Sivut

lauantai 8. kesäkuuta 2019

Korkojen kanssaOmpeluaika ja -tehot ovat olleet viimeisen kahden kuukauden aikana tosi vähissä. Jotain olen kuitenkin saanut aikaan - ja  ihan korkojen kanssa! Peitto valmistui jo muutama viikko sitten, mutta siinä pelossa, että peiton saaja eksyy blogiini ennen peiton saamista, olen pitänyt tuotoksen piilossa täältäkin. 


Koko peiton idea on vaaleassa kankaassa, jossa on kenkiä ja laukkuja. Ystäväni on punaisten korkokenkien ystävä, itseasiassa niitä voi jopa kutsua hänen tavaramerkikseen. Kenkäkangasta minulla oli vähän fat quarteria suurempi pala, Tilkusta asiaa-ryhmän kautta sain sitä lisää. Toisessa saamassani palassa oli vyöte mukana, siitä selvisi kankaan ostopaikka ja tilasin sitä vielä lisää.


Mallin kanssa olin aika eksyksissä pitkään. Tein jopa kymmenkunta blokkia toisella mallilla, vain todetakseni, etteivät valitsemani kankaat toimi siinä ollenkaan. Malli olisi vaatinut toisen vaalean kankaan, ja sen löytämisessä oli niin paljon haastetta, että hautasin ompelemani blokit jonnekin korin pohjalle ja aloitin ihan alusta. Tämä malli löytyi Fons&Porterin kirjasta Star Quilts. 


Risteyskohdissa olevien tähtien kangasvalinnan kanssa tuskailin pitkään. Vaikka yksiväriset tähdet ovat saman värisiä kuin kenkäkankaan pohja, niin ne näyttävät valkoisille ja tuntuivat hyppäävän silmille. Kenkäkankaalla pinnasta tuli taas levoton. Kokeilin keskipalaksi pinkkejä kankaitakin, mutta aika vilkkaaksi meni niinkin. Tähdet pomppii,  mutta pomppikoot. 


Taustakankaaksi löytyi omista varastoista pakanpää Marimekon Lumimarjaa. Kangasta oli himpun verran liian vähän, siispä ompelin jatkot kumpaankin päähän. 


Tähtiblokkeihin on tikattu aurinkokuvio varsin luovasti, välikaitaleisiin lehtikuviota, valkoiseen reunukseen e-kirjaimen kaunokirjoitusharjoituksia ja uloimpaan reunukseen spiraaleja. 
Nimilapun tein ompelukoneella. Nimi peitolle putkahti mieleen, kun aikani pyörittelin korko-sanaa.


Peiton koko on 133 x 180 cm. Sisällä on bambuvanu ja se on tikattu Viipurista löytämälläni Mettlerin tikkauslangalla. Lankakaupat tehtiin ihan perinteisesti tiskin takaa pyytämällä. Ilmeisesti pinkki ei ole venäjäksi mitään pinkin tapaistakaan, koska jouduin aika monta kertaa sanomaan njet, kun myyjä osoitteli eri värejä telineessä. Mutta osui sitten lopulta oikean rullan kohdalle.

Tänään ystäväni saa tämän syntymäpäivälahjakseen. 

20 kommenttia:

 1. Wau, ihanan naisellinen peitto:) Tuon alle kun kääriytyy niin varmasti tulee hymy huulille, tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Naisellisuutta haettiin ja siitä taisi tulla melkein överit.

   Poista
 2. Niin ihana! Tikkausten luettelo oli hauska, e-kirjain on nyt hyvin hallussa, seuraavaan peittoon sitten f! Siinä onkin haastetta. Lahjat, joissa on noin tarkkaan mietitty saajaa, ovat parhaita. Kerrothan, mitä Maria lahjastaan tuumasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Kiitokset sain, tarkempia tuumauksia tulee ehkä, kun sankari palaa synttärireissultaa, johon hän säntäsi miltei suoraan juhlistaan. :D

   Poista
 3. Todella herkullisen kaunis peitto, joka on tehty tunteella saajaa kohtaan. Ihana, että löysit korkkarikangasta. Jos vain jalkani kestäisivät, käyttäisin itsekin punaisia korkkareita, kuten nuorempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Ei taida saajankaan jalat enää kovin usein korkkareita kestää, siksi niitä onkin hyvä olla muualla. :D

   Poista
 4. Huikea väri, ei jätä kylmäksi ketään! Monien pohdintojesi jälkeen olet kyllä onnistunut mainiosti! Varmasti mieluinen peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kuin totesit, varsin kuumottava väri :D

   Poista
 5. Aivan upea peitto! Ei onnistuisi minulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Ei sitä tiedä onnistuuko ennen kuin kokeilee. Vippaskonsteja tuossakin on käytetty :D

   Poista
 6. Olen sanaton. Upein peitto mitä ikinä olen nähnyt! Ja tuo väri, ja kaikki kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt taisi tulla vähän ylisanoja, ihan nolostuttaa. Jos edes toiseksi upein, niin jää vähän pelivaraa :D

   Poista
 7. kylläpä onkin kaunis peitto. Tuo taustakin niin nätti. Väri on vaikea, mutta todella onnistunut tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Minä taas olen kotonani väiden värien kanssa, murretut, ruskeat, okrat ym. on minulle vaikeita.

   Poista
 8. Ihana lahja. Nimi, väri, tikkaus, malli, tausta, idea, täydelliset!

  VastaaPoista
 9. Kaunis ja tyylikäs peitto. Pidän valitsemistasi väreistä ja tikkauspinnasta.

  VastaaPoista
 10. Upea, naisellinen peitto. Minusta noi pomppivat tähdet ovat hauskat. Eivät siis pompi negatiivisella tavalla silmään.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!