Sivut

torstai 11. toukokuuta 2017

Toukokuun kukkasia

Kun ei luonto vielä kovin kummoista kukerrusta tarjoa, niin niitä piti järjestää muuten. Huomasin maanantaina, että Taitokeskus järjestää tiistaina kotelolaukkukurssin, ja tilaakin siellä vielä löytyi. joten sinne.

Näistä raameista lähdimme liikkeelle.Ensiksi mustien koteloiden pohjasta hiottiin rosot pois. Sitten liimattiin vuorikangas ja sen jälkeen päälliskangas. Tarkka opettajamme huolehti, että liimaus oli riittävän hyvin tehty etenkin reunojen osalta, ennen kuin saimme luvan kiinnittää kehyksen koteloaihioihin. Ja se oli siinä!


Minulla oli useita kangasvaihtoehtoja mukana. Aluksi suunnittelin laittavani päälliseen kauan säästelemääni batiikkia, sitä maailman toiseksi kauneinta kangasta. Mutta vuorin liimauksen aikana alkoivat anemonet huudella kangaspussista.  Ja ihan tyytyväinen olen, että huutelivat.


Olisi ollut tosi kiva saada kaikki kurssilla tehdyt kotelolaukut kuvaan. Päällystysmateriaalit olivat tosi moninaisia, kurssilla syntyi kymmenkunta ihan erilaista laukkua. Nahkaa, silkkiä, retropuuvillaa, isokuvioisesta verhokankaasta mielenkiintoinen kohta, kuviolliseksi kudottua pellavapöytäliinaa- tuloksena oli komea kokoelma niin erilaisia laukkuja, 


Ehdin kurssilla ommella vielä karsinat sivuihin estämään tavaroiden karkailua. Karsinaosa on vielä kiinnittämättä, mietin vielä kotelolaukun käyttötarkoitusta. Jos se tulee laukuksi, niin kiinnitän karsinat ja hankin ketjun, jolla laukkua voi roikottaa olkapäällä. Todennäköisesti tällä vaihtoehdolla laukun käyttö jää melko vähäiseksi ja vaatii myös laukkuun sopivan koltun hankkimista. Toisena vaihtoehtona on tehdä laukusta rasia ompelutarvikkeille. Silloin jätän karsinat pois ja tapaisin laukkuani päivittäin. Mitä sinä tekisit?

Kotelolaukkuhurmoksessa mietin seuraavan laukun tekemista tilkuista. Mutta sitten iski harkinta mukaan; kun päälliskangas pitäisi saada mahdollisimman tiukasti ja sileästi liimattua kotelon päälle, tilkkupinnan saumavarat nostavat kangasta pinnasta. Aplikointi? Vapaata konetikkausta? Harkitaan, harkitaan - ja kokeillaan. Sillähän se selviää.

30 kommenttia:

 1. Todella kaunis ♥
  Itellä tuli heti mieleen kukkaro tuosta, mahtuis pankki- ja ajokortti plus puhelinkin (kun oma ei ole lautaskokoo...) sinne. Todella nätti! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, laukku vetää kyllä aika paljon sisuksiinsa, mutta "lautaskokoinen" puhelin ei todellakaan mahdu. Mietiskelen parhaillaan sisustamisvaihtoehtoja...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, silmänilon lisäksi muita iloja etsinnässä.

   Poista
 3. Kaunis laukku,anemonit ovat ihanat ja vuori on hyvän värinen.Hyvä sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Valitsin vuorin arpoessani vielä kahden päälliskankaan välillä, lila sopi molempiin.

   Poista
 4. Onpa hyvänvärinen vuorikin. Minä olen omassani pitänyt joskus lankoja, silloin tosiaan tulee enemmän käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tämä tuleekin tulee todennäköisesti muuhun kuin laukkukäyttöön, koska haluan sen aktiivisempaan käyttöön kuin juhlalaukku.

   Poista
 5. Hei Leena! Tama on todella hieno! Varmaan sopiva moneen kayttoon mutta minulle ei riittaisi edes teatteri laukuksi, joten laittaisin vaikka kasin ompelutarpeet joten se voisi nakyvilla siella missa usein ompelet ja tietysti mukana. Tama voisi olla jopa korurasia kylpyhuoneessa tai yopoydalla. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje vinkeistä! Korurasiaehdotus jäi kytemään...

   Poista
 6. Kylläoli hyvä että anemonet ymmärsivät huudella:) Hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika kovaäänisiä olivat, pakko oli vaientaa. :D

   Poista
 7. Pikkasen tuli hieno! Käyttäisin pikkumustan seuralaisena. Mitä jos tilkkupinnan alle tikkaa vanun? Imeekö saumanvarat pois pullottamasta? -aivosolu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanua mietin itsekin ja sitä varmaan testaankin. Haasteeksi numero yksi voi tulla se, että reuna, mikä upotetaan ja liimataan kehykseen, ei saisi olla kovin paksu. Numero 2: kankaan olisi hyvä olla vinoon leikattu, koska silloin kulmat saa asettumaan ilman ryppyjä. Vinoon leikkaus kyllä onnistuu, mutta miten käy, kun lisänä on vanu. Mutta kokeillaan, kokeillaan, siitähän sen sitten tietää.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Minulla on kaksi aihiota vielä odotamassa...

   Poista
 9. Kyllä on kaunis! Tuohan pitää olla mukana ja esillä on niin hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu. Piiloon ei laiteta, ei, oli käyttötarkoitus sitten mikä tahansa.

   Poista
 10. Hurmaavia kotelolaukkuja. Taas laukku oli kovan uurastuksen ja huolellisen työn takana, mutta lopputulos on upea, niin kuin anemonelaukku! Sinullahan on nyt monta laukkua, eikö niistä voi valita eri käyttötarkoituksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, eikös naisilla tuppaa laukkuja olemaan...

   Poista
 11. Aivan upea! Kyllä käyttäisin pienille tärkeille tavaroille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkuilo! Kyllä tämä taitaa löytää käyttötarkoituksensa.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Satu, jostain syystä tulit mieleeni tätä tehdessäni...

   Poista
 13. Kivaa pohdintaa, olkalaukku, mekko. Entä kengät!
  Tällaisiin pikkulaukkuihin voisin hurahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että kestäisiköhän, jos päällystäisin kengät tuolla samalla kankaalla?

   Poista
 14. Upea!!!!! Ihana kangasvalinta ja siististi tehty, tykkään!

  VastaaPoista
 15. Oikein kaunis! Minä voisin pitää vaikka pikkulaukkuna. Valkoisten kesähousujen kanssa menisi oikein hyvin. Kangas sopii arkisempaan ja juhlavaankin asuun. Olin joskus laukkukurssilla mutta en ehtinyt tehdä siellä tuota mallia, harmitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, monikäyttöiseksi tämä on luokiteltu edellä olevien kommenttien perusteella. Tämä on kyllä loppujen lopuksi aika helppo ja yksinkertainen tehdä, kankaan huolellinen liimaus on perusta, ja kehykseen se sujahtaa melkein itsekseen.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!