Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Loppusuoralla Ruotsalaista postikorttia on väännetty hitaasti, mutta vihdoin olen loppusuoralla. Olen nauttinut peiton väreistä suunnattomasti, ja kamera on pullollaan kuvia tilkkupinnan eri kohdista. On ollut hauska leikitellä kuvan rajauksella ja nähdä, miten ilme muuttuu, kun kuvassa on vain osa tilkkupinnasta.


 Yrtin uskollisesti seurata ohjetta. Paritin kolmiot ohjeen mukaan, ja ohjeen kuvaa hyödynsin kolmioiden asettelussa. Oli helpompaa katsoa värikuvasta, miten päin uusi neliö tulee edellisen viereen. 


  Noin puoleen väliin asti meni ihan hyvin. Sitten alkoi vähitellen tulla tilanteita, joissa värit olivat numeron mukaan oikein, mutta kuvassa olikin ihan eri väri. Näissä kohdin menin välillä numero-ohjeen mukaan, välillä leikkasin uusia kolmioita niistä väreistä, jotka muistuttivat lähinnä kuvan väriä. Jostain syystä nämä poikkeamat lisääntyivät loppua kohti mennessä. Tarkistin kankaiden värejä useaan kertaan, kun ajattelin tulkinneeni värit väärin, mutta poikkeamat olivat kyllä ohjeessa. 


 Tilkkupinnan kokoamisessa työläin ja hitain vaihe oli itse asiassa neliöiden trimmaus. Olin jo kolmanneksen pinnasta kasannut, kun muistui mieleen, että minullahan on tähän työkalu. Ja onkin näppärä työkalu, BlocLoc-viivain. Keskellä oleva ura napsahtaa helposti saumaan ja trimmaaminen on sukkelaa. Ensin toinen reuna ja yläreuna, koko komeus pyörivällä alustalla ympäri, viivaimen siirto saumaa pitkin liuttaen neliön toiseen reunaan ja leikkaus - se oli siinä. Pyörivä alusta on oiva työpari viivaimelle, mutta homma onnistuu varmaan tavallistakin, pienehköä alustaa kääntämällä. 


Nautin kyllä näistä väreistä ihan hurjasti. Tilkkupinta on nyt teipattuna makuuhuoneen komerorivin oviin, ja käyn sitä vähän väliä kurkkaamassa.


13 kommenttia:

 1. Tuo on aivan upea. Minulla on yksi jelly roll Kona Cottonia ja paljon yksivärisiä kankaita. Saisikohan niistä jotain vastaavaa aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milja. Miksei saisi, tämä on hyvä malli upottaa kaikenlaisia kankaita!

   Poista
 2. Tämä on parasta mitä harmaana aamuna voi nähdä! Aika reipas parittaja olet ollut, kolmioita on huikea määrä. Tuon peiton voisi nimetä ikuisen ilon tuottajaksi. Sitä katsellessa tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Tykkään tämän ilmeestä itsekin!

   Poista
 3. Voi tuota värien ilotulitusta! Peitto voisi kuvastaa vaikka revotulia. Keskellä kaamosta jokainen kaipaa piristystä.

  VastaaPoista
 4. Suorastaan huippuihanaa väriloistoa tähän syksyn ankeuteen! Noista väreistä saa voimaa ja iloa vielä pitkäksi aikaa!. Kätevä tuo viivain.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tulee upea, hienoa väriloistoa!!!

  VastaaPoista
 6. Voi vau mikä väri-ilottelu! Upeaa.

  VastaaPoista
 7. On kyllä aivan mahdottoman upeaa väritystä!

  VastaaPoista
 8. Ei ihme että nautit näistä väreistä! BlocLoc -viivain täytyykin laittaa muistiin - tasaaminen on tosi tylsää mutta ah niin tarpeellista.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!