Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2018

Kurssitekosia

Syyskuisena perjantaina käänsin auton nokan kohti Hartolaa ja siellä Itä-Hämeen opistoa. Tiedossa oli tilkkuilua koko viikonloppu! Ja olipa ihanat pari päivää! Mitä muuta sitä toisaalta voi odottaakaan, kun on kivaa tekemistä, mukavaa seuraa sekä hyvä kurssipaikka. 
Nälkääkään ei tarvinnut kärsiä. Lauantai-iltana oli tarjolla jopa indonesialais-hollantilainen riisipöytä, jossa riisi oli kyllä ihan sivuosassa. Tämän linkin takaa löytyy asiasta lisätietoa kiinnostuneille. Kuvia löytyy kuukkeloimalla rijsttafel. Itse nimittäin keskityin niin tarjonnan ihmettelyyn ja syömiseen, että varsinainen kattaus jäi kuvaamatta.


Tämän "pöntön" kanssa vierähti eka kurssi-ilta ja yli puolet seuraavastakin päivästä. Vähän aloittelin jo kotona, tikkasin ympyräohjaimella kannen kuviot valmiiksi. En ollut ympyräohjainta käyttänyt nykyisella koneellani, enkä halunnut tuhlata kurssiaikaa sillä treenaamiseen.


Pöntön päällinen on pellavaa, kannessa ja pohjassa on kovikkeena konepahvia (en tiennyt tällaista olevan olemassakaan!). Sivuja kannattelee Decovil-kovike, joka oli myös uusi tuttavuus. Olin siitä kyllä kuullut ja nähnytkin, mutta en koskaan käyttänyt. Pönttö ommeltiin muuten koneella, mutta pohjan ja kannen pyöreät kappaleet kiinnitettiin käsin. 
(Nämä turkoosit ovat ihan mahdottomia kuvattavia, väri on livenä paljon syvempi sävyltään)


Pöntön korkeus on 21 cm ja halkaisija 22 cm. Enpä ole vielä keksinyt, mitä tuonne piilottaisin, mutta eikähän aika tuonkin kaupitse. 


Muuttohanhikassi jäi kurssilla kesken, jatkoin sen kotona valmiiksi. Kassin pohjasta en hoksannut ottaa kuvaa, se on neliön muotoinen. Kooltaan hyvä vaikka kirjastokassiksi, jos kävisin kirjastossa, tai kauppakassiksi. Kaupassa kyllä käyn, mutta suosin taskuun mahtuvia nailonkasseja. Koska harvoin saan valmiista kasseista hyviä sisuskuvia, kuvasin vuorin jo ompeluvaiheessa.


Ompelen useimmiten kasseissa vuorin yläreunaan kapean kaistaleen kassin päällikangasta, vaikka teenkin vuorin eri kankaasta. Näin yläreunaa kääntäessä on enemmän joustonvaraa, jos käänne ei sattuisi menemään ihan tasaisesti. Samoin ei tarvitse säätää ompelulankojen kanssa, ylä- ja alalanka voivat olla samanväriset päällitikkauksessa. 

Tuotoksista huolimatta kursseilla on kuitenkin kaikista mukavinta yhdessä ompelu muiden tilkkuihin hurahtaneiden kanssa. 
Minneköhän seuraavaksi?

7 kommenttia:

 1. Turkoosi "pönttösi" on kyllä kaunis, olen ihaillut sitä jo monta kertaa:) Päivölässä Sannan kurssilla oli myös mahdollisuus tehdä tuo mutta en vaan uskaltanut ryhtyä hommaan:(
  Muuttohanhikassiin mahtuu aika paljon kankaita ym.seuraavelle kurssille joten käyttöä varmasti löytyy;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet taas kerran ommellut ihania töitä.Olet kyllä ahkera ja taitava.

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä. Tulipa taas uusia materiaaleja opittavaksi. En taida muistaa niiden nimiä kangaskauppaan mennessäni. Lentävät hanhet ovat tyylikkäitä.

  VastaaPoista
 4. "Pönttö" on oikein tyylikäs ja kaunis, ihanan värinen turkoosi!
  Laukkuja aina tarvitaan, kyllä tuossa kurssitarvikkeita mukavasti kuljettelee, hanhet ovat kivoja ja laukku on oikein pirtsakka! Olisipa ollut kiva olla kurssilla mukana:)

  VastaaPoista
 5. Tuo pönttömalli on kyllä tosi ihana. Varmaan vaikea tehdäkin.Kauniita.

  VastaaPoista
 6. Jos joskus hankit hienon hatun, voit säilyttää sitä pöntössä. Tai mistä minä tiedän, vaikka sinulla sellainen jo olisikin. Minullakin on se pyöröhärpäke ja joskus sitä olen käyttänytkin, tikatessa enimmäkseen. Hanhet on kivasti asetellut, paljon paremmat kuin tavalliset liian säännölliset. Viime päivinä niitä hanhia on lentänyt yli tuhansittain ja ihan sekavat on niiden asetelmat taivaalla. Ei kuria, ei järjestystä ja kamala meteli. Kassin värit on hyvät.

  VastaaPoista
 7. Pönttö on todella kaunis ja tikkaukset vallan upeat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!