Sivut

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Edelleen tikkaamista - loppusuoralla kuitenkin

Viimeinen tikki lähestyy! Kertokaa ihmeessä konkaritilkkuilijat, onko käsintikkaaminen vanhanaikaista/ajan tuhlaamista/turhaa/jääräpäisyyttä,tekeekö sitä enää kukaan muu kuin minä? Aikaa on mennyt, mutta tykkään kovasti käsintikkauksen jäljestä. Pistot eivät ole tasakokoisia eikä linjatkaan aina viivasuoria, mutta olen silti tyytyväinen tikkausjälkeeni. Kovin runsasta käsintikkausta en edes minä isoihin pintoihin jaksaisi tehdä. Minulla on vain aika korkea kynnys koneella tikkaamiseen aikaisempien huonojen kokemusten perusteella. Luulen kyllä, että siihen pitäisi olla jotain apuvälineitä tai osata joitain sellaisia temppuja, mitä minä en (vielä) osaa.  Kertokaa viisaammat, per favore!

Toinen peitto odottaa tekemistä tämän ensimmäisen pariksi, mutta se saa odottaa hetken, välipalaksi teen jonkin huomattavasti pienemmän työn.

Materiaalipulaa ei ehkä tule olemaan. Pakkasin kirkasvalolamppua  KESÄteloilleen ja löysin varaston hyllylle unohtuneen laatikon. Olemme muuttaneet reilu kolme vuotta sitten, eikä kaikkia pakkauksia näköjään ole vieläkään purettu. En ryhtynyt vielä aukomaan laatikkoa. Palaan sen sisältöön, kun saan tekeillä olevan peittoni valmiiksi.

PS. Täällä vilisee kurkistelijoita ihan kiitettävää tahtia, käykää rohkeasti peremmälle ja asettukaa taloksi! Kommenteistanne ilahdun  :-)

3 kommenttia:

 1. Konetikkaamiseen muutama vinkki:
  - riittävän tiuha harsiminen
  - käsittelyyn vain pullalautasen kokoinen alue kerrallaan, sen jälkeen kohennus/otteen vaihto
  - näppylähanskat tai muut nahkeaotteiset käteen
  - koneen tikkiä pidemmäksi ja löyhemmäksi
  - keskeltä aloitetaan, sisempää ulospäin.

  Kokeile pienellä työllä, kyllä se konetikkauskin siitä!

  VastaaPoista
 2. Suurkiitos!
  Olen kuullut erilaisista paininjaloista ja muista koneen vempaimista (yläsyöttö-joku??), lienevätkö tarpeellisia/hyödyllisiä?

  VastaaPoista
 3. olen kai vinksahtanut, mutta pidän käsin ompelemisesta ja tikkauksesta. mm. reunojen kanttinauhan viimeistely käsin on ihan lempipuuhaani.... mutta

  Aika vaan ei riitä kaiken tekemiseen käsin. ja keskeneräiset työt yleensä stressaavat niin etten pysty aloittamaan uuttakaan. Siksi olenkin ostanut Gammill Statler Stitsherin, tikkauskoneen, joka tikkaa täkin puolestani. jeeee.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!