Sivut

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kolmiodraamaa

Ei tässä oikeastaan mitään isoa draamaa ole, sainpahan otsikkoon vaan hiukan dramatiikkaa mukaan. Ostin Tallinnan keikalta tasasivuisen kolmion viivaimen (joonlaud kolmnurk tollid) hintaan 7,08 €. Leikkasin kolme ja puoli tuumaa leveitä kaitaleita ja silppusin niiitä pienemmiksi viivaimen avulla. Aloin rakentaa niistä tilkkupintaa, ja kuten huomaatte, olen edelleen väreilleni uskollinen.


En ole aikaisemmin tasasivuisista kolmioista ommellut yhtään mitään. Mikähän on oikea tapa/suunta silittää saumavarat? Enkä oikein keksinyt logiikkaa, millä kulmat saa kohdistettua. Nyt vain asettelin niitä silmämääräisesti, eikä tarvinnut onneksi purkaa kuin kaksi saumakohtaa.

Pinnasta tulee ehkä työkaverin tilaama pussukka, jonka sisusta olen suunnitellut oikein ajan kanssa ja tehnyt jopa harjoituskappaleita muovikassista ompelemalla. Ehkä saan sisuksesta tehtyä toivotunlaisen - ehkä en, mutta yritystä on ollut.

Marttatreffien heksagon-ilta sujui hyvin. Osanottajia oli vain neljä, mutta siitä saa syyttää yksinomaan kamalaa säätä ja kotimme syrjäistä sijaintia pienten teiden päässä. En itsekään meinannut päästä viimeistä mäkeä ylös kesärenkailla, lunta kun pukkasi idästä ja lännestä tuiskun ja tuulen vauhdittamana. Mutta hauskaa meillä oli, ja taisipa joku saada innoituksen uuteen harrastukseenkin. Tulokset tässä, omat mallikappaleeni ovat siellä joukossa.
8 kommenttia:

 1. Kivat värit, pysy vaan uskollisena niille.

  VastaaPoista
 2. Hieno kolmiotilkkupinta! Eiköhän saumanvarat mene oikeaan suuntaan? Tai jos silittää saumanvarat auki, ei tarvitse miettiä suuntia.

  VastaaPoista
 3. Hienot värit ja kiva tilkkupinta, en ole myöskään kovasti tehnyt kolmiotilkuista, joten en tiedä mikä olisi oikea suunta saumanvaroille tai miten kulmat oikein kohdistetaan, tämä ainakin näyttää ihan hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköisiä molemmat jutut.

  VastaaPoista
 5. Väriuskollisuutesi on tuottanut kaunista kolmiopintaa. Marttatreffien heksagonkukkaset hehkuvat keväisinä kurjasta kelistä välittämättä.

  VastaaPoista
 6. Näyttä erittäin kauniilta ja iloiselta kolmio pinnalta. Tulee ihana pussukka ja toi muovipusseista ompeleminen harjoituksiin.....otan ehdottomasti käyttöön !

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit! Pidän erityisesti kolmioiden hehkuvista väreistä.

  Samaa mietin minäkin omaa salmiakkiruudukkoani silittäessäni, miten asettelen saumanvarat. Päätin silittää kaikki saumat oikealle. Tästä seurasi sitten ongelmia tilkkukaitaleita ommellessa, kun kulmiin tuli paksuja kohtia. Olisi ollut parempi silittää joka toisen kolmiokaitaleen saumat oikealle ja joka toisen vasemmalle. Toinen tapa on silittää saumanvarat aina tummemman kankaan puolelle. Työssäsi ei kuitenkaan ole kovin vaaleita kankaita, joten ehkä sinunkin vain pitää päättää, kummalle puolelle haluat saumanvarat.

  Huomasin myös, että kolmiokaitaleita on mukavampi ommella yhteen vinosti pystysuoraan kuin vaakasuoraan. Tällöin myös kulmien kohdistaminen on melko helppoa.

  VastaaPoista
 8. Kolmiopinnasta on tulossa todella kaunis pussukka. Onnittelut jo tässä vaiheessa.
  Hexagonkukkaset ovat myös onnistuneet - toivottavasti muutkin innostuvat kokeilemaan niitä lisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!