Sivut

maanantai 25. tammikuuta 2016

Tilkkuja seinille


Päivityksiä kyseli edellisen postauksen kommentissa, mihin Spring tiles päätyy. Piti ihan itsekin ruveta asiaa miettimään. Ja päätyihän se, eteisen seinälle, vaatekaapin päätyyn. Minulla oli tässä aikaisemmin yksi halju tilkkutyö, vaihdoin vain Spring tilesit paikalle. Ja sitten keksin ripustaa paikattomana kuljeksineen Tilkkuvirta-työn sen yläpuolelle. Tuon työn tein Imatran Tilkkupäiville, me järjestävän killan jäsenet teimme tuolloin pikkutyön kaikki samalla teemalla. 


Siinä ne nyt ovat, sopivasti ohikulkureitillä, mutta suoraan edessä työhuoneestani ulos tultaessa. Töiden vaihtaminen on helppoa tähän. Kaappi ei ulotu ihan kattoon, ja sen yläreunaan on lyöty kaksi pientä naulaa, työt roikkuvat vahvan siiman varassa noista nauloista. Ei tarvinnut tehdä reikää kaapin seinään, sitten jos noihin kyllästyy, voi vain nykäistä pois. 

Ripustuksesta innostuneena siimailu jatkui työhuoneessani. Ison koneen tullessa sinne, jouduin tekemään pientä möbleerausta. Koneen takana oleva seinällä oli kolme taulua, jotka seurasivat allaan ollutta sänkyä toiselle seinälle. D-insinööri ruuvasi katonrajaan listan, johon oli kierretty pieniä koukkuja n. 20 cm välein. 


Koukkuihin siimaa ja pöytäliinana palvellut tilkkutyö roikkumaan. Taulujen aluset olivat kummallisesti kellastuneita, jos eivät kesällä viimeistään tasoitu, pitää kai heiluttaa vähän telaa seinällä.
Työ ei ensin meinannut asettua suoraan, vaan alakulmat pyrkivät kupruilemaan.  Ei hätää, verhopainot apuun. 


Ompelin pienet kangaspussit, joihin laiton kaksi verhopainoa kumpaankin kulmaan. Johan oikeni. Pussit ihan vain hakaneuloilla kiinni, on sitten helppo riipaista pois, jos haluan tämän takaisin liinaksi pöydälle.
Seinällä on vielä tilaa jollekin muullekin, suunnitelmissa on kaikenlaista. Siima-koukku -kiinnitys varmistaa sen, että voin vaihdella seinän ilmettä mieleni mukaan ilman, että tarvitsee porailla uusia reikiä.  

Ison neulan alla on viikonloppuna ollut testipöllö, jonka tein joskus viime keväänä.


Varsinaiset pöllöt menivät Ellulle, tämä testiversio jäi minulle ja se on odotellut tikkausta aika kauan. Teen tästä ehkä pienen tyynyn - tai katsotaan nyt, mitä siitä syntyy.


11 kommenttia:

 1. Siimajuttu onkin hyvä keksintö, eipä ole tullut ajatelleeksi:( että noinkin voisi toimia. Kiitos vinkistä:)
  Kangaspussit kulmissa on myös mieleen painettava idea:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa saada kotiin vaihtuva tilkkutyönäyttely. Mulla on olohuoneessa kallista galleriakiskoa ja taulut ja tilkkutyöt roikkuvat siimassa täälläkin. Ei tarvitse porata betoniseinään. Erinomainen ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Meillä myös tavalliset taulut on ripustettu siimalla. Kivoja tilkkutöitä sinulla esillä.

  VastaaPoista
 4. Hei Leena! Nama tyot nayttavat hienoilta seinalla! Opin jo aikanaan kotoa etta seiniin ei helpolla saa tehda reikia ja siima onkin hyva kun minakin vaihtelen kaikkea vahan valia. Tyo tahti tyo, vai oisko karhun tassu, on tosi ihana! x Teje

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että tilkkuilijan kotona työt ovat näkyvillä. Painampa mieleen tuon kangaspussi-hakaneulavirityksen. Ihana pöllö jalan alla.

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea tuo siimajuttu , taidanpa apinoida :-)
  Kivoja töitä sinulla taas työn alla.

  VastaaPoista
 7. Tuota Spring tilesiä katsoessa tulee aina hyvälle tuulelle. Se on ihana. Koukkulista on kätevä! Siihenhän voi tehdä tarvittaessa vaikka väliaikaisen desing wallin.

  VastaaPoista
 8. Hyvä ripustus! Samat suunnitelmat mutta en vain ole päässyt tuumasta toimeen. Tikkaat ostin, niihinkin saa laitettua jotain, sillai niinku muka melkein-esille.

  VastaaPoista
 9. Koukku/siima yhdistelmä on hyvä idea!
  Heti näkee eteisestä, että on tullut tilkkuilijan kotiin, kauniita töitä:)

  VastaaPoista
 10. Siitähän tuli ihanan värikäs ranskalainen ripustus suitsaitsukkelaan! Ja ihanasti esillä nyt työt :)

  VastaaPoista
 11. Kaunista taidetta ja helppo vaihtaa näyttelyä kun ei tarvitse naulata uusia nauloja:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!