Sivut

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kurssikurkistuksia

Olin kesäkuun toisella viikolla Mäntyharjun kansalaisopiston järjestämällä tilkkutyökurssilla, opettajana touhusi Sanna Paranko. Todellakin touhusi, tai oli touhunnut ennen kurssia, kun ohjeiden määrä oli taas sellainen, ettei mitään mahdollisuutta ommella kaikkea. Se ei kyllä ollut tarkoituskaan, vaan reilussa ohjeiden määrässä oli jokaiselle tarjolla jotakin kunkin henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
Muutamia kurkistuksia aikaansaannoksiini, todellakin kurkistuksia, sillä tällä viikolla on vielä kolmas ja viimeinen kurssi, ja Sannan pyynnöstä lopulliset paljastukset tehdään vasta sen jälkeen.


Pääsin aloittamaan kurssia työesteiden takia vasta maanantaina illansuussa. Lilat ruudut oli lämmittelytyö, jotta pääsin kunnolla vauhtiin. Muut kurssilaiset olivat siihen mennessä tehneet jo vaikka mitä.


Tiistaiaamuna aloittelin kynähommilla, tämän työn kanssa puuhastelin vielä keskiviikkonakin.


Orvokkityön ohjeen saimme jo tiistaina, mutta olin  vasta keskiviikkoiltapäivällä ensimmäinen joka siihen tarttui. Jälkeeni orvokkeja sitten alkoi kukkia enemmänkin. 


Tähtiä monet tekivät valmiiksi leikatuista kaitaleista. Olin kuitenkin raahannut Mäntyharjulle ison osan kangasvarastoani, joten leikkasin kaitaleet itse omista kankaista. Vähän piti kyllä hankkia täydennystä turkooseihin kurssilla olleesta kangaskaupasta. 

Kaksi ensimmäistä työtä, ruudut ja kynät, ovat ihan valmiita. Orvokit ja tähdet odottavat vielä tikkausta. Batiikkipeitto jumittaa Ison Pfaffin neulan alla. Etenee kyllä koko ajan - vauhti on suhteessa sadepäivien määrään. Eikä sitä makuuhuoneen seinääkään ole vielä maalattu, vanha tapetti kun ei mitenkään istu uuden peiton kanssa. 

12 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia töitä näyttää taas valmistuvan.

    VastaaPoista
  2. Paljon kivaa tulossa😊 jäädään odottelemaan valmiita töitä kun on sen aika..

    VastaaPoista
  3. Varmasti oli kiva kurssi, vähän jo katselin ilmoittautumista, mutta mietin sitä yöpymistä?
    Ihanan värisiä töitä siellä on tehty, mielenkiinnolla odottelen viimeisiä paljastuksia :)

    VastaaPoista
  4. Kurssi on ollut varmaan kaikinpuolin kiva ja antoisa.Kauniita sekä mielenkiintoisia töitä jään odottelemaan.

    VastaaPoista
  5. Kivoja töitä olet kurssilla aloitellut. Toivottavasti nähdään pian mitä niistä valmistuu. Tähtiblokki kiinnostaa erityisesti, ehkä elokuussa Sannan kurssilla Päivölässä pääsen tutustumaan siihen tarkemmin:)

    VastaaPoista
  6. Jännityksellä odottelen sitä hetkeä, kun paljastat nämä kokonaan! Kaikki ovat ihania, etenkin nuo kynät!

    VastaaPoista
  7. Tosi kivoja töitä, nuo kynät on huippu!

    VastaaPoista
  8. Antoisaa ja nautinnollista kurssia!

    VastaaPoista
  9. Jännittäviä kurkistuksia! Tiedossa mukavia juttuja...

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoiselta näyttää. Tilkut eivät näemmä jätä sinua suvellakaan rauhaan. Talvella ne lienevät hyvää vastapainoa leipätyölle, mutta entäs kesällä.

    Kankaat ja ompeleminen ovat intohimosi. Suunnittelu on aivotyötä parhaimmillaan, ja lopputulos kruunaa vaivannäön.

    VastaaPoista
  11. Jännittävää!!
    Lisäpaljastuksia odotelle...

    VastaaPoista
  12. Kynät on vallan ihanat! Kaikkea kivaa kurssilla tehdään :)

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!