Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Good Luck Star - jo on tähdellä nimi!

Näin Saijan blogissa upean paper piecing -tekniikalla tehdyn tähden.  Laitoin sen heti mielessäni  todella pitkän to-do -listan viimeiseksi. Sitten koitti tylsä hetki, teki mieli tehdä jotain, jossa olisi vähänaivoillekin töitä. No tässä oli, ihan riittämiin.


Paper piecing on kivaa, minulla se syö vaan kangasta ainakin tuplaten todelliseen tarpeeseen nähden. Lieneekö jonkun sortin hahmotushäiriö, kun minulla on oltava iso lohmare kangasta, että se varmasti kääntyy oikein ja riittävästi sauman ompelun jälkeen. Siksi riemuitsin, kun ohjeessa oli valmiiksi piirretyt kaavat palojen leikkaamista varten. 


Yhden illan leikkelin paloja kaavojen mukaan (97 kpl) , ja koetin ymmärtää, mitkä ovat A, B ja C-osiot ja miten värit menevät. Suurin toivein seuraavana aamuna aloitin. No, ei ne valmiiksi leikatut palat kovin paljon auttaneet. Vaikka sain ne muka kohdalleen ommeltua, niin sitten ne eivät kuitenkaan riittäneet kaavan reunaan asti kun käänsin kankaan. Ratkoin sauman ja yritin uudelleen. Ratkoin sauman ja yritin uudelleen. Ratkoin sauman ja yritin uudelleen. Leikkasin uuden, ison palan kangasta, ompelin viivaa pitkin - ja se oli siinä. Minun logiikkaani ei mennyt mitenkään ensimmäisen kahdenkymmenen neljän osan kanssa, miten päin pala olisi laitettava. 


Olin tehnyt väritystehtävän ennen ompelun aloittamista. Saijan tähtösessä värit kiertyivät kivasti keskikohdan kautta toiselle puolelle. Laskuvirhepaholainen, Saijalla oli kuusi eri väriä, minulla kolme. Ei heittänyt kuin ihan vähän. Mutta toinen virhe oli se, etten mennytkään värieni vähyyden huomattuani katsomaan Saijan tähtöstä, vaan ohjeen. Siellä oli neljä väriä. joten purin pari palaa ja lisäsin neljännen värin. Ja ihmettelin, miksi minun värini eivät kierry. No, ei kiertynyt, kun oli neljä väriä. Se selvisi loppumetreillä, kun vihdoin kävin kurkkaamassa Saijan kuvaa. En purkanut. 


Tulihan se viimein valmiiksi. En kyllä koskaan ole tämän kokoista blokkia tehnyt niin pitkään ja hartaasti, niin paljon ommellen ja purkaen. Siitä tuli kyllä hieno, mutta ei koskaan enää. Tämä päätyy varmaan tyynyyn niin kuin Saijankin tähtönen. Oikea Good Luck Star, se good luck vaan puuttui ompelustani.
Tekniset tiedot: 97 palaa, blokin koko 12 tuumaa kanttiinsa. Aikaa meni kolme iltaa ja yksi melkein kokonainen sunnuntai. Miten sainkin noin paljon aikaa sihen tuhraantumaan?P:S. Tätä kirjoittaessani olen kaivanut päästäni ja vaatteistani kolme hirvikärpästä, ja edelleen joku juoksee pitkin päätäni ja niskaani. Kävin vain pikaisesti kastelemassa eilen istutettua luumupuuta enkä missään metsässä. En tykkää, siis hirvikärpäsistä.

33 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Valtava urakka, joka ei minulta onnistuisi. Kauniit värit ja hieno lopputulos. Vihaan hirvikärpäsiä, vaikka olen tavannut elämässäni vain yhden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä varmaan onnistuisi sinultakin! Tuolla yhdellä hirvikärpäsellä on ollut tosi iso vaikutus sinuun! Sitten kun niitä on kymmenen yhtäaikaa, ei jaksa enää yhtä vihata vaan haluaa päästä niistä mahdollisimman nopeasti eroon.

   Poista
 2. Ihastuttava ja hieno! Kauniit värit ja lopputulos on minun mielestäni tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tyytyväinen olen lopputulokseen itsekin.

   Poista
 3. Kyllä tuo on aivan upea ja hienot värit. Nyt kun osaat homman ja se on hyvin muistissa niin eikös seuraavat valmistuisi jo helpommin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, ei taida valmistua, tämä riitti tätä lajia - ainakin toistaiseksi.

   Poista
 4. Tähden nimi on varmasti tuo, koska ohjeen käyttäjälle sanotaan että "Good luck vaan". (Naurua.) Hieno siitä kyllä tuli! Niin että oli sinulla sentään sen verran "good luck" että se valmistui! Jeiii sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa päättelin itsekin nimestä, hyvää onnea tarvitaan ja roppakaupalla. Jeii!

