Sivut

perjantai 28. syyskuuta 2012

Lankoja, neuloja ja puikkoja

Ihan kirkkaan vihreänä täällä olen lukenut muiden blogeja. Hienoja tilkkutöitä valmistuu huikealla vauhdilla ja uusia projekteja käynnistyy. Minä vain jahnaan harvakseltaan puikkojen kanssa, tilkkuihin en ole puuttunut sitten lintukassin. Liekö leipätyön kaikennielevyys mikään selitys, mutta aikaa on ollut todella vähän käytössä muihin hommiin. Viikon kuluttua sunnuntaina olen jo matkalla Italiaan, ja noin miljoona pikkuhommaa pitäisi saada tehtyä ennen sitä. Kasvimaan tyhjennys on kesken, ja toissailtana saapui Hyrynsalmelta koko perheen viikonlopun tilkkutyö, 80 m2 kunttaa, eli mustikkaista metsäpohjaa. Se pitäisi viikonlopun aikana asetella rantasaunan edustalle ja päätyyn. Yritin kysellä, onko siellä ehkä marjatkin mukana (en todellakaan halua poimia yhtään mustikkaa enää tänä syksynä!), mutta kuskit eivät tienneet eikä tiukkoihin rulliin ole päässyt vielä sisälle kurkistamaan.

Juhannuksen alla aloitettu villatakki on vihdoin pingotusta vaille. Syvästi inhoamani lankojen päättely tuli tehtyä tällä kertaa yhdellä istumalla  ja tuloksena oli kuohkea kasa pätkiä. Pitäisiköhän säästää ne kevääksi linnuille pesätarpeiksi?


Toisen etukappaleen sain pingotettua jumppa-alustan päälle (sillä ei ole koskaan jumpattu, näkyy kai etukappaleen mitoissakin). Tuohon hupenivat melkein kaikki nuppineulani. Eli pingottaminen etenee hitaaaaasti.


Seiskaveikasta käynnistin sukat, ja ihan itselleni. Ensimmäistä kertaa neuloin bambupuikoilla, jotka hankin matkapuikoiksi, kun kuulin, että ne voi viedä lentokoneeseen. Ihan ei ensineulomalta iskeneet puiset tikuttimet. Ainoa ilonaihe alussa oli, että silmukat pysyivät hyvin puikoilla. Tykkään valmiiksi raidoitetuista langoista silloin, kun ei ole aikaa miettiä omaa designia. Päättelyhommistakin selviää huomattavasti helpommalla.

Joudun ehkä unohtamaan tilkkuilun ennen matkaani. Ajatuksena oli kyllä tehdä isäntäperheelleni vaikka patalappuja (kaikki italialaisethan kokkaavat innolla ja intohimolla?), mutta nyt säät ratkaisevat niiden kohtalon. Jos sataa kaatamalla tulevalla viikolla, ehkä ehdin. Jos taas paistaa, on kyseenalaista pystynkö nostamaan koneen pöydälle, pihahommat on pakko saada niin pitkälle kuin suinkin mahdollista. Jos vaikka talvi erehtyisi tulemaan matkani aikana...

1 kommentti:

  1. Ihanan värinen villatakki tulossa ja kauniita palmikoita. Tänne pn luvattu vesisadetta viikonlopuksi, joten tilkkuilua tiedossa. Tämä syksy on lähtenyt tahmeasti käyntiin, olen vain selannut lehtiä ja pyörittänyt kankaita.Keväällä taisi olla liian iso urakka.

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!