Sivut

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Toscakakkua paketista?Ostin noin vuosi sitten erään hauskan naisporukan kanssa tilkkuretkellä ollessani Forssan Kankaiselta paketin batiikkisuikaleita. Suunnittelin tekeväni torkkupeiton, yhden suikalepaketin piti riittää  mukavan kokoiseen peittoon. Kotiin palattuani suunnitelma oli muuttunut, voisinkin tehdä päiväpeiton sänkyymme. Tilaus Kankaiselle sisään, ja toinen paketti tuli Imatran Tilkkupäiville. 

Vasta nyt avasin paketit ja käynnistin urakan. 


Yhdeksän blokkia tehty. Mutta vaikka kuinka tuijotan tätä pintaa, en osaa kuvitella tätä sänkymme päälle. Se ei johdu blokista, (onkohan tuolla blokilla joku nimi?) tykkään siitä ja sen muodostamasta kuviopinnasta. Tykkäämättömyys johtuu pinnan kirjavuudesta, oikeastaan noista vaaleista kaitaleista, jotka ovat minusta ihan hirveitä. Paketin perusteella kuvittelin, että pinta olisi selvemmin lilasävyinen, mutta ei ollutkaan. Eikä tuo värisuunnittelu muutenkaan oikein osunut kohdalleen, mutta nyt tiedän, miten saan kulmittain olevan neliön selvemmin näkyviin.

No, purkamaan en näitä ryhdy, mutta pistän homman uusiksi. Kaitaleita on jäljellä vielä reilu puolitoista pakettia. Noukin lilasävyiset ja muutaman muunkin talteen sekä hylkään vaaleat ja ehkä oranssit. Ensi viikolla on loma, ja ehdin batiikkiostoksille vaikka mihin. Nyt ostan kankaat pakalta ja juuri niitä sävyjä, joita sieluni silmin olen sänkymme päällä nähnyt.

Ja eiköhän nuo testiblokitkin paikkansa aikanaan löydä.

PS: Minulla oli valmiita kaitaleita käyttäessäni samanlainen tunne, kuin jos olisin leiponut toscakakkua "lisää vain vesi"-paketista. Vähän epäilin koko ajan, voiko työtä edes itse tehdyksi sanoa, kun vaan hurruttelen toisten leikkaamia ja valitsemia suikaleita yhteen? Mutta nyt pääsin siitäkin ongelmasta.

Edit. 19.2.
Blokin ohje löytyy täältä

14 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköisiä blokkeja. En minä nyt huomaa noiden vaaleiden sieltä hyppivän silmille. Hieman erikoinen vertaus Toscakakkuun, mutta en ole sellaista koskaan tehnyt. En ole tehnyt valmiisa kaitaleestakaan mitään. Voihan niillä olla yhtäläisyyksiä.

  VastaaPoista
 2. Minusta batiikit on hankalia, montaa väriä samalla metrimäärällä, en ole tullut kaveriksi niiden kanssa. Minulle hyppii esille nuo oranssit ja ympyräkuosi noissa vaaleissa. Taitaa olla makuja yhtä monta kuin katselijaakin ;D
  Blokkimalli on kiva, ei tule hukkapaloja.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Minusta nayttaa hyvalta ja tykkasin just etta on vaaleata seassa. Batiikit on mulle vahan 'vaikeita' kun on usein niin savy savyyn. Tuli mieleen etta ehka voisit kayttaa noita blokkeja, joissa on vaaleaa, reunoissa, ei ehka korostuis niin paljon ja keskelle tummempaa ja yksivarisempaa. Pienet oranssit pilkahduksetkin ovat minusta kivat.
  Tuo blokki nayttaa tosi kivalta! En ole itse tehnyt suikaleista mutta tuota haluaisin kokeilla. Jos sull on helposti linkki sen tekoon, niin katsoisin mielellani ettei tuhraudu aikaa yksin opetteluun. Meilla on kylmaa ja pysyn sisalla ompelemassa. Hauskoja ompeluhetkia! x Teje
  PS. ajattelen vahan valia etta 'kaiken on tarkoitus olla varikasta'!

