikuussa maailmanmatkaaja vierailee Puerto Ricossa.


Keskusblokki Washington ja kolme valmista, Venetsia, Chicago ja Puerto Rico, näyttävät tältä:


Suunnitteluseinäni raot (Lue: komeron ovet) hiukan haittaavat vaikutelmaa.

Mitä Puerto Rico opetti?


1. Pidä terävästi kärkeen asti leikkaavat saksesi kaukana tekeillä olevista blokeista! Lienenkö katkonut langanpäitä vai mitä, mutta jossain välissä sakset olivat nirhaisseet ihan kunnon aukon kankaaseen (eivätkä nuo kulmatkaan näytä olevan ihan kohdallaan, joutikin pois). Huomasin aukon vasta, kun olin blokin kokoamisessa jo aika pitkällä. Ratkojalle töitä.

2. Sillä ON väliä, miten päin ompelet väkkärän (pinwheel) osat toisiinsa. Ei mennyt kuin Strömsössä, kaksi väkkärää oli väärin päin. Ratkojalle töitä.

Aurifilin BOM on myös jo julkaistu...

5 kommenttia:

 1. Kaunis Pinwheel blokki!
  Hienot värit olet blokkeihin valinnut. En ole koskaan tehnyt pinwheel blokkia, joten pitäisi ainakin kokeilla. Kiva katsoa minkälainen kokonaisuus näitä tulee.

  VastaaPoista
 2. Hieno hyrräblokki. Noista BOMeista oppii varmasti paljon. Sinusta tulee huipputilkkuilija, kun jaksat uurastaa niiden kanssa. Oma hyrräpeittoni on jo aika pitkällä. Yksi blokki puuttuu vielä, kun kangas loppui kesken. Tykkään blokeista, joissa on joku suunta. Sinivalkoinen on hyvä väritys. Se tulee kestämään muodissa vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
 3. Ujjujjuj noita leikkuuhaavoja!!! Kokemusta mullakin :(

  VastaaPoista
 4. Auts! Onkohan olemassakaan muuta väriä, kun sininen? Ei varmaan ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunsi blokki. Ihan tekisi mieli liittyä remmiin. Kamala onnettomuus on käynyt kankaille ja tuohon haavaan ei laastari auta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!