Sivut

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tästä se lähtee

Tikkaus nimittäin. Olen siirrellyt batiikkipeittoa paikasta toiseen kaiken muun tieltä (vie muuten aika paljon tilaa). Erilaisia tikkausluonnoksia on piirrelty (onneksi kahden koulutusalan ihmisen perheessä löytyy paljon varsinaisen virkansa menettäneitä olanyliheittäjän kalvoja). Aluksi suunnitelmani perustui blokin muotoihin, mutta sitten päätin irrotella ja irtautua niistä.No, ihan kokonaan se ei onnistunut, mutta en päätynyt vahvistamaan blokissa olevaa ruutukuviota, vaan suunnittelin kuvion kattamaan koko blokin ja tikkauksen kiintopisteiksi valikoitui tietyt kulmat ja saumat blokissa.


Nyt on kone puhdistettu ja öljytty, neula vaihdettu, alalankoja puolattu valmiiksi parille puolalle ja tikkilaskuri nollattu. Tosin jouduin purkamaan 1667 ensimmäistä tikkiä. kun sattui pieni laskuvirhe siinä, minkä kulman kohdalla piti alkaa tehdä mutkaa. 


Pöllöt suunnitteluseinällä toimivat laaduntarkkailijoina, näkeehän sen jo niiden ilmeestä. Vähän jännittää, siten mukavalla tavalla, miten urakasta suoriudun.Tikattavana on nimittäin vajaa kahdeksan neliötä. Mitään aikatavoitetta en ole asettanut, pääasia, että sain homman alkuun. Nyt tätä voi tikkailla eteenpäin kunnon ja jaksujen mukaan. Välillä voin hypätä ompelukoneelle metrin päähän ompelemaan Hartmanin elikoita lisää tai jotain muuta mukavaa. 


 Ensimmäiset hapuilevat tikkaukset yrittävät näkyä ilta-auringossa.

16 kommenttia:

 1. Tästä tulee aivan mahtava ja tikkaus näkyy hyvin ilta auringossa😍
  TV.Sanna-susanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuota saa vähän aikaa pyöritellä.

   Poista
 2. Hieno aloitus. Tikkaustavan valinta on aina vaikeaa. Mutta nyt pääset nauttimaan tikkaamisesta hienolla koneellasi. Lopputuloksesta tulee takuulla superhieno. Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, nautinnollista, kun vain ehtisi pihatöiltä tikata. Mutta ehkä niitä sadepäiviäkin toivottavasti tulee.

   Poista
 3. Kylläpä sinä ja Pfaff saatte olla ahkerina, ennen kuin peitto on kokonaan tikattu. Onneksi pöllöt vahtivat, että ette pääse laiskottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tiukat ilmeet on pöllöillä, toivottavasti tulee joskus valmistakin. :D

   Poista
 4. Hienot kuviot tulossa, kova homma edesssä!

  VastaaPoista
 5. Aloitus on aina jännää, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu:) Tulee aivan superhieno peitto ja hienot tikkaukset tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, onneksi ei ole deadlinea määritelty ja saan tikkailla ihan kaikessa rauhassa.

   Poista
 6. Kun alkuun pääsee, niin melkein puolivoittoa on takana! Kauniita kuvioita tulossa. Pöllöt on varsin tarkkoina, ellei ihan tuimina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aloittamisen kynnys on punnerrettu yli, nyt vain päästellään eteenpäin.

   Poista
 7. Kauniit tikkaukset on tulossa ja kiva että tarkkailijat ovat seinällä vahtimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tarkkailijoiden vieressä on onneksi ihan ystävällismielisiä pupuja ja kettuja.

   Poista
 8. Hienot tikkaukset, mutta on siinä vaan hommaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!