Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Eläimellistä

Edellisessä postauksessa mietiskelin tekisinkö ketun vai lautasen. En tehnyt kumpaakaan seuraavaksi. Jostain ihmeellisestä syystä silmäni tarttuivat Love Patchwork & Quilting -lehdessä olleisiin paper piecing -koiriin. En ole oikein millään mittarilla mitattuna koiraihminen (ätshiiii), mutta tämä oli tehtävä.


Luulin koko ajan ompelevani mäyräkoiraa. Viimeisiä mallineita leikatessani huomasin, että kyseessä onkin joku basset hound. Wikipedia sanoo bassetista näin: "Erikoisen ulkonäön vuoksi sitä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun koirarotuun." Taidan ryhtyä kirjoittamaan oikaisua wikipediaan, sillä minä sekoitin. Toisaalta wikipedian kuvat esittävät huomattavasti tuhdimpia yksilöitä, ehkä tämä on sitten nälkiintynyt tai bassetmissin mittoihin itsensä saattanut basset. 

Tilkusta asiaa- fb-ryhmässä keskustelua herätti hännän alla oleva patti. Veikattiin pukamia, toisen takajalan nostoa - ja niin alkoi tuo patti minuakin kiusata. Melkein etsin jo ratkojaa poistaakseni tuon pukaman. Tänä aamuna googlasin bassetin, ja löysin aika monta kuvaa, jossa bassetilla on tuollainen pahkura peräpäässä. Ei kuulkaa ikinä voi tietää, mihin tilkkuilu vie, tutkimaan bassetin peräpään anatomiaa!
Mutta kyllä paper piecing on mukavaa. (Olen näemmä jo sujuvasti unohtanut Good Luck Starin). Siitä, mihin tämä mäyrä-basset lopulta päätyy, minulla ei ole vielä aavistustakaan, tein, kun oli kivaa.


Kuusi uutta kettustakin sain tehtyä. Tavoitteenahan on saada aikaan Fancy Forest -peitto. Tarkkaa aikataulua ei ole, tavoite on jossakin ensi syksynä. Aluksi ajattelin, että teen erilaisia blokkeja sikinsokin, mutta aika pian tajusin, että kannattaa mennä yhdellä mallilla kerrallaan. Pidin ketttusissa useamman viikon tauon, ja sitten sainkin opetella koko homman taas uudelleen. Ja tämä näyttää olevan se yksinkertaisin ommella. Voi olla, että tulee äitiä ikävä, kun pääsen pupusiin, perhosiin ja pöllösiin, kukkasista puhumattakaan.

18 kommenttia:

 1. Hieno koira, olkoon sitten mitä rotua tahansa, peräpukamineen. Tilkkukoira on siinäkin mielessä hyvä, että se ei aiheuta allergiaa, ellei sitten inspiroi valmistamaan lisää, lisää, lisää... Kettublokki on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Juu, en ole pärskinyt yhtään tuon kaverin kanssa, enkä kettujenkaan :D

   Poista
 2. Tuon koiran valmistus oli minullakin suunnitelmissa kun ajattelin tehdä siitä jotakin mäyräkoiran omistajalle. Onneksi nyt selvisi että se ei mäyris olekaan:) ehkä sitä ei tarvitsekaan tehdä:) Kauniin ruskea koira sinulla on olkoon sitten mikä tahansa;)
  Fancy Forrest-kaavat on minullakin pöydällä odottamassa tekijää, monta muuta ompelusta tuntuu vaan ohittavan edes tutustumisen asiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Aion testata bassettia yhdellä mäyriksen omistajalla, kerron sitten kommenteista.

   Poista
 3. Kun bassetin näkee luonnossa, niin sitä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun koirarotuun. Paper-piecing mallin tekijä on tehnyt taitelijan vapaudella oman versionsa. Kivan kettuporukan olet saanut aikaan. Tuo malli odottaa aloittamista työpöydällänk. Hyvä vinkki tehdä yksi eläinlaji kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti näin on, ainakin googlaamani bassetit olivat aika tuhteja kavereita eivätkä ollenkaan muistuttaneet mäyristä. Huomasin Fancy Forestin blokeissa tosiaan sen, että kun yhden blokin opettelee, seuraavat menevät jo ainakin osittain vanhasta muistista, siksi kannattaa tehdä putkeen - ainakin minun muistillani.

   Poista
 4. Hei Leen! Luulin kylla minakin mayrakoiraksi vaikka voisin sanoa 'opiskelleeni' koiria koko ikani. Nuorena tein mm. koirakansiota kaikista roduista. Kylla Basset kuten Wilbur, on jykevampi. Ikava jos niilla on aina pukamia! Kaipailen paper piecingia (koneella). t Teje

  VastaaPoista
 5. Kaunis koira.....saa olla vaikka mäyris,ei haittaa.Komea kettutarha,jatka vaan niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
 6. Mukavannäköinen koira, sopis meidänkin huusholliin tämänsorttinen, kankainen! Fancy Forest'iin on minullakin ohjeet, pääsisinköhän ensi vuonna hommiin... Ompeluvinkkisi vaikuttaa hyvältä, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Voi hyvänen aika sinun mäyris-bassettiesi kanssa! Söötti on, olkoon mikä vain - patteineen. Ketutkin ovat kivan näköiset.

  VastaaPoista
 8. Kyllä noin söpö koira vielä löytää paikan valmiiseen työhön. Kettupeitostakin on tulossa ihana:)

  VastaaPoista
 9. Hahhaa vai mäyriksen-bassetin peräpään anatomiaa. Kyllä on antoisaa tämä tilkkuilu. Mutta tuo malli on joka tapauksessa tosi kiva ja näin mäyrisihmisenä taidan toteuttaa sen.

  VastaaPoista
 10. Ompa hauska koira ja sinullekin hyvä, kun ei aiheuta allergiaa :) Huolellista työtä teet, kun koiran anatomiankin selvittelit

  VastaaPoista
 11. Hieno koira pahkuroineen. Todellakin tilkkuilussa oppii kaikenlaisia asioita, vaikka vain lukemalla toisten oivalluksia ompelun saralla. Kivat kettublokit.

  VastaaPoista
 12. Komea koira ja luulin minäkin, että oli mäyris...D
  Totesin saman, että ketut ovat helpoimmat tehdä Fancy Forest blokeista. Kivat kettublokit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!