Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Uudessa ompelu"huoneessa"

Musta-valkeiden blokkien väsääminen käynnistyi tänään. Roijasin ompelukoneen, silityskamppeet ja leikkausvälineet terassille, kaikki saman pöydän ääreen. Toteutus tapahtui ainakin näin aluksi liikuntapainotteisena, blokki kerrallaan, mutta nyt eri huoneissa ramppaamisen sijaan kiersin pöytää. Ilmastointi toimi vähän liiankin hyvin, välillä keräilin tilkkuja puskista.


Jatkossa siirryn ehkä kahden-kolmen blokin sarjatuotantoon. Alkuperäisestä mallista poikkesin, kun hoksasin työn tuoksinassa, että voinkin tehdä reunablokit vähän erilaisina. Jätin reunablokeissa viimeisen kaitaleen ja kulmablokissa kaksi viimeistä kaitaletta ompelematta, ja niin "kuteet ja loimet" erottuvat reunassa erilaisina. Luulen, ettei reuna tällä tavalla rakennettuna vaadi muuta kuin kantin. Kuvassa blokit on vain lätkitty vierekkäin, asettelu ei ole lopullinen, sillä 27 blokkia puuttuu vielä.


Kiitos kommenteistanne ja ehdotuksistanne musta-valkoisen ilmeen piristämiseksi. Taustakankaan ostin tähän peittoon jo ennen näiden musta-valkoisten kankaiden hankkimista, kun löysin hyvän, mustanpuhuvan punaisen. Ja monen kommentaattorin ehdottama juju on suunnitelmissa, mutta en paljasta sitä vielä, mutta kokonaaan mustavalkoisena ei mennä.

Kesävieraamme Englannista toivat tuliaisiksi paitsi runsaasti hyvää mieltä ja mukavaa yhdessäoloa, aivan ihanan lankapaketin. Ystäväni tytär oli valinnut langat vakoilemalla blogiani, loistava lopputulos!


Käsin värjättyä, konepestävää merinovillaa nailon-vahvistuksella, mutta näistä ei sukkia tehdä, vaan jotakin vähemmän kuluvaa. Kunhan saan entiset työt puikoilta pois, näistä syntyy ehkä iso huivi.  Tuskin maltan odottaa!

Thank you Jo and David! And thank you Alice for choosing these lovely yarns!


PS: Harkitsen jatkuvasti, pitääkö minunkin turvautua sanavahvistukseen, roskapostia tulee siihen tahtiin, että ihan hirvittää. Yritän toistaiseksi tulla ilman toimeen, mutta ehkä joudun antamaan periksi.


18 kommenttia:

 1. Ihana ompeluhuone!!! Voi, robotiksi todistamattomuudet ovat niin tylsiä, syövät kyllä intoa kommentoida :(

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava ompeluhuone ja siinä on se etu, että sinulla on kaikki tarvittava lähellä.
  Mielenkiintoista nähdä tilkkupinta kun se on valmis:) Ihania lankoja olet saanut!

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo sinun ompeluhuone! Peitosta tulee upea ja kyllä siihen varmaan tulee värillä se kantti ; ) Tuo reuneksen teko noin, on hyvä idea. Pieni torkkupeitto, jonka tein tuolla systeemillä on kadonnut! Puoli päivää sitä etsin ja sitte ajattelin, että olkoon missä haluaa. Olisin vaan tänään tikkaillut vanun ja vuorin. Kauniit langat olet saanut tuliaiskiksi.

  VastaaPoista
 4. Aika täydellisen oloista elämää:)

  VastaaPoista
 5. Kesästä kaikki irti!
  Ihana työympäristö sinulla.

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen tuosta työstä tulee ja kerrassaan makeet langat.

  VastaaPoista
 7. Kyllä noissa maisemissa varmasti nauttii ompelemisesta - ja taukoliikuntaa tulee tuulen tempaamien tilkkujen metsästyksestä ;)

  VastaaPoista
 8. Inspiroiva ympäristö ja mukavaa on odottaa valmista tuotosta sitten aikanaan... :)

  VastaaPoista
 9. Hauskan näköistä tuo ruudukkoblokki, mielenkiinnolla odotan lopputulosta. Neulelangoissa on huikeat värit.

  VastaaPoista
 10. Onpa upea ompelumaisema. Ihana ompeluhuone ja vaikuttaa toimivalta. Reunaidea on hieno.

  VastaaPoista
 11. Oon käyny täälä kurkkimassa, hienoja tilkkutöitä :) Jos spämmiä tulee vaan tiettyihin postauksiin (mulla ainakin tuli) niin niistä postauksista voi erikseen laittaa kommentoinnin pois päältä.

  VastaaPoista
 12. Ihania lankoja olet tuliaiseksi saanut!! Peitostasi tulee tosi hieno ja tyylikäs!!

  VastaaPoista
 13. Oih, ompelijan paratiisi!!! Hauskaa pintaa tuloillaaan... ja IHANIA lankoja! Hyvin vakoiltu ;O)

  VastaaPoista
 14. Hyvin ilmastoituun ompeluhuoneesi ei pääse pahemmin pölyä kertymään Kaunis peitto valmistumassa mallia katselin minäkin, mutta kaikki työt jää vain meinaamiseksi. Kauniit langat olet saanut tuliaisiksi.

  VastaaPoista
 15. Tuosta ei ompeluhuone enää parane! Blokeista tulee hienoa tilkkupintaa. Kauniit langat sait!

  VastaaPoista
 16. Kyllä on hieno ateljee. Kaunista on tulossa. Elämä on ihanaa, kun on ihana ympäristö kauniita kankaita ja inspiroiva malli.

  VastaaPoista
 17. Ulkona ompelu olisi kesäaikaan tosi ihanaa! Niin olen aina suunnitellut, kun olen ompelukoneen mökille raahannut, ompelua kuistilla. Pah, aina kylmä ja hyttysiä, ei ole koskaan toteutunut se haave!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!