Sivut

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kiitos Tarjalle!


Sain Tarja Raakelilta Tarjan tilkkupuutarha-blogista iloisen yllätyksen. Postipate toi tänään hauskassa muumipaketissa kauniin pussukan, aurinkovärjättyä (?) kangasta ja pienen rullamitan. Lämmin kiitos Tarjalle! Hauska idea oli, että pussukan kyljessä oli Euran rinkeleiden resepti.


Ja siitäpä heti keksin pussukalle käyttötarkoituksen! Nyt eivät piparimuottini enää vaeltele pitkin laatikonpohjia ja katoa sitten kummallisesti joulun alla. Ne saivat kauniin ja pehmoisen asumuksen. Ennen joulupiparien leipomista kokeilen kyllä Euran rinkeleitä.Oma lintukassini etenee vähitellen. Toisen kappaleen tikkasin ihan ompelukoneen valmiilla aaltomaisella tikkauksella. Sen ompeleminen oli tylsää! Vapaan tikkauksen pieni jännitys puuttui ja koneen jurraaminen tuntui puuduttavalle. Lankana käytin Karnaluksista ostamaani  Mettlerin Quilting -lankaa, joka osoittautui erinomaiseksi laadultaan. Rullassa on 457 m ja se maksoi yhden euron. Tätä on muutama  rulla varastossakin (noin neljätoista eriväristä, tolkku meni, myönnettäköön).Ja taas moka! Huomasin sen vasta valokuvasta. Tein kassin päädyt kapeista suikaleista - ja olenkin ommellut ne samaan päätyyn. Taas tuli ratkojalle töitä. Taitaa totuus paljastua teille muillekin pikkuhiljaa työskentelytyylistäni, roiskaisen vain menemään - ja puran. Onneksi en ole tikannut vielä toista kappaletta. Läksy minulle: Aloita harkitsemisen harjoittelu. Nyt.


6 kommenttia:

 1. Olihan kiva yllätys ja kiva idea!
  Samaa "neulo ja pura" tunnustan toisinaan harrastavana, aika useinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin! Minä puran parhaillaan palmikkotakin etukappaletta, ei onneksi montaa kerrosta, mutta luotin taas muistiini - ja purkuun meni!

   Poista
 2. Kivan pussukan olet saanut. Menen syyskuun lopulla Karnaluksiin... taidampa tutkailla löydänkö tuota lankaa. Olen kyllä jo mielessäni miettinyt etten osta "paljoa mitään... " Minun ompelukseni ovat nyt olleet hitaanlaisia. Katsotaan jos viikonloppuna saisi jotain aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukoneen neulat olivat toinen suosikkiostokseni Karnaluksista. Samoja Schmetzin neuloja kuin täälläkin, mutta rasian hinta vähän päälle euron. Nyt raaskii vaihtaa heti kun alkaa neulan kunto epäilyttää

   Poista
 3. Kiitos taas kivasta vinkistä. Tuollaisia pussukoita olis kiva tehdä joululahjaksi ja muutama piparimuotti sisään. Ei olis mulle tullut mieleen:)

  VastaaPoista
 4. Ja pussin kyljessä olisi piparitaikinan ohje, löytyisivät muotit ja ohje syhdellä etsimisellä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!