Sivut

torstai 20. helmikuuta 2020

Ompelukoneen uusi mekko

Ompelukoneeni on yleensä jatkuvasti työpöydälläni. Kuljetusta varten sille on kassi, mutta käyttöä odotellessaan se joutuu olemaan suojatta.  Pitkään suunnittelin suojahuppua ja se oli ufolistallanikin viime syksystä alkaen. Minulla oli kivoja ompelukonepaneeleita, joita suunittelin käyttäväni suojahuppuun, mutta ne olivatkin liian isoja, enkä halunnut pilkkoa kivaa kuvaa. Siksi menin lentävillä hanhilla, joka on yksi suosikkiblokkini.  


Koneen taso on käytännössä aina paikallaan, ja halusin, ettei sitä tarvitse poistaa konetta huputettaessa. Hanhet asettuivat jonoon, ja vasta sitten kun olin tikannut ja kantannut hupun, keksin, miten olisin voinut hoitaa tuon tyhmän ja tyhjän kulman. Seuraavaan sitten :D

Johdolle tein oman halkion kulmaan. 


Halusin, että sisus on siisti, siksi kanttasin saumavaratkin. Eipä tuo mihinkään näy hupun ollessa käytössä, mutta eipähän roiku langanpätkät tarttumassa koneen ulokkeisiin. 

Seuraavan projektin kankaat kävin ostamassa eilen. Naapurikunnassa, ihan maaseudulla, on Pakkalan Puoti, joka tuo maahan saksalaisia huonekalukankaita. Olin kuullun kaupasta, mutten koskaan käynyt siellä. Olin työkeikalla "vähän" sillä suunnalla, joten päätin poiketa, (20 km poikkeama)  koska kauppa on vain keskiviikkoisin auki, sopimuksesta myös muulloin.


Vähän meni pää sekaisin, ja koitin kovasti palautella mieleeni kotona olevia kankaita, koska niin monesta kaupan kankaasta olisi ollut niin kiva tehdä laukku tai tyyny (tai vaikkapa takki, joita siellä oli valmiina myynnissäkin). Hillitsin itseni todella ansiokkaasti ja ostin vain sen, mitä tulin ostamaankin. kankaat Ritz-tuolien uusiksi päällisiksi. Tuolit ovat hyvin kestäneet aikaa monessakin mielessä, mutta kankaat alkavat olla liikaa nähneet. Suuressa Käsityölehdessä oli vuosia sitten kaavat ko. tuolien irtopäällisiin, ja tuota lehteä olen säilyttänyt näihin päiviin asti.

Kuten kuvasta näkyy, voi tulla jonkinlainen tilkkuversio, kunhan nyt saan ensin kaavat piirrettyä (inhokkihommaa!) ja kankaisiin vähän paremmin tutustuttua.  Kasassa on kangasta todennäköisesti yli kymmenen meriä, harmaa ja turkoosi on metrihintaan pakalta, muut kilotavaraa. Koko kasan hinta 85 €!


Ystävänpäivänä sain ihanan yllätyksen tilkkuystävältä, kauniissa rasiassa mm. ihania kankaita. Säilyttelen niitä näin asetelmana jonkin aikaa, kunnes keksin, mihin raaskin noita ihanuuksia käyttää. Kiitos, Anneli!

6 kommenttia:

 1. Tiinatein verhoomo! Odotan jännityksellä, mitä sieltä oikein tulee! Itselläni on ollut keittiön irtopehmusteiden päällystys mielessä jo usean vuoden. Onneksi en yhtäkään ideaa ole toteuttanut, sillä aina on syntynyt edellistä parempi. Ihania kankaita olet saanut! Niitä kelpaa katsella ja ihastella ennen käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Ompelukoneesi on onnellinen uudesta suojahupusta, koska välttyy pölyltä. Kiva löytää ja tsekata uusi kangaskauppa, vaikka niissä tahtoo mennä pää sekaisin. Ystävänpäiväkankaat ovat söpöjä.

  VastaaPoista
 3. Hieno suojahuppu koneellesi. Lentävät hanhet sekä elävinä että kankaalla ovat minulle mieluisia. Koneeni suojahupussa käsittelin vain siksakilla saumat sisäpuolelta. Ei sinne kukaan näe. Mutta perfektionisti ei tietenkään voisi tehdä niin.

  VastaaPoista
 4. Uusi huppu on ompeluhuoneen kaunistus hyödyllisyyden lisäksi!
  Kaunis värisarja huonekaluille.

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko koneelle. Kiva uusi tuttavuus tämä kauppa.

  VastaaPoista
 6. Ompelukoneen palttoo on oivallinen pukine. Tein sellaisen edelliselle koneelle - kone lähti kiertoon, pussista en raaskinut luopua. Tietenkin uusi kone on aiempaa leveälanteisempi, joten turha on yrittää kiskoa perintöpomppaa niskaansa. Ehkä se jonain päivänä jalostuu koristetyynyksi...
  Sinun perperisi on hyvin kaunis!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!