Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Pupusia Tilkkupäiviä korvaamassa

Iso joukko tilkkuystäviä vietti Tilkkupäiviä Kemissä tänä viikonloppuna. Minä pidin yksityisiä tilkkupäiviä kotona, kun leipätöiden väliin jäävä aika ei antanut myöten matkustaa pohjoiseen. Tilkkupäivien Facebook-päivityksiä lukiessani oli kyllä aika haikea mieli.
Tilkunviilaajakin piti omat varjotilkkupäivänsä, niin minäkin.


Pupusilla mentiin. Toiseksi viimeinen, ruskea väriltään, on näköjään karannut kuvasta pois, viimeinen on vielä neulan alla. Luulin tätä vaikeammaksikin blokiksi, mutta ei se loppujen lopuksi sitten ollutkaan. Mitenköhän seuraava, pöllö?


On nämä kyllä vähän tylyn näköisiä pupuja.:D


Leikkasin kaikkiin pupuihin valkoiset korvapalat, tummat silmät, nenän ja suun sekä harmaat taustapalat putkeen sarjatyönä. Sitten leikkasin aina kahden pupun värilliset osat kerrallaan, ompelin, ja taas kahdet väripalat. Ihan yhtä paljon työtä, vaikka olisin leikannut yksitellen tai sarjana kaikkiin kahdeksaan blokkiin palat, mutta tuntui vähän kevyemmälle näin. En leikkaamisesta niin kauheasti tykkää. 


Kuvasin ilta-auringossa terassilla, kaikki rypyt ja viimeistä silitystä odottavat saumat suorastaan loistavat sivuvalossa. 
Tilkkupäiväläisetkin on jo kai kotona, tai ainakin melkein. Nyt voi lopettaa harmittelun, etten ole Kemissä, kun ei siellä ole enää kovin moni muukaan, paitsi tietysti kemiläiset. Menen ompelemaan sen viimeisen pupusen. Mutta ensin etsin sen karanneen.

28 kommenttia:

 1. Söpöjä pupusia sarjatyönä. Pitäisi kokeilla tuotakin mallia joskus. Koeta saada karannut pupujussi kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, tämä on kiva malli ja paljon helppotekoisempi miltä näyttää. Karkulainen löydetty ja neulattu suunnitteluseinälle :D

   Poista
 2. Samoja pupuja ollaan täälläkin ompelemassa:) vähän hitaammalla tahdilla vaan;)

  VastaaPoista
 3. Siinä on pupulaumaa pääsiäiseksi, söpöt. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli! Pääsiäispuput on todellakin nyt omasta takaa :D

   Poista
 4. Hienoja pupusia oletkin ommellut, söpösiä!

  VastaaPoista
 5. Kun olen joskus iltaisin katsellut pupusten liikkeitä tuossa puistossa, niin ymmärrän että yksi helposti loikkii omille teilleen. MInusta nuo ovat ihmettelevän näköisiä. Hieno peitto tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkulainen löydetty! Kunhan vaan jaksaisin sinne peittoon asti näitä, vaikka kivoja nämä on tehdä.

   Poista
 6. Ihania pupusia! Jos et olis maininnut, niin kukaan ei olis huomannyt mitaan ryppyja, enka kylla niita vielakaan nae. Juupa juu, olispa ollut aika hienoa olla siella Kemissa mutta en edes harmitellut kun oli niin kaukainen juttu. Mun viikonloppu ompelut ei edistyneet sitten millaan; mikahan laiskamato on iskenyt ... oisko tullut joku Marlen otokoista? Hyvaa viikkoa! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Taas lankesin omien virheiden osoitteluun, olisi pitänyt olla rypyistä ihan hiljaa, jos et sinäkään niitä huomannut. Laiskamatokauden ovat välllä ihan tarpeellisia.

   Poista
 7. Puput on niin suloisia, semmoisia vakailmeisiä. Ei varmaan pahiksia kukkien nakertelijoita. Sinä sait viikonloppuna paljon aikaan,minä en mitään muuta kun rahanmenoa ja aktiivisuusrannekkeelta huomautuksia liiasta istuskelemisesta. Älä yhtään usko, että meillä oli olisi ollut hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei nämä ole nakerrelleet mitään, ei edes tekijänsä hermoja pahemmin. Saa nähdä, miten pöllöjen kanssa käy. En kyllä kuvitellutkaan, että teillä olisi hauskaa ollut, kamalan pitkä matka kaikkine hankaluuksineen, rahanmenoa, laiskuusleimoja (=ne huomautukset)ja väsynyt maanantai kaikesta reissaamisesta. Oliko se nyt sen arvoista :D

   Poista
 8. Suloinen ja runsas joukko jo valmiina! Ihan omat tilkkupäivät oli minullakin, ehkä matkaan sitten ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, varjotilkkupäiviä lienee ollut aika monella suunnalla :D

   Poista
 9. Ihania pupusia, melkoisen antoisa viikonloppu ollut kyllä ihan keskenäsikin tilkkuillen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, antoisa oli, eikä rahaa mennyt ollenkaan, sai nukkua omassa sängyssä eikä tarvinnut miettiä, mitä kangasta ostaisi. Ja sain tehty pupusjoukon!

   Poista
 10. Ihanat pupuset, minullakin on tämä malli, mutta milloinkahan aloittaisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Sitten kun aloitat, varaa aikaa, näihin jää koukkuun :D

   Poista
 11. Niin hauskoja värikkäitä pupuja! Näppärästi syntyvät ja niihin todellakin jää koukkuun :)

  VastaaPoista
 12. Ihana pupulauma tulossa. Näitä voisi katsoa vaikka kuinka pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. Minulla on valmiit puput ja ketut suunnitteluseinällä ja jään todellakin niitä silloin tällöin ketselemaan.

   Poista
 13. Nämä Hartmanin elukat ovat niin hauskoja. Kivat puput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein ovat lempielukoitani ja monikäyttöisiä yhdessä tai yksitellen.

   Poista
 14. Nyt eletäänkin pupusten aikaa. Hauskoja pupusia olet jaksanut suunnitella ja ommella. Ne ovatkin eläväisiä kavereita, koska yksi on jo karannut... Iloista pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Sirpa, kunniaa suunnitelusta en kuitenkaan ota, vaan se kuuluu Elisabeth Hartmanille.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!