Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2019

Tilkkukampukselta tarttunutta

Kahdet edelliset Tilkkupäivät jäivät minulta väliin, ja siksi Kankaanpään opiston Tilkkukampus tuntui ihan juhlalle! Uutta olivat pitemmät kurssit ja siksi päivistä tulikin aika kiireisiä. Osa näyttelyistä jäi aika kevyelle katselmukselle, mutta töistä ottamiani kuviahan voi tutkailla vielä kotonakin. 


Osallistuin Katri Eskelisen lomittaiset kolmiot- kurssille ja ehkä vähän pääsin jyvälle kolmioiden sielunelämästä. Kahden tilkkupinnan kanssa tulin kotiin, ja nyt nämä ovat odottamassa jatkojalostusta.  Harmaapohjaisesta saattaa tulla pussukan kylki, kelta-vihreästä ehkä pääsiäisliina. Paljon ajatustyötä ja oppimista tämä tekniikka vaatii ainakin minulta ennen kuin juonesta saan kiinni. 


Ostoksien kanssa olin maltillinen (ainakin omasta mielestäni!) ja tein pääasiassa etukäteen suunniteltuja täsmäostoksia. Pinkkejä kankaita tarvitsen seuraavassa työssä, joten niitä lähti mukaan. Yksi pinkeistä on vanhaa varastoa, minkä pesemättömänä nakkasin samaan koneeseen uusien kanssa, mutta en enää muista, mikä se noista on. Lankarullan halaajia olin joillain jenkkisivuilla katsonut, nyt niitä oli Ullakalla jopa tarjouksessa. Add-a-Quarter viivaimen ostin, Roosa-nauha versiona, vaikka yksi sellainen on kotonakin. Kotona oleva on vain leveämpi ja mielestäni kompelö käytössä, etenkin kun opin viivaimen käytön tällä hoikemmalla versiolla. (Jos joku kaipaa leveää ko. viivainta, ekaksi ilmoittautunut saa).


Halaajat hommissa. Toimii hyvin! Halaajia kaipasin etenkin liukkaiden viskoosilankojen vahdiksi, ne kun tahtovat suorastaan valahtaa rullan päältä pois. 

Iso yllätys ja ilo Tilkkukampuksella oli vanhan (ei kuitenkaan iältään!) kaverin tapaaminen. Edellisen kerran olimme nähneet melkein 40 vuotta sitten, jolloin istuimme Kätilöopiston opiskelija-asuntolan käytävän lattialla maailmaa parantamassa. Vähän se parantamamme maailma oli meitå heitellyt ja kolhinutkin (eli ihan valmiiksi ei sitä silloin saatu), mutta kohtaamisesta jäi todella hyvä mieli pitkäksi aikaa.


Kotona valmistui kalenterin kannet työkaverille. Hän valitsi itse murrettuja ruskeita, vihreitä ja turkoosia. Olin näiden värien kanssa ihan solmussa, ja siksi työ ei tuntunut etenevän. Nämä värit eivät vain ole minun juttuni, minusta nämä yhdessä on  aikamoista sekameteliä (koiranoksennusta?). Onneksi kuvan värit eivät ole kohdallaan, tämä on luonnossa ihan oikeasti vähän paremman näköinen. Katsotaan ensi viikolla, kelpaako, vaan tehtailenko uuden. Kalanruodon alle silitin ohuen vanun, ja tikkasin saumoja pitkin.  Muuten kansiosa on tikattu flanellin päälle. 

Nyt lähden leikkaamaan pinkkejä ja sitten ompelen niitä taas yhteen. :D

24 kommenttia:

  1. Olisin kiinnostunut tuosta viivamesta. Seuraa blogiasi, kiva kun kaikki eivät ole siirtyneet Facebookin.
    -alice

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että sinäkin olet täällä, etkä facessa :D Laita minulle osoitteesi tilkkutie@gmail.com, niin laitan viivaimen alkuviikosta postiin.

