Sivut

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Vähän Oikeitakin Töitä

Tänään iltapäivällä nostin ompelukoneen pöydälle pitkästä aikaa ja surautin kaksi patalappua tuliaisiksi isäntäperheeseeni Italiaan. Kun en tiedä lappusien tulevan kodin värejä, niin pelasin varman päälle: Yksi lappunen jouluksi ja toinen pääsiäiseksi.

Tykkään tuosta hirsimökkiblokin tekemisestä, mutta en optisesta harhasta, joka siihen joskus tulee ilmeisesti kangasvalinnoista riippuen. Nytkin tuo joululappunen näyttää ihan kierolle, vaikka se on viivottimella moneen kertaan tarkastettu suoraksi. Olisikohan tuo tummin punainen pitänyt olla vasemmassa reunassa samalla tavalla kuin pääsiäislapun voimakkain keltainen? Vai olenkohan jotenkin oikea- tai vasensilmäinen, kun joululapun keskilinja vetää ainakin minun katsomanani liikaa oikealle, vaikka se on ihan samalla kaavalla tehty kuin keltainenkin, joka (ainakin minusta) näyttää ihan suoralle.Tai sitten se harha on minun päässäni.

Väliin laitoin ensimmäistä kertaa (oikeaa?) patalappuvanua. Toivottavasti saan ostamani metrin kulumaan nopeasti, sillä en yhtään tykännyt vanun ompelemisesta. Taidan painua kirpparille metsästämään vanhoja huopia.  Silppusin viime keväänä tekemieni lappujen väliin muutaman perinteisen viltin. Pitävät hyvin kuuman lapun toisella puolella ja olivat suopeampia ommeltaviksi kuin tämä näiden väliin joutunut.

8 kommenttia:

 1. Hyvän näköisiä patalappuja tuliaisiksi!

  VastaaPoista
 2. Hauskaa matkaa Italiaan! Patalappuset ovat hauskan pirteät.

  VastaaPoista
 3. Hienot patalaput, saaja ilahtuu varmasti.
  Äläkä tuijottele optisia harhoja, minusta ne eivät näytä yhtään kietoilta.

  VastaaPoista
 4. Oikein sievät patalaput. Patalappuihin myytävä vanu on turhan jäykkää, ainakin se mitä minulle on myyty. Patalapuista tulee mukavia käteen, kun niiden väliin laittaa 2-3 kerrosta collegekangasta. Puuvillainen trikoo taipuu ja joustaa eli sillä saa turvallisen otteen kuumasta padasta tai pannusta. Pienikin tikkaus pitää trikookerrokset kohdallaan.

  VastaaPoista
 5. Patalappuväliliina on minunkin mielestäni liian jäykkää, täytyypä ottaa käyttöön Kvilttaajan idea.
  Nämä patalaput ovat kauniita ja ehkä se oma silmä vaan turhaan kiinnittää huomion muka kierouteen.

  VastaaPoista
 6. Pirtsakan nättejä nuo sun patalappusi. Kyllä kelpaa Italiaan viedä.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!