Sivut

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kettukassi ja kettukassi

Sain entiseltä naapuriltani kassillisen rottinkisia kassinsankoja ja nappeja. Sovimme, että teen hänelle jotain korvaukseksi. Olin niin tyytyväinen aikaisemmin tekemiini mustiin kettukasseihin, että turvauduin vanhaan konstiin.


Edelliset kassit tikkasin mustalla langalla, nyt rohkaistuin oranssiin lankaan. Kauempaa katsottuna pinta näyttää edelleen melko mustalle. Nyt kun katson kuvasta kassia, olisin voinut tikata myös vihreällä ikäänkuin jatkaakseni heinikkoa. Mutta se on nyt oranssi. Ehkä sitten seuraavaan. Kassi on molemmin puoli samanlainen. Leveys yläreunasta mitattuna 42 cm, korkeus 36 cm ja pohjan leveys 11 cm. Päällikankaan ja vuorin välissä on kovikehuopa ja sisuksissa on yksi tasku.
 

Mustan kassin kaveriksi syntyi värikäs kettukassi. Tämä pakkaan mustan kassin sisään pienelle 2-vuotiaalle. Kun nuorimmaisemme, tytär, syntyi kahden pojan jälkeen, tämän naapurimme äiti, jota en edes kunnolla tuntenut, toi vauvalle pienet vaaleanpunaiset potkupöksyt. Tällä kassilla toteutetaan samaa kuviota, entisen naapurini tyttären tytär saa tämän kassin.  


 Kassin toisella puolella ei ole kettua vaan värikkäitä tilkkuja. Kassin sangat tein valmiista tukevasta puuvillanauhasta, jonka ompelin keskikohdistaan kaksinkerroin, on pienen käden helpompi ottaa sangasta kiinni. Kassin leveys yläreunasta 29 cm, korkeus samoin 29 cm ja pohjan leveys 8 cm. 


 Kassin tikkasin oranssilla langalla ja lehtikuvioin. 
Nyt on taas kassikiintiö vähäksi aikaa täysi. Vuorossa tikkaamista ja kokonaan uuden vauvanpeiton aloitus. 
Onnneksi illat pimenevät ja pihatyöt vähenevät,,,

14 kommenttia:

 1. Mukavia kasseja molemmat ja kiva idea laittaa kassin sisään yllätys:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisi joskus kiva tehdä kassien maatuskaversio, aina vain pienempiä kasseja edellisen sisään :D

   Poista
 2. Kivat kassit ja hienot tikkaukset!

  VastaaPoista
 3. Kettukassin oranssit tikkaukset ovat tyylikkäitä. Myös muut assit ovat hauskoja.

  VastaaPoista
 4. Nämä kettukassit on kyllä hauskoja. Tikkaukset taas ihan pro meininkiä! Kyllä lahjojen saajat ovat iloisia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kasseja joissa kivat tikkaukset.Odotan aivan into pinkeänä uutta peitettä ja sen esiintymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden peitteen olen luvannut valmiiksi vähän ennen joulua, ettei tule sen kanssa turha hoppu. Kärsivälisyyttä siis :D

   Poista
 6. Kätesi taitaa olla jo kunnossa, koska kiiruhdit jo ompelukoneen äärelle - ja heti rupesi syntymään iloisia kettukasseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, on kunnossa, patoutunut ompelutuska purkautui voimalla :D

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!