Sivut

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uudeksi jouluksi

Ikäihmiset tällä seudulla  puhuvat vanhasta ja uudesta joulusta. Vanha joulu meni jo, mutta uudenvuoden pyhät ovat uutta joulua. Kun en Aurifilin viimeisintä MiniQuiltia ehtinyt vanhaksi jouluksi tehdä, valmistui se uudeksi jouluksi. 


 Ehdin leikata palat ennen vanhaa joulua, ja ne odottelivat piilossa ompelukoneen takana, jos vaikka jossain välissä olisin ehtinyt ompelemaan. En ehtinyt, monta päivää sain nauttia mummuilusta muiden joulutouhujen ohessa. Eihän mummuilusta lähdetä ompelemaan!

Vanhan joulun pyhien jälkeen, nuorison palattua kukin omiin koteihinsa, valmiit palat odottivat yhdistämistä. Pitkään ei kone hurissut eikä nokka tuhissut, kun pääsin jo tikkaamaan. 


Valkoisella valkoiselle tikkaaminen - en edes nähnyt, mihin olin tikannut! Kääntelin valoja yhden ja toisin päin, hain lisävaloa, mutta vasta kun olin pienentänyt koneen oman valon ihan minimiin ja laittanut vierelle pöytävalaisimen, josta sain sivuttaisvaloa, alkoi tikki näkyä. Valkoiset osat tikkasin pienellä kiemuralla, tähdet jätin pullukoiksi ja pieniin punaisiin ruutuihin tein tähtimäisiä poikkitikkauksia. 


Liinan koko on 54 x 54 cm, välissä on ohut puuvillavanu. Taustakankaana on Tartosta halvalla ostamaani Rowanin teekannupuuvillaa. Taustakangas näkyy vähän tikkauskuvassa. Tausta ei ehkä ole yhteensopivin julkisivun kanssa, mutta kangasta oli riittävästi ja toisaalta, sehän on tausta.


MiniQuiltit näyttävät päätyvän yksi toisensa jälkeen eteisessä olevan vanhan Singerin päälle, niin tämäkin.


Hyvää uutta joulua ja tilkkurikasta, värikästä vuotta 2016 lukijoilleni!

14 kommenttia:

 1. Hei Leena ja Ihanaa Uutta Vuotta! Kylla kelpaa tikkailla tuon ystavan kanssa! Todella kaunis liina, hyva malli ja taustakin on tosi kiva! Terveiset sateiselta Kreetan saarelta! Huomiseksi luvassa jopa lumisadetta! Teje

  VastaaPoista
 2. Kaunis liina! Luulin ensin isoksi työksi, mutta sitten sain mittasuhteet tikkauskuvassa. Pientä ja sievää kuviota. Sinulla onkin kaunis kuvauspaikka Singerin päällä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kaunis liina! Tähtimallit on vaan aina niin hyviä. Vanha Singer on täydellinen paikka tälle työlle. Hyvää uutta vuotta sinullekkin :))

  VastaaPoista
 4. Raikas liina, puhtaat ja selkeät värit.
  Hyvää, meikäläisten, uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kaunis liina, tähdet on ikuisia suosikkejani! Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2016 sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Kaunis pikkuliina. Hyvää tulevaa vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 7. Prikulleen jämptiä nättiä työtä, kaunis liina. Hulppeaa Uutta Vuotta 2016!

  VastaaPoista
 8. Onnea vuodelle 2016! Mukavia hetkiä mummuilun ja tilkkujen parissa!

  VastaaPoista
 9. Hyvää uutta vuotta! Kiitos, että pidät blogia ja jaat kokemuksiasi käsitöistä!

  VastaaPoista
 10. Kylläpäs tuli kaunis liina! Hyvää uutta ompeluvuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis! Ihanaa alkanutta tätä vuotta!

  VastaaPoista
 12. Kaunis MiniQuilt!
  Inspiroivaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!