Sivut

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

BOM BOM

Vaikka viime vuoden Aurifil-BOMien lopputulos muistuttaa enenmmän ruusupuskaa kuin käsitystäni tilkkupeitosta (se ei todellisuudessa ole vieläkään peitto vaan kokoelma blokkeja), niin ei muuta kuin soitellen sotaan uusien BOMien kanssa. Kun haikailin vaaleiden kankaiden perään, niin nyt sitten menin niiiiin vaalealle linjalle Chez Claireksi nimetyn blokin kanssa. 


Kankaat on peräisin Tampereen Kädentaitomessuilta, ostin useita pussillisia näytepaloja, joista nämä löytyivät. Taas kerran aloitin siis BOMit vailla tarkempaa suunnitelmaa (vaikka ruusupuskan jälkeen uhkailin ihan muuta), mutta vaaleassa linjassa nyt  pysytään, vaikka sitten joutuisin kangasostoksille. Viime vuoden BOMien ongelma oli se, kun yritin selvitä samoilla kankailla loppuun asti, ja se ei onnistunut muutamien kankaiden loputtua. Nyt ajattelin unohtaa orjallisen samojen kankaiden kanssa pelaamisen: näitä ei edes ole kovin moneen blokkiin.

Yllytyshullun vikaa kun omistan, niin aloitin toisenkin BOM-projektin, Pat Sloanin blogissa on Globetrotting-niminen BOM-urakka. Ensimmäinen blokki on Washington DC.


Tämä blokki tulee työn keskelle ja se on kooltaan muistaakseni n. 26"x26", eli melkoisen iso. Seuraavat blokit ovat pienempiä. Kuva huijaa värejä, blokki ei ole ihan noin tumma, eikä valkoinen noin valkoinen. Ohjeessa tarjottiin kahta värivaihtoehtoa, puna-harmaata ja sitten sinisävyistä. Sinisiä minulla riittää, joten aion käyttää omia varastojani, malliblokit oli tietenkin tehty tietystä kangaslinjasta. Viikonloppuna pitäisi käynnistää muutama uusi projekti, mutta niihin palaan myöhemmin...

15 kommenttia:

 1. Viime vuoden BOMin jälkeen päätin että tänä vuonna en lähde mukaan, päätökseen ei kuitenkaan ole mitään erityistä syytä.
  Ensimmäisenä olevaa BOM-blokkia kävin katselemassa jo useamman kerran -jospa kuitenkin:) mutta samalla yritän ajatella mitä kaikkea muuta on suunnitelmissa ja pitäytyisin vaan niissä.
  Kauniit värit olet valinnut molempiin töihisi.

  VastaaPoista
 2. BOMit viekottelevat itse kutakin - vastustan kuitenkin kiusausta, kun keskeneräisten jonossa on The Quilt Show'n BOM vuodelta 2009 edelleenkin keskeneräisenä :( Marraskuu on sentään jo menossa ompeluissa. Kannustan kuitenkin toisia innolla: kauniita kankaita olet valinnut kumpaankin, mukava odotella jatko-osia kevään mittaan!

  VastaaPoista
 3. Siisti ja kauniit värit. Jospa itsekin yrittäisin, jos löydän ohjeet:)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköistä tulee, laitahan taas kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kivat blokit ja kauniit värit! Vähän kiinnostaisi myös, mutta en löytänyt oikeaa sivua, kun kävin katselemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy:
   Aurifin blokin suunnittelijan esittely:
   http://auribuzz.wordpress.com/2014/01/04/january-designer-of-the-month-brigitte-heitland/#more-3930
   Aurifilin blokkiohje: http://auribuzz.files.wordpress.com/2014/01/instructions-aurifil-chez-claire.pdf

   Globetrotting:
   http://blog.patsloan.com/2014/01/pat-sloan-im-happy-to-announce-globetrotting-my-free-block-of-the-month.html

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, löysin sivut!

   Poista
 6. Kiitos sinulle vinkistä. Löysin Bomin ja sain kopioitua mallin, saas nähdä mitä tulee???

  VastaaPoista
 7. Olen yrittänyt taistella lankeamasta 'Globetrotting BOMiin'! Se houkutteli kovasti, kun näin sen. Mietin, että keskusblokki sopii monenlaisen peiton keskustaksi... ja minullahan noita irtoblokkeja riittää ;o) Sinun sinisävyinen Washington DC on hurmaava ja lankarulla blokissakin on kivat kankaat! Niin keväisen tai oikeastaan jo kesäisen oloiset värit!

  VastaaPoista
 8. Tua ensmäinehä o samannäköne ko vanha kunno ikkuna tai lankarulla, helpommi vaa tyästettyn. Sen plokin kans oliki tekemist et sai kulmat siististi ommeltuu. Täytyyki koittaa painaa miäleen tua uus versio.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän nuo sinun BOM-blokkisi ovat niin hyvännäköisiä, että pitää kai lähteä johonkin mukaan. Minullakin on Aurifilin viimevuotiset blokit siistissä pinossa kaapissa, kunhan vain eivät unohtuisi sinne. Kauniit kankaat ja värit olet valinnut molempiin töihisi.

  VastaaPoista
 10. BOM:it houkuttelevat minuakin aika ajoin. Yksi on kuitenkin vielä "työn alla", joten pitää jatkaa vastustelua ettei ufolaatikko ala pursuilla. Hankalaksi mielestäni asian tekee juuri tuo uusien kankaiden ostelu. Kotoa kun löytyy jo liikaakin materiaalia, joka syystä tai toisesta ei ole juuri oikean sävyistä... Lopputuloksen väri saattaa myös olla aika mielenkiintoinen, jos alkaa liikaa säveltää ja käytellä sekalaista tilkkuvarastoaan.

  VastaaPoista
 11. Kauniit on värit ja ihana hempeät! Harmaa pallokangas taustalla kaunis!

  VastaaPoista
 12. Minunkin tekisi mieli BOM jutskaan mukaan ?????? seuraan mitä sinä teet

  VastaaPoista
 13. Hienot blokit, molemmat! Hyvät värit!
  Viime vuoden BOM:sta jäi käteen 2 blokkia. Ei tullut peittoa ei, mutta tuliskohan kolmiopussukka:)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!