Sivut

lauantai 31. elokuuta 2019

Birminghamin terveisiä

Pisin koskaan pitämäni blogitauko päättyy nyt. Kesä on ollut niin täynnä tilkkuilua tärkeämpiä asioita, mutta onneksi blogi on malttanut kiltisti odottaa.


Reilu kolme vuotta sitten päätimme tilkkuystäväni kanssa, että 2019 lähdemme Birminghamin tilkkufestareille. Aloitimme matkakassan kerryttämisen laittamalla euron päivässä säästöön. Minulla oli kummallinen kukkamaljakko säästöpossuna, jonne kuukausittain pudottelin sen kuukauden säästösumman talteen. Oli aika kiva potti vaasissa, kun matkasta alkoi tulla oikeasti totta.

Yan Liu: Infinity. Mielestäni kaunein työ näkemistäni
 Matka oli monessakin suhteessa unohtumaton. Tapahtuma on valtava kooltaan ja siellä maalaistyttö silmät ymmyrkäisinä vaan ihmetteli. Näyttelytöitä oli 777, jos oikein laskin käsiohjelmasta. Kaikkia niitä emme ehtineet kahden päivän aikana nähdä. Jossain vaiheessa tuli vastaanottamisen haasteitakin, ei millään enää olisi pieneen nuppiini kaikkea mahtunut. 

Claudia Pfeillin työ, joka voitti Contemporary Quilts -sarjan. Valaistus häiritsi kuvaamista. Alla yksityiskohta työstä


Festareilla oli myös iloisia kohtaamisia. Instagramissa seuraamani Tilikkunoita teki ostoksia samalla tiskillä ja ehdimme vaihtaa kuulumisia.  Enpä häntä ennen tuntenut, mutta suomen kieli paljasti yhteisen kotimaan. Pariin muuhunkin suomalaiseen törmäsimme festaripäivien aikana, jälkeemme tulleen ystäväkaksikon kanssa kävimme jopa musikaalissa Birminghamin Hippodromessa.

Ruth Archer and The Quilt Room Dorking: The autumn Leaves. Kiva blokki!
 
Näyttelytöiden taso oli yllättävän kirjava. Oli aivan huipputyötä upeine sommitteluineen, huolellisine ompeluineen ja mahtavine tikkauksineen. Vieressä saattoi roikkua työ, joka näytti keskeneräiseltä tai siltä, että oli tullut hurja kiire ja viimeistely oli jäänyt tekemättä. Suurin osa näkemistäni töistä oli kuitenkin kaikin puolin hyvää jälkeä.


Nicholas Ball: Trianglr Colour Study
En kuljettanut isoa järjestelmäkameraa mukaan, joten kuvat ovat kännykkäkameralla otettuja, enemmän tai vähemmän tarkkoja. Kuvaamisessa haasteena oli ihmisjoukot, harvoin pääsi kuvaamaan suoraan edestä ja ihmisiä oli tai liikkui lähellä työtä.

Judith Lyons: Scraps from Scrapheap 2019

Kovin paljon en kuvannut muutenkaan, pääasiassa sellaisia töitä, jotka omaa silmää miellyttivät tai joissa oli joku kiinnostava juju. 

Natalie Taylor and Frances Meredith: Jody's Birthday Quilt


Liz Jones:Moving On


Beatrice Bueche: Tree in the Moonlight, yksityiskohta


Näyttelyalue oli kohtalaisen väljä. Kauppojen luona  ja väleissä olisi sen sijaan voinut olla tilaa vähän enemmän.


Joulupallomiehet Arne ja Carlos Norjasta ovat aloittaneet kankaidenkin suunnittelun

'
Pieniä kangaskääröjen myyntipaikalla kävi aika sutina
Meillä oli menomatkalla ystäväni kanssa yhteensä kaksi lentolaukkua ja yksi iso, tyhjä ruumaan menevä matkalaukku, jonka sisällä toinen lentolaukku matkusti. Paluumatkalle pakkaaminen ei tuottanut vaikeuksia, vaan ostokset mahtuivat helposti noihin pakaaseihin.


Ostin yhdeltä vanukauppiaalta vanunäytteitä. Kymmenen tuuman neliöitä erilaisista vanuista, jokaisessa näytteessä tarkka selostus, millaiseen käyttöön suositellaan, miten tikata jne. Ostin samasta paikasta polyesterivanua, jollaista en ole koskaan ennen nähnyt, ei mitään höttöä ja paljon meikäläistä vanua tiiviimpää, mutta silti pehmeää ja notkeaa. Kerron kokemuksia kun niitä saan. 
'

Punnan edullisuuden näki tuotteiden hinnassa. Matkabudjetissa pysyminen ei ollut ollenkaan vaikeaa. Kassi"kit", on vielä "kittinä" ehkä joskus muuttuu kassiksi.


Malleja oli paljon tarjolla, mutta mukaan ei kuitenkaan lähtenyt kuin tuo ympyrä. Lisänä saranalliset, alumiiniset (=kevyet) kassi/pussukkaraudat. Mietin koko ajan, tilaisinko muutamat lisää ennen kuin brexit mahdollisesti tekee hommasta vaikeamman. Laukkuun pakattiin myös pari "irto"kangasta, jotka eivät jättäneet rauhaan, vaan vaativat päästä pois maasta.


Nämä oli reissun herkut. Edelleen paketissa, ja niitä kohdellaan kuin koriste-esineitä.


Ja koko reissun fiksuin ostos: Fiskarsin leikkuri, jonka teräosan saa käännettyä kolmeen asentoon. Näin vinosti sivulle käännettynä rannevammainenkin pystyy leikkaamaan ranne ihan suorana. 

Ehkä vielä joku vuosi uudelleen. Kummallinen kukkamaljakko saa siis jatkaa hommiaan säästöpossuna.

P.S: Eka kuva + kolme valkoisella taustalla olevaa tuliaiskuvaa ovat poikani ottamia. Muut itse sähläämiäni. 

17 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista ja tarinasta:) Kivoja ostoksia teit ja ihmeen maltillisesti selvisit. En tiedä miten minun olisi käynyt jos olisin tuollaisten herkkujen äärellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen lähtöä perkasin kangasvarastoani kotona ja yritin pitää sen määrän mielessä kangaskauppojen äärellä. Houkutuksia oli kyllä ihan riittämiin :D

   Poista
 2. Kiitos, oli mielenkiintoista lukea matkakertomuksesi. Hieno idea säästää matkarahat kuukausittain. Maltillinen olit ostosten suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja! Mieluummin säästän etukäteen kuin maksan luottokorttilaskuja jälkikäteen. Ehk vanhanaikaista, mutta sopii minulle.

   Poista
 3. Tosi kiva,että jaoit matkakokemuksesi meille, kiitti! Hienoja töitä ja mukavia ostoksia. Kaikkein tärkein on tietysti elämys päästä kokemaan jotain suurta ja sykähdyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena, elämys oli tosiaan tärkein. Messuilla oli todella iloinen ja kiva ilmapiiri.

   Poista
 4. Ihania töitä ja kauniit ostokset. Tuota säädettävää leikkuria olen myös miettinyt, haluan kokeilla sellaista ensin. Birminghamin messut olisi kiva kokemus, taidan laittaa myös maljakon possuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo leikkuri tuntui Olfan jälkeen ensin vähän kevyeltä rakenteeltaan Olfaan verrattuna, mutta nyt kun olen tottunut siihen, en pois vaihtaisi. Kipuileva ranne tykkää Fiskarsista.

   Poista
 5. Kiitos jutusta ja kuvista! Pitäisikö ottaa myös tavoitteeksi euro päivässä... Tarja on houkutellut minua lähtemään hänen kanssaan Birminghamiin, vaikka olen sitä mieltä, että hiilijalanjäleni menee jo omakotiasumiseen ja ykstyisautoiluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan! Nipistät sitten vähän jostain muusta hiilijalanjäljen suhteen ja kilautat jonkun euron päästöhyvityksiin. Kannattaa, edes kerran elämässä. Ja pääseehän Britanniaan junallakin!

   Poista
 6. Kiitos kuvista, ihania töitä! Maltilliset ostokset ja todella fiksu ostos tuo leikkuri, olen itsekin katsellut. Kiva ostos nuo vanupalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Sain vanupalakauppiaalta vihjeen, että noita voisi kokeeksi vähän tikata, niin tietää vielä senkin, miten ne käyttäytyvät. Tosin Suomesta niistä ei kaikkia kai saa, mutta jos haluaa tilata kauempaa, niin tietää ainakin, mitä saa.

   Poista
 7. Varmasti ikimuistoinen reissu! Minulla yhä haaveissa, mutta ehkä joskus. Katsoinkin, että nyt yllätät upealla kuvalla heti alussa!😁 Hienoja kuvauskohteita eli kauniita töitä. Ihastuttavia kangaspaketteja ja tuo leikkuri saattaa joskus olla todella tarpeellien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa haaveilla ;D Toivottavasti brexit ei mene sotkemaan tätäkin.

   Poista
 8. Kiitos terveisistä! Tuonne pitäisi päästä joskus... Ostokset niin sopivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkuilo! Juuri näin, ostokset olivat sopivia, tätä tulen käyttämään muulloinkin :D

   Poista
 9. Ikimuistoinen matka, hyvä matkaseura ja onnistuneet ostokset. Mielenkiintoinen kohde, paljon nähtävää ja innostumisen tunnetta.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!