Sivut

torstai 19. maaliskuuta 2015

Tilkkutie 25 (jotenkin tuntuu tutulle...)

Rauman Tilkkupäivilta (nimeltään Tilkkutie 25) on ollut luettavissa mukavia raportointeja mm. Tilkkureppu- sekä Neula ja puikko-blogeissa. Siksi poimin omiin Tilkkupäivämuistoihini vain muutaman itselleni mieluisan otoksen.


Nämä kaksi peittoa ovat sellaisia, jotka voisin itsekin joskus tehdä. Valitettavasti tekijöiden nimiä ei tullut ikuistettua.
Jos oikein muistan, tämä tikkaus oli yhdessä suomalais-brittiläisistä kangasvaihtotöistä. Tekijä tuntematon. Tämän kuvan nappasin itselleni tikkaustavoitteeksi ja -malliksi. Tikatut lehdet olivat tosi pieniä, ei varmaan senttiä tai kahta pitempiä. Haastetta...


Kävin vain yhdessä työpajassa, napsukukkaroa näpräämässä. Kierrätysmateriaalia viisaasti hyödynnettynä, muovisista karkkilaatikoista oli saatu kovikemateriaali, vuorikangas näytti sairaalan lakanalta. (Tämä EI ole vinkki lähteä lakana kainalossa kotiin, jos on sattunut sairaalaan joutumaan)


Ratkiriemukkaita hetkiä koimme iltajuhlassa; hulvattomat Häplänperän Valittajat saivat meidät nauramaan itsellemme. Tästä ilosta paitsi jääneet voivat käydä kurkkaamassa jo viisitoista vuotta valittaneita täältä. Liekö häplänperäläisten syy, että Tilkkutaiturin Tyttären kellosta oli juhlan jälkeen karannut kaksi tuntia? Puute huomattiin vasta aamulla...


(Jo ennen häplänperäläisten esitystä saimme railakkaat nauruaperitiivit miestenvessassa, mutta jääköön tarkemmat yksityiskohdat/jutut vain mukana olleiden tietoon)

Tilkkupäiviltä palatessa pää oli niin pyörällä, että otin työn alle tarkasti ohjeistetun Aurifilin maaliskuun miniquiltin. Miten tahtoo tuo keltainen väri hiipiä töihin...

Tilkkupinnan koko 41 x 46 cm


11 kommenttia:

 1. Ylempi peitto on yhdestä Kaffe Fassetin kirjasta. Koeta katsella kirjastosta vaikka. Olitpa nopea Aurifilin minityön kanssa. Minä löysin ohjeen vasta tänään. Eilen kyllästyin selaamaan sivua, kun ohje oli taas ihan pohjalla eikä taiteilijan elämäkerta kiinnostanut. Tuo brittitikkaus on todella hieno.

  VastaaPoista
 2. Ihastuin myös itse tuohon ensimmäiseen peittoon, se oli jotenkin niin hieno, värit oli valittu taidolla! Harmi, että emme tavanneet tilkkupäivillä:)

  VastaaPoista
 3. Raportit tilkkupäiviltä vaikuttaa niin kivoilta, että sinnehän pitää joskus päästä käymään! Hienot peitot, myös minun makuun.

  VastaaPoista
 4. Nyt harmittaa että kävin päiväseltään lauantaina, samaa kehua iltajuhlasta kuulin eilen Syyringin kiltatapaamisessa, oli kuulemma ruokakin ollut ihan superia.
  On ollut villiä meno kun kellosta tuntimerkitkin irtoaa ;D

  VastaaPoista
 5. Olen katsellut vuosia Fassetin kirjasta tuota ylimmän peiton mallia sillä silmällä, että teen sen vielä joskus. Vielä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi, kun on keskeneräisissäkin tekemistä. :)

  Fassetin kirjan nimi on napakasti Tilkkutöitä ja mallin nimi puolestaan Venetsialaiset marmorit.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen napsukukkaro. Nättejä töitä kaikki.

  VastaaPoista
 7. Kaffe Fassett Tilkkutöitä on kirjan nimi jossa haaveilemasi peitto-ohje on, julkaisija Otava, painovuosi 1999 ja paikka Singaporelainen kirjapaino. Omani maksanut kerhokaupassa silloin huikeat 138,- markkaa. Kirjassa on muuten monta muutakin kivaa peittoa ohjeineen.

  VastaaPoista
 8. Oi, tuo Fassetin Mosaiikki-työ on ollut minunkin must have -listallani jo vuosikymmenen. Hankin silloin kirjankin. Ja tuo sinun kelta-vihreä -miniquilt - oikea ihanuus - houkuttelisi kokeilemaan omaa versiota ;)

  VastaaPoista
 9. Onhan upeita töitä,voisi tehdä(siis yrittää)vaikka kaikki.Ylitse kaikkien muiden nousi tikkaus jossa oli pieniä lehtiä.......kunpa osaisin,tikkaisin oitis.Hienoja kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
 10. Upeat peitot olet bongannutr Raumalta. Kuulin kiltaillassa, että oli olleet ihan parhaat tilkkupäivät kautta aikojen. Saan nyt itkeä ja harmitella, kun en ollut mukana.

  VastaaPoista
 11. Pää menee pyörälle juhlahumusta lukiessakin jo :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!