Sivut

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kesä-heinä

Kesäkuun BOMit jäivät tekemättä, kun Pfaffini lähti huoltoreissulle. Sain kuitenkin uskolliseen Berninaani tilkkutyöjalan, joten tilkkutouhut pääsivät jatkumaan. Teinkin sitten putkeen kesä- sekä heinäkuun BOMit. Aurifilin BOMeissa mennään hempeällä linjalla.


Pat Sloanin Globetrotting -blokit Lontoo ja Sydney tunnustavat kansainvälisyydestään huolimatta sinivalkoisia värejä. 

 
Kaikki olivat melko yksinkertaisia tehdä. Perusjutuilla mentiin kaikissa, kahden kolmion neliöt olivat ne haastavimmat näissä projekteissa. Muut haasteet tulivat ihan omasta takaa. Leikkasin kesäkuun blokkien kankaat aika kauan sitten, enkä ollut merkinnyt blokkiohjeisiin, mikä kangas omissani leikkuuksissani edustaa mitäkin kangasta mallissa. Kun muka muistaisin muutenkin. Niinpä sitten  Lontoo-blokkiin jouduin leikkaamaan pari neliötä uusiksi, kun ehdin ommella kahden kolmioin neliöiksi pari tilkkua  - siis väärää tilkkua.

 Kesäohjelmaani on kuulunut jo pari kesää jonkun huonekalun kunnostaminen. Kaksi vuotta sitten uudistin ruokapöydän ja kahdeksan tuolia  maalilla, viime kesänä chippendale-hylly sai uuden ehostuksen petsillä ja vahalla. Tänä kesänä kuvassa oleva lokerikko änkesi itsensä pihamökistä autokatokseen odottamaan käsittelyä. Kai sille on jotain tehtävä. Se sopii (tässä tarkoitan tilaan sopimista) aika kivasti työhuoneeni yhteen kulmaukseen.

Lokerikko on peräisin entiseltä työpaikaltani (= nykyisen työpaikkani entisistä tiloista). Työhuoneeni oli aikaisemmin ollut asuinhuone sairaanhoito-oppilaitoksen oppilasasuntolassa. Jokaisessa huoneessa oli kaksi isoa komeroa, joissa kummassakin oli tuollainen. Liekö hoitajatar-oppilaat säilyttäneet hilkkojaan ja nimettömiään noissa laatikoissa? Koko rakennuksessa lokerikkoja oli hätäisen laskutoimituksen perusteella varmaan lähemmäs kaksi sataa. Kun niitä oltiin remontin alta hävittämässä, pelastimme ihan luvan kanssa meille kaksi. Toinen on verstaassa D-insinööri työkalujen säilytyspaikkana, ja tämä toinen on tähän asti odottanut tehtäväänsä. Olisihan noita voinut pelastaa useammankin, laatikot ovat kokopuuta ja runko tukevaa vaneria. Lastulevyä ei varmaan ollut edes keksitty, kun noita on joku puuseppä nikkaroinut.

Laatikoille en todennäköisesti tee mitään, ne ovat siistissä kunnossa. Valkkaan vain verstaassa olevasta siisteimmät tähän täydennykseksi. Rungon maalaan, ja lisään taustalevyn jäykistämään lokerikon suoraksi. Lokerikko on kuvassa kaltevalla alustalla, talomme ei ole noin vinksallaan, mitä kuva uskottelee.  Mietin nyt, voisinko sijoittaa kankaani noihin laatikoihin ( =mahtuvatko)? Tilkkuiluvälineitä minulla ei ole noin moneen laatikkoon. Toisaalta ei isoa murhetta kannata asiasta ottaa; vuosien kokemuksella tiedän, että tyhjällä tilalla on taipumus täyttyä.


Sekavan ja monipuolisen sääpäivän jälkeen saimme kauniin sateenkaaren!

11 kommenttia:

 1. Lokerikon laatikoihin saa kankaat siisitisti järjestykseen jos vaan kaikki mahtuvat muttta loput sitten jonnekin muualle:)

  VastaaPoista
 2. Blokkiesi väritys on onnistunut. Lokerikko on oiva säilytyskaluste kaikenlaiselle pienelle, kuten lankarullille. Pienet kangaspalatkin varmaan viihtyvät siellä. Kyllä kannatti pelastaa.

  VastaaPoista
 3. Hei! Hempeat blokit on tosi kesaiset ja sitahan te kaipaatte! Meilla onkin tanaan yllattavan raikasta ja pohjoistuuli; toivottavasti kuuma ilma on siirtynyt teille. Laatikosto on upea! Nayttaisi olevan passeli kankaille jotka sais hyvin lajiteltua. Toivottavasti on aurinkoista etta voit kunnostaa sita ulkona. Terv Teje

  VastaaPoista
 4. Kauniit nuo pinkit :)..ja Oijj mahetsu sateenkaari taitaa olla kaksi kaarta!

  VastaaPoista
 5. Voi mahoton sinun ompeluvauhtiasi! Kauniita värejä ja malleja.

  VastaaPoista
 6. Raikkaat/ kesäisen hempeät värit ja niin suomisinistä toisissa, ihanuuksia kerrassaan! Kiva tuo lokerokkolaatikosto, sinne saa vaikka mitä säilöttyä ja kankaitakin, kerrassaan mainio säilytyspaikka:)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva lokerikko! Tuostahan saa mainion säilytyskalusteen kaikille ompelutarvikkeillekin.

  VastaaPoista
 8. Kauniit kankaat ja värit molemmissa blokkipareissa. Hyvä, että pelastitte lokerikot aikoinaan. Eihän tuollaisia saisi enää kuin puusepältä.

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat kaikki BOM-blokkisi! Ja tuo laatikosto on hieno, ilman muuta kannattaa kunnostaa. Ja varmasti ajan oloon täyttyy, vaikka nyt aluksi ei tavaraa joka lokeroon riittäisikään :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit ja siistit ovat sinun blokkisi, kuten aina. Hieno taito tuo entisöinti.

  VastaaPoista
 11. Upea kuva sateenkaaresta! Ihanan raikkaita kankaita Aurifil -blokeissasi ja sinivalkoisuus sopii hyvin Globetrottingeihin! Olet ollut ahkera;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!