Sivut

tiistai 28. marraskuuta 2017

On Ringo Lake

Retkahdin totaalisesti, kun PeeKaan Paula ilmoitti aiemmin syksyllä uudesta mysteeripeitosta. Ihailin Tilkusta asiaa- fb-ryhmässä edellisen vuoden mysteerejä, ja kun etänä oli mahdollista lähteä mukaan, tällaista yllytyshullua ei kauaa tarvitse houkutella. Mysteerityön ompeleminen perustuu Bonnie Hunterin suunnittelemiin blokkeihin, jotka viimeisissä ohjeissa kootaan sitten peitoksi, kokonaisuus pysyy mysteerinä siihen asti.. Blokkiohjeet löytyvät Bonnien blogista Quiltville.

 

 Kauniista maisemakuvasta (On Ringo Lake) poimitut värit paljastettiin joitakin viikkoja sitten. Omaa väripalettiani esittelin jo aikaisemmin, tässä vielä kertauksena. Vähän on tullut lisää sävyjä ja kuoseja, ja neutraalit tästä kuvasta puuttuvat kokonaan.


Ensimmäiset blokkiohjeet julkaistiin viime perjantaina. Oma kunto vähän jarrutti aloittamista, mutta sitten kun vauhtiin pääsin, on jopa pitänyt vähän jarrutella. Nyt on pieniä ysiblokkeja - ja aika paljon. 


Ohjaimella varustettu tilkkutyöjalka nopeuttaa tarkan saumavaran aikaansaamista. Noloa tunnustaa, mutta unohdan välillä omistavani kyseisen apuvälineen. Ompelen paljon ihan perustilkkutyöjalalla, koska sillä voi tehdä leveämpääkin saumavaraa, mitä tällä ei voi, koska ohjainlevy uppoaa pistolevyn aukkoon. Kangas ei pääse karkaamaan liikaa oikealle.
 Ompelin ensin yhden blokin valmiiksi asti nähdäkseni, miten hyvin mitat pitävät - ja pitivät niin hyvin, eli ei ollut mitään syytä jättää paininjalkaa laatikkoon.


Viimeisin härpäkehankintani, lenpinimeltään Kimmo (Gizmo) pääsi käyttöön. On kyllä todella näppärä vekotin. En hoksannut kellottaa, miten nopeasti katkoin ketjuun ommellut reilu 50 blokkia, mutta nopeasti se kävi. Se oli yksi huiskaus vain. 

Vähän jätin viimeistelyjä huomiselle, ja sitten ei muuta kuin seuraavia ohjeita odottamaan.

18 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat! Tuollainen paininjalkahan on huippukätevä. Olisipa minullakin. Odotan innolla seuraavaa blokkia, että pääsen taas katkomaan lankoja! Miten sitä on ennen pärjännyt ilman Kimmoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimmo on kyllä ollutvarsin tarpeellinen tässä työssä!

   Poista
 2. Kaunista jälkeä ja kauniita kankaita. Apuvälineet ovat tosi mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minussa on vähän välineurheilija vikaa...

   Poista
 3. Jännittävä on tuo mysteerityö! Kauniit kankaat valittuna. Joskus taidan hurahtaa vielä minäkin moiseen hommaan. Tuo paininjalka on tosi kätevä. Viime vuonna mulla oli toisessa koneessa tavallinen jalka jolla meni esim pikakolmio-ompeleet ja toisessa koneessa tämä ohjain, jolla sitten yhdistettiin palat. Helppoa ku mikä :)! Kimmosta en ole kuullutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on todella kiva tehdä, koukuttavaa - ja kun lopputulosta ei tiedä, niin yrittää saada viikon vihjeet valmiiksi ennen seuraavaa, että pysyisi vauhdissa mukana ja pääsisi sittrn kokoamaan peittoa yhtä aikaa muiden kanssa. Kimmoon kannattaa tutustua, siitä on todella iso apu silloin kun ommellaan blokkeja ketjuun. Olen nähnyt myös itsetehtyjä "kimmoja", ratkoja tökätty isoon lankarullaan pystyyn. :D

   Poista
 4. Tuohan on mainio katkaisuhärpäke. Kivaa syntyy sinulta taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mysteeri on näyttänyt härpäkkeen tarpeellisuuden :D

   Poista
 5. Hauska nähdä, mitä saat aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää minustakin, kun lopputulosta ei vielä tiedä.

   Poista
 6. Jalka no 57 löytyy täältäkin. Sen käyttö nimenomaa sarjassa ompelemiseen kannattaa. Herkullinen värikimara nuo kankaasi. Tarvitaanko niitä todella noin valtavasti. Peitostahan tulee tavattoman hintava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Kankaiden määrät ihmetyttivät minuakin, ja nyt olenkin homman edetessä laskenut, miten paljon ihan oikeasti kuluu. Kuvassa olevat kankaat on max puolen metrin pätkiä.Kaksi ruskeaa kangasta ostin tätä varten, muut löysin omista varastoistani.

   Poista
 7. On tää niin mukavaa. On kuin olis saanu joululahjan ennakkoon:)

  VastaaPoista
 8. On niin upeat kankaat, ettei tästä voi tulla muuta kuin hieno mysteeri. Näin tuon Kimmon Soilella mutta maltoin mieleni ja jätin sen seuraavalle asiakkaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kimmosta on iso apu, jos ompelee blokkekja ketjussa. Muuten sillä ei ehkä ole käyttöä, ellei joku sitten keksi sille uutta käyttötarkoitusta.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!