  VastaaPoista
 4. Ei se näytä minusta pahalta, mutta mullakin kävi kerran niin että tarkotus oli tulla enemmän lila eikä oikein näyttänyt tulevan ja työ on vieläkin hautomossa. Ne kankaat oli omasta pinosta. Sinulla sentään hyvä korjaava suunnitelma :)

  VastaaPoista
 5. Kieltämättä yllättää, että violetin sekaan on lisätty oranssia - tosin minua ne eivät häiritse, olen oranssin ystävä! Sen sijaan voisin saada sätkyn, jos oranssissa tarvikepaketissa olisi violettia mukan. ;o)
  Kaunis malli, eikä minun silmääni häiritse vaaleat - mutta se on totta, että jos on oma näkemys, eikä siihen matchaa, niin eihän se silloin vaan - hmmmm - matchaa.

  VastaaPoista
 6. Meille opetettiin juuri Opistolla sama blokki malli ja olen aikaisemmin katsonut tuon videon:)
  Malli on kiva ja siinä ei jää hukkapaloja, kuten Lea P tuossa aikaisemmin mainitsi. Minulla on hieman sama noiden kaitalejuttujen kanssa, pitäisi aina nähdä se kaitalerulla avattuna ennenkun ostaa, mutta onneksi sinulla on suunnitelma B takataskussa, joten voit jatkaa!

  VastaaPoista
 7. Tykkään batiikeista, joten tykkään tuostakin tilkkupinnasta :) Ympyräkuosi tosin nousee aika voimakkaasti esiin, mutta jos pinta olisi suurempi, niin sitten ei enää niinkään. Oranssin ymmärrän, koska se toimii violetin vastavärinä, ja ripaus sitä antaa ryhtiä - tosin taas kaipaisin suurempaa pintaa. Mutta sinulla on hyvä suunnitelma korjaukseen, sillä tekijän silmäähän työn pitää miellyttää!

  VastaaPoista
 8. Minä se vain ihailen näitä sun töitäs, en nää mitää vikaa niissä!! Kauniit värit!!

  VastaaPoista
 9. Hauska vertaus toscaan! Sellaisia paketteja leiponeena osaan kuvitella tunteen, vaikken valmiskaitaleita olekaan kokeillut :)

  VastaaPoista
 10. Tykkään väristä ja mallista. Sänkypeitto on niin iso urakka, että hyvä ottaa aikalisä jos nyt jo väritys arveluttaa!

  VastaaPoista
 11. Tykkään tuosta kaikista luettelemistasi värivirheistä huolimatta. Minulla on tuolla mallilla aloitettu peitontekele kaapissa. Siinä ovat kankaat liian saman värisiä ja tilkkupinta on yhtä sekavaa sotkua.

  VastaaPoista
 12. Mä tein kans yhden peiton pinnan valmiista rullasta. Periaatteessa ihan kiva tehdä valmiiks leikatuista, mutta kyllä siinä vähän niinkun osa hommasta (kankaiden valinta) jäi uupumaan. Jos tarvii tehdä nopeesti jotain niin sitten on kyllä käteviä. Eikä noistakaan blokeista varmaan kaikki hukkaan mene. Osa niistä on ihan hienosti kokonaan violetteja.

  VastaaPoista
 13. Kaunista batiikkipintaa! Harmi, että päätit luopua vaaleista ja oransseista, minusta ne sopivat vallan mainiosti keskenään. Tai voihan olla, että ne luonnossa näyttävät erilaisilta kuin kuvassa.

  VastaaPoista
 14. Ei tos pinnas ny mittää vikkaa oo. Kyä mää pitäsin sen tommosena.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!