Sivut

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kankaita Gambiasta


Viikon loma Gambiassa on siirtynyt iloisiksi muistoiksi. Afrikkalaisia kankaita katselin tilkkusilmällä, kovin paljon en niitä kuitenkaan mukaan ostanut. Kirjavat kankaat olivat puuvillaa, mutta olivat aika ohutta ja ilmeisesti tärkättyä. Upeat värit ja pohjoismaiseen silmään levottomatkin kuviot olivat näyttäviä gambialaisten naisten yllä, etenkin kun he kantoivat vaatteensa ylväästi.
Oikealla oleva asut eivät kuitenkaan tyypillisimpiä paikallisia vaatteita. Näiden pukujen koristekuvioita miehet ompelivat koneella hurjalla vauhdilla Albertin markkinoilla Banjulissa.


 Tämän taidon haluaisin vielä oppia, eipä tarvitsisi raahata kauppakasseja käsivarret venyneinä. Jos näette joskus jonkun iso saavi pään päällä Prisman pihalla, se voin olla jopa minä. ;-)

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun vierailit blogissani ja näin löysin sinun hienon blogisi. Ai että minäkin haaveilen matkasta Afrikkaan. Olisi ihana tutustua elämään siellä ja jospa sitä lähtisi mukaan tuollaisia kauniita kankaita kotiin viemisiksi.

    VastaaPoista
  2. Ciao piacere di conoscerti!
    Sono felice di conoscere nuove amiche e ancora più bello è conoscere amiche così lontane...ma unite dalle stesse passioni tornerò spesso a trovarti per seguire i tuoi lavori...a presto ANNA

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!