Sivut

lauantai 16. heinäkuuta 2016

4570 g

Ei, sukuumme ei ole syntynyt potraa poikaa tai tormakkaa tyttöä, eikä edes uutta nelijalkaista perheenjäsentä. Vaaka näytti 4570 g, kun huitaisin sille Britannian lomamatkalta ostamani kankaat. Ei siis pitänyt ostaa yhtään. Mutta kun...


Ensin löytyi Liverpoolista Abakhanin kangaskauppa. Ihan vahingossa, melkein hotellimme nurkalta. Ale menossa. Tarpeeksi monen kangaspakan päässä lappu - 70%. Alekankaita ihan liiaksikin. Lähtöhinnat joko vähän päälle tai alle £10. Brexit vielä vähän avitti asiaa.


Kassalla oli vielä arpajaiset lisäalennuksista. Sukasta piti nostaa yksi nappi. Napin väri ratkaisi lisäalennuksen määträn. Jos sai kultaisen, sai kaikki ilmaiseksi. Sain sinisen. Olikohan koko sukassa edes kultaista nappia? 
Ostosten teko oli turvallista. Ladon oven kokoinen vartija vahti kaupantekoamme muutaman metrin päässä koko kaupassa olomme ajan aina ulko-ovelle asti. Ei sentään kadulle enää lähtenyt. Kantoavulle olisi ollut kyllä käyttöä. Ajatteli kai, että hulluja ulkomaalaisia. Tiedä, mitä vielä keksivät.


Poimin kangaspinosta näytille ehdottomat lempparini paremmin näytille. Nämä kaksi kangasta ovat jakavat ykkössijan.


Ilman liloja en kangasostoksista selviä.


Kävimme vain liikkeen ensimmäisessä kerroksessa, toiseen en enää uskaltanut mennä. Kangaskaupasta menimme laukkukauppaan ostamaan uuden lentolaukun, että saamme kankaat kotiinkin.


Livepoolista Chesteriin, ja kesken leppoisan kanaalinreunakävelyn näkyi jotakin tuttua! Toinen Abakhan! Ja samat alennukset. Tämä ei ollut ihan niin iso kuin Liverpoolissa, mutta ihan riittävä. Paljon erilaisia ompelutarvikkeita ja lankoja. 


D-insinööri innostui Abakhan kakkosessa karttakankaasta, sitä mitattiin hänen työhuoneensa sohvatyynyjen päällisiksi (432 g!). Lammaskangas on itselleni matkamuistokangas, näimme Pohjois-Walesissa niin paljon lampaita etten ole nähnyt missään. Nämä ovat paksua puuvillaa. Lampaat päätyvät todennäköisesti kassiin. Chesterissä nostin sukasta punaisen napin, -10%. Olisikohan kannattanut tehdä vielä muutama  ostoskeikka, alennusprosentit kun olivat noususuunnassa.
 

Chesterin upeasta katedraalista löytyi tilkkutyö!

  
Yksityiskohtakuvat otettu kännykkäkameralla, pahoittelen huonoa laatua.
 

Vielä viimeiseksi kuva katedraalin lattiasta. Selvä tilkkutyömalli!


20 kommenttia:

 1. Tuntuu ihan mahdottomalta ajatella miten tuollaisista kaupoista selviää ulos ja miten saa pidettyä hankinnat edes jotenkin järkevinä:) Kauniita kankaita valitsit mutta kyllä on miehelläsikin hyvä maku;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa oli ulos selviäminen. Päätinkin kaupassa, että keskityn vain niihin kankaisiin, jossa oli tuo suurin alennusprosentti. Mies on karttafriikki, myös kankaiset käyvät :D

   Poista
 2. 4570 g on ihan kohtuullinen määrä, kun pääsee noin ihaniin kankaisiin käsiksi. Vielä alennetuilla hinnoilla! Odotan mihin lampaat päätyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta, eikä matkatavaroista tarvinnut maksaa lisämaksuakaan ylipainosta. Lammaskassin malli on haussa...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Satu, riittääköhän minulla ikä näiden ompelemiseen...

   Poista
 4. Wautsi! Upeita kankaita!!
  Ihan kohtuullinen määrä, kun noin hyviä alennuksia saa, että ostaa isomman määrän kerralla! Jännää odottaa mitä teet näistä, nyt on taas kiva suunnitella uusia töitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ideoita on pää taynnä, kun olisi vain aikaa niiden toteuttamiseen. Tässä asiassa odotan syksyä ja talvea...

   Poista
 5. Oi hurja. 4,5 kiloa on melkoinen määrä. Kauniita kankaita kaikki. Upea tilkkutyö Cherterin kirkossa. Tuollaisia, kun saisi syntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chesterin katedraalin työ on tosi upea ja iso, ehkä puolitoista metriä kanttiinsa. Ja täynnä pieniä, hienosti tehtyjä ykstyiskohtia. D-insinöörin matkalta hankkima kirjakasa painoi tuplasti verrattuna kankasiin :D

   Poista
 6. No, kyllä olisin halunnut tuolle ostosrundille mukaan. Onnea 4,5 kiloiselle kangasvauvalle. Tosi upeita kankaita. Odotellaan tässä kateellisina, miltä töitä niistä syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vauva voi hyvin! Kankaat ovat vielä samassa pinossa, kun minusta on niin ihana katsella niitä. Ehkä käynnistän lähipäivinä pesu-urakan.

   Poista
 7. Pakkohan se on, jos noin kauniita on tarjolla ;) Toi lattian malli onkin tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yksinkertaisesti pakko - tai kiusaus, jota ei voi vastustaa. Samassa katedraalissa oli monta ihanaa lattiaa...

   Poista
 8. He he... osaan niin samaistua... Ihana päästä hipelöimään kankaita, vähän erilaisiakin."Sale" houkuttaa aina! Reissaaminen on sitten mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissaaminen on mukavaa, mutta niin on kotiinpaluukin hyvien tuliaisten kanssa :D

   Poista
 9. Aivan ohittamattomia tarjouksia! Hyvä kun pääsit keräämään pois! Nyt on sitten uutta ihanaa materiaalia :) Lattiakuvio on huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vielä jostain löytyisi sitä ompeluaikaa! Lattia on todella huikea, jos tuollaisen laittaisi kotiin, ei tarvitsi enää muuten sisutella. Eikä näkyisi langanpätkät :D

   Poista
 10. Ja-ha vai että neljä ja puoli kiloa heräteostoksia! Upeita kankaita, en yhtään ihmettele, vaikka ne sujahtivatkin ostoskassiisi=lentolaukkuusi. Hetkeäkään en epäile, että nuo kankaat jäisivät teillä lojumaan kaapin nurkkiin!

  VastaaPoista
 11. Matkamuistoja parhaasta päästä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!