   Poista
 5. Tuo on hienoista hienoin tähti. Kivaa nähdä se toisenlaisena värityksenäkin. Tekisi mieli kokeilla. Paperpiecingistä liikkuu legenda, että sen avulla voi käyttää pienen pieniäkin kangaspaloja. Todellisuudessa tekniikka on varsinainen kangasrohmu. Tilkkutyöt ovat ajanviete ja siis vietit aikaa harrastuksesi parissa. Tärkeintä ei ole se, että valmistuu jotain, vaan kokemus ja tunne siitä että on selättänyt taas uuden tekniikan. Onnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on kaunis malli. Hienosti puit sanoiksi kokemukseni, juuri noin se menee. Olisinhan voinut tunkea palat roskiin ja unohtaa koko jutun. Samaa mieltä paper piecingin kankaankulutuksesta. Välillä epäilen tekniikaanikin, mutta kyllä mielestäni sen ohjeiden mukaan teen. On vain vaikea hahmottaa kankaan kääntymistä, etenkin kun tässä saumat olivat järjestään vinottain yhteen ja toiseen suuntaan.

   Poista
 6. Vaude, miten hienon työn olet ommellut. Huh, miten monta palaa. Kaikilla ei olisi varmasti kärsivällisyyttä tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena. Kyllä kärsivällisyys oli välillä aika tiukoilla.

   Poista
 7. Mikä aivojumppa! Mikä sitkeys! Lopputulos kyllä palkitsi sinut eli tekijän Tiinatei! Onnittele itseäsi oikein kaksin käsin!

  VastaaPoista
 8. Mikä aivojumppa! Mikä sitkeys! Lopputulos kyllä palkitsi uurastajan, sinut Tiinatei. Onnittele itseäsi oikein kaksin käsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, onnittelen joka kerta, kun katson tuota työtä :D

   Poista
 9. Todella upeeta! Oletko koittanut koskaan sitä postikorttitekniikkaa? Se ei rohmua niin paljoa kangasta. Kaavat on tietysti kaikista varmin juttu, mutta tupla- jos ei triplatyö. Mutta työtähän sä halusitkin, tylsän hetken(?) täytteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, postikorttitekniikka ensi kesäksi Mäntyharjulle. En ole koskaan kuullutkaan. Tämän olisi siis voinut helpomminkin tehdä? Ja kerrot vasta nyt :D

   Poista
 10. Kauniin tähden olet saanut aikaiseksi,kyllä kannatti ratkoa ja purkaa ja taas ommella.Ei haittaa vaikkei värit kierrä.Uskomattoman upea.....onnittelut sinulle,että jaksoit,pääsit vaikeuksien kautta voittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä kannatti, mutta ei tätä montaa kertaa viitsi tehdä.

   Poista
 11. Onneksi lopputuloksesta tuli noin kaunis, kun siinä oli niin suuri vaiva. Ei se haittaa, vaikka se ei pyöri, se kukkii!! Voisikohan siihen vaikuttaa myös se, että kaikki on sinistä, en tiedä... Kirjotin myös siihen ommeltavaan paperiin kaikki värit, joten ei tarvinnut aina katsoa kuvasta mikä kangas tulee, se nopeutti. No ei mikään helpoin ommeltava ja purkaa tarvi useasti. Niin ja minullakin menee paljon kangasta hukkaan, kun ottaa varman päälle :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo olikin hyvä vinkki laittaa paperiin värit, pitää pitää mielessä, jos erehtyy tämän kimppuun uudemman kerran. :D

   Poista
 12. Tähti on upea. Palasten määrä näyttää niin suurelta ja kooltaan pieniltä, että niiden kasaaminen ei onnistuisi minulta. Tyydynkin vain ihailemaan sinun tähtesi loistetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hämmästyin itsekin palasten määrää kun laskin ne. Tähti oli silloin jo valmis, onneksi en laskenut ennen ompelua :D

   Poista
 13. hatunnosto sinulle sitkeydestä ! minulta olisi jäänyt kesken. ( ei olisi edes se postikorttitekniikka auttanut.) paper piecing syö kangasta paljon, vaikkei etukäteen uskoisi. Lopputulos on upea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, liekö kyse enemmän tyhmästä jääräpäisyydestä kuin sitkeydestä?

   Poista
 14. Kyllä Leena oli purkamisen arvoista. Minunkin pitää kokeilla tuota mallia, mutta ihan hirvittää osaisinko valita värit, sinun työssä värivalinta on hyvin onnistunut. Mitäköhän tuo Sanna ope tarkoittaa postikorttitekniikalla? Minä kyllä käytän postikorttia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Ohjeessa on värityspohja, jota voi väritellä ja suunnitella värejä etukäteen, se helpottaa huomattavasti. Minusta tämä olisi sinulle oikein sopiva työ :D

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos TeSa! Voisikohan tällaisen tehdä lasista?

   Poista
 16. Upea lopputulos! Onnea vaan sinulle! Kyllä tässäkin työ sai palkkansa. Taidan kans laittaa sinne tehtävälistan loppupäähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, listan lopusta voi siirtää juttuja alkuun...

   Poista
 17. Tämä on hieno. Tosi kivannäköinen ja tuossahan oli ideaa jouluksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Punainen joulutähti jouluksi, hmmm....

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!