      Poista
  2. Hyvännäköiset kalenterin kannet, ei tietoakaan oksennuksesta. Taitavasti olet värit sommitellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsi! Itselle vieraiden värien kanssa on välillä todella vaikea operoida.

      Poista
  3. Minustakin nuo kalenterin kannet ovat tosi kivan näköiset:) Pinkit kankaat ovat ihania, väri on tällä hetkellä lempivärini kuten myös turkoosi ja kevään vihreä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irma! Näistä pinkeistä taitaa tulla tosi pinkkiä yhteensä :D Eilen vähän sommittelin, ja jätän ideat pariksi reissupäiväksi hautumaan.

      Poista
  4. Mielenkiintoisia tilkkupintoja olet ommellut kurssilla. En muista sellaisiin törmänneeni. Uudet kankaat ovat aina mukavia hiplattavia ja niistä on hauska suunnitella tilkkupintoja. Tykkään noista kirjankansista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena! Nuo kolmiopinnat vaativat ainakin minulta aikamoista ajatustyötä, että saa juonesta kiinni, ja kolmioiden linjat kulkevat suoraan.

      Poista
  5. Oletpa tehnyt kauniit sommitelmat noista lomittaisista kolmioista. Ihanat värit. Valitettavasti minäkin kuulun heihin, jotka ovat bloginpidossa laiskistuneet. Facebookissa lähinnä kommentoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kvilttaaja! Sitkeästi yritän pitä bloggaamisesta kiinni, vaikka välit on minullakin harventuneet.

      Poista
  6. Nuo lomittaiset kolmiot ovat kiinnostavat. Hienosti olet osannut värit valita, luulisin, että se on tosi vaikeaa. Kalanruotokuvio on kiva, en ole muistanut sen olemassaoloa aikoihin. Uskon, että tilaaja pitää kansista, jos on murrettuja värejä toivonut. Lankarullan halaajat ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marle! Kolmiot ovat minustakin kivat, ja niistä on paljon erilaisia variaatioita, ja niitä voi tehdä myös kaarevista pinnoista. Googlaamalla interleave quilt, löytyy vaikka miten paljon lisää.

      Poista
  7. Ihanat kannet, kyllä varmasti kelpaa saajalleen!

    VastaaPoista
  8. Antoisa viikonloppu ja upeat työt. Nuo päivyrin kannet kiinnostavat, kaunis pinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, TeSa! Itselle vieraiden värien kanssa on välillä vaikea työskennellä, mutta kyllähän nuo kelpasivat saajalle.

      Poista
  9. Ihania tilkkupintoja jälleen, väriyhdistelmät ovat sorastaan hekumallisen herkullisia!
    Halaaja, aiemmin kuullutkaan! Mietin ensin, mitä järkeä (???), mutta taikasana viskoosilanka acasi koko odean. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paula! Halaajissa on järkeä, kuten huomasitkin :D

      Poista
  10. Halaajat näyttää hauskoilta. Hyvän näköisiä ostoksia muutenkin. Minusta nuo kannet on kauniit, jännä harmoninen väriyhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saija! Hauskan ulkonäön lisäksi halaajat ovat hyödyllisiä :D

      Poista
  11. Tosi kauniita kaikki. Nuo halaajat onkin mainio juttu, tarpeen monta kertaa. Kannet myös kiva idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vekki! Meillä on työpaikalla kaikilla samanlaiset työnantajan hankkimat kalenterit, ja joskun kokousten jälkeen tehdään jakoa, mikä on kenenkin. Yksilöllistämisellä on etunsa noissa tilanteissa :D

      Poista
  12. Hienoa Interleave pintaa olet kurssilla tehnyt, hienot väriyhdistelmät. Pinkit kankaat ovat aivan hurmaavia! Itse ostin noita halaajia Seinäjoen messuilta viime vuonna, ovat hyvässä käytössä:)
    Mielestäni kannet ovat oikein hienot!

    VastaaPoista
  13. Halaajat hommissa. Ihana nimi noilla tarpeellisilla pikkuisilla.

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!