Sivut

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Viehätyin käsin ompelusta

Silloin kun en ole ompelukoneella ja istun ns. jouten (=katson telkkaria), pitää minulla olla joku käsityö, useimmiten neule. Se varmistaa, että näen katsomani sarjan osan tai elokuvan loppuun ilman että siirryn kesken kaiken katselemaan unia. Aina kesää kohti neulominen jotenkin tökkii, villalangat tuntuvat hikisille - ei tosin tänä keväänä. 

Moni tilkkuystävä ompelee ihania tilkkutöitä english paper piecingillä, niitä olen ihaillen katsonut, mutta en suuremmin innostunut. Luulin pitkään, että paper piecing on vain heksagonien ompelua, ja se ei muotona houkutellut minua yhtään. Mielikuvitukseni ei yksinkertaisesti riittänyt sellaisiin sommitelmiin, mitkä olisivat omaa silmääni miellyttäneet. 

Sitten Love Patchwork&Quilting -lehdessä oli tablettipussukka, jossa ei ollut niitä mutterin mallisia heksagoneja. Tein toppatakin tabletille ja olin tyytyväinen lopputulokseen (mitä nyt vetskariaukko olisi saanut olla pari milliä pitempi, mutta pärjätty on nykyiselläkin. 

Päätin tiputtaa neuleet kesäkaudeksi sivuosaan (onnistui osittain), ja keskittyä telkkarin edessä ja matkoilla käsinompeluun. Samalla tutulla malllilla menin, mitä sitä nyt hyvää vaihtamaan. 


Aloittaessani en vielä tiennyt, mikä tästä tulisi. Ja itse asiassa ihan ekan version purin, kun asettelu ei oikein ollut sitä, mitä kuvittelin. Näin jossain instakuvassa tehdyn ruutumallisia blokkeja (kukkasia?) ja niinpä ompelin ratkomani kappaleet uuteen muotoon.


Näitä yhdistellessä sitten jossain vaiheessa valkeni, että tästä voisi tulla pikkuliina. 


Kukkasten väliin laitoin mustat neliöt ikäänkuin taustaksi. Väliin tuli ohut silitettävä vanu, ja tikkasin työn suoralla tikillä niin, että tikkaukset risteävät neliöissä. Vähän aikaa mietin vapaata konetikkaustakin, mutta hylkäsin ajatuksen. Osaksi siihen vaikutti se, että iso batiikkipeitto on tikkauskoneen neulan alla, enkä halunnut ryhtyä vaihtamaan siihen lankoja kesken kaiken. Olisin tietenkin voinut tikata Berninallakin, mutta toisaalta en halunnut tikkauksen tuovan enää lisää vilkkautta pintaan. Pinta jäi ehkä vähän liian pullukaksi makuuni, mutta silmä on alkanut tottua siihen. 


Liina löysi heti paikkansa olohuoneen tason päältä. Tästä nyt seuraa se, että pitkä taso vaatii liinalle kaverin toiseen päähän. Se on jo aluillaan, myöskin suunnitelma seuraavaksi epp-työksi. En kai ole tullut epp-addiktiksi?

19 kommenttia:

 1. Upeaa (ja erittäin ihailtavaa, en ikinä voisi ommella käsin mitää telkkarin edessä, siinä olisi sohva pian veriroiskeissa...)!
  Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Minulla on kyllä aika ohut neula, sillä on melko vaikeaa saada oikein kunnon roiskeita aikaan :D

   Poista
 2. Tuo on mahdottoman kaunis! Minulla on nuo mallineet myös ja niitä jo meinasin kerran ottaa mökille mukaan, mutta päätin jatkaa iänkaikkisten hexagonien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! Näillä mallineilla on aika paljon erilaisia asettelun mahdollisuuksia.

   Poista
 3. Kaunis liina.Kyllä on ihailtavaa et joku jaksaa käsin ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silloin kun on kivaa, ei mieti jaksamista :D

   Poista
 4. Hei Leena! Tama on ihana ja tyylikas! Tosi kiva malli. Tykkaan kylla hexagoneistakin mutta eniten nautin ommella octagoneja ja pikkunelioita 'Summer Wine' pieneen tilkkutyohoni. Terkuin Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Toinen on jo tulossa ja kolmas juttu suunnitteilla!

   Poista
 5. Kaunis sommitelma. Itse en ole (vielä) innostunut käsin ompelusta, ehkä sekin päivä koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Jokainen tekee sitä, mistä tykkää, ei paineita :D

   Poista
 6. Ihanan raikas liina. Yksinkertainen tikkaus on ehdottomasti paras valinta liinaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja. Kiva, että olet samaa mieltä tikkauksesta :D

   Poista
 7. Tästä tuli Ihana! Instassa on meneillään #eppparty jos haluat uusia muotoja kokeilla, ohjeet löytyy http://patbravodesign.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Ja kiitos vinkistä, kävin tsekkaamassa nuo sivut, kivoja juttuja!

   Poista
 8. Tosi nätti liina. Tuohan on mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 9. Tykkään myös näistä muodoista, kivaa vaihtelua! Tuli kyllä kaunis liina ja hyvä idea tehdä sille kaveri!

  VastaaPoista
 10. Tämä on oikein kiva malli! Kiitos vain sen esittelystä - testattu on :) Liinasta tuli tosi tyylikäs!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!