Sivut

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Hempeää hölmöilyä

Kirjoitin edellisessä postauksessa Globetrotting BOMista oppimiani asioita. Lisää oppia oli tiedossa toisen BOMin kanssa, elinikäisen oppimisen poluilla siis ollaan. 

Aurifilin huhtikuun BOM on Bear Paw -blokki, jonka on suunnitellut Angela Yosten. 


Ompeluvirhe 2. Meni karhunkynnet väärälle reunalle, miten lie päässyt näin käymään. Ratkoja esiin. Opetus: tarkista ainakin pariin kertaan, että ompelet juuri ne reunat vastakkain, mitkä on tarkoituskin.

Valmis karhunkäpälä ...


... ja tämän vuoden valmiit blokit. Vähän sekalainen seurakunta, ei oikein istu omaan silmään. Mutta keskeneräinenhän tuo vielä on. 

Ompeluvirhe 1: Ompelin blokin (taas!) ihan vääristä kankaista. Maaliskuun blokkiinhan vaihdoin kankaat, se vasta sekalainen ripokirjavuus olikin.  Huhtikuun ensimmäisessä versiossa tuon vaaleanpunaisen paikalla oli kirkkaampaa punaista, mutta ei se suostunut siinä olemaan, vaan vaati kovasti kiljuen päästä pois. Ja armollinen ompelija kun olen, niin päästin kangasparan pälkähästä (=blokista). Pari kynsiriviä jäi muistoksi. 
Opetus: Älä tartu ensimmäiseen kohtalaisen sopivaan kankaaseen, vaan pengo lootasi pohjia myöten, etsi kaikki kangaskätköt, ja mallaa kankaita keskenään. Nuku yön yli (ellei ole Ihan Pakko päästä hommiin välittömästi) ja katso aamulla uudelleen.  Jos vähänkin epäröit, unohda kangas. Ja vaikka olet löytänytkin sen täydellisen, varaudu silti ratkomiseen ja kankaan vaihtamiseen.


Huhtikuun pakolliset opinnot on nyt suoritettu, ja voin siirtyä vapaasti valittaviin kursseihin. Vuorossa on Jersey Girlin tikkaus, esi- ja alkuopetus siitä on jo suoritettuna, jatkoluokilla mennään. Ehkä se tutkinnonosa jopa valmistuu viikonlopun aikana.

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Hempeitä värejä - kokonaisuus kirkastunee kun työ edistyy. Ja ainahan voi käyttää vaikka rauhoittavia välikaitaleita, jos riemunkirjavuus alkaa häiritä. Onnea matkaan tutkintosuoritukseen :)

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä kun Hannele.
  Nämä BOM:t ovat kyllä hyvää opiskelumateriaalia siinä blokkien mittaus ja ompelu opiskelussa!

  VastaaPoista
 3. Oletpa ollut nopea BOMien kanssa! Minulla on vielä kaikki omat BOMit suunnitteluvaiheessa... ja sen Lapin tytön hattukin pitäisi löytää;O) Juuri tuo opetuspuoli minuakin kiehtoo, kun noita erilaisia sampler-blokkeja ompelen... sadoittain;D Tsemppiä viikonlopun opintosuoritukseen!!!

  VastaaPoista
 4. Hei! Hyvalta nayttaa! Ja ihan hauskasti sopivat yhteenkin. Kiva kun bongasin saman pyoryla kankaan jota just ostin Eurokankaasta! En ole viela ehtinyt Konetikkiin.
  Terveisin Teje

  VastaaPoista
 5. Kas, tekevälle on sattunut! Kuulostaa erittäin tutulta. Joskus tuntuu kuin tilkkutyö ei haluaisi valmistua lainkaan, kun joka sauma menee ensin väärin. Ja kirjavuuteen tarjoaisin minäkin välikaitaleita. Tai tee monta eri väristä samaa blokkia ja poimi niistä kivoin lopulliseen työhön. ;-) Joskus ei etukäteen näe, miten joku epäsopivalta näyttävä blokki täydellistää työn.

  VastaaPoista
 6. Minusta on aika kivaa, että en ole yksi ja ainoa, jonka ompeluhetket sisältää aina ratkoja-osuuden. Hienoja blokkeja vastoinkäymisistä huolimatta.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kankaita, ihania värejä! onnea opiskeluun!

  VastaaPoista
 8. Kaunis karhunrassu! Kyllä noissa on hyvä alku peitolle ja kaitaleiden kanssa sopeutuvat oikein somasti toisiinsa.

  VastaaPoista
 9. Kannattaisi varmaan tarkistaa aina oikeinkirjoitus ennen kommentin lähettämistä. Piti kirjoittaa karhuntassu, eikä mitään rassua. Anteeksi!

  VastaaPoista
 10. Ratkoja on kyllä ompelijan parhaita työkaluja. Jos ei värit omaa silmää miellytä niin ei siinä mitään. Tosin epäonnistuneita värikokeiluja voi käyttää hyödyksi pikkutöissä, kuten kasseissa, jos ei halua purkaa ja kankaita riittämiin. Yllätyksellisyys tällöin valttia: ei itsekkään osaa arvata miltä lopputulos näyttää.

  VastaaPoista
 11. Minusta näyttää tosi hyvältä noi sun tilkkutyöt. Ihanat värit kaikissa neljässä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!