Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vieläkin Jerseyn tyttöä


Kummallinen valoilmiö putkahti iltapäivällä taivaalle. Eipä ole tuota mollukkaa pitkään aikaan näkynytkään. Siinä ei kauan nokka tuhissut kun lennätin Jerseyn tytön valmiin tilkkupinnan narulle kuvattavaksi. En ehtinyt edes kunnollista silitystä tehdä, kun pelkäsin valoilmiön katoavan saman tien. Nyt tyttö jää huilaamaan joksikin aikaa tikkauspohdinnan ajaksi. Minuakin valitettavasti työ kutsuu tiistaina, joten palaan tytön pariin varmaan vasta ensi viikonloppuna.


Kaikista töistä oppii jotain uutta. Tästä opin ainakin sen, että kangasvarastostani puuttuvat melkein kokonaan vaaleat kankaat (vrt. blokin keskellä, turkoosin neliön ympärillä olevat). Kun Sadulta saamiani kankaita yritin täydentää näiden haaleiden osalta omasta varastosta, ei siellä ollutkaan kuin vaaleita beigejä tai kermanvalkoisia. Tykkään vahvoista ja voimakkaista väreistä, ja siksi kai herkemmin tartun niihin kangasostoksia tehdessäni. Kangasvarastoni kaipaa siis selvästi täydentämistä!

 Tammikuun viidentenä päivänä n. klo 14.30. Järvi on jonkinmoisessa jäässä, mutta jään päällä on kerros vettä, johon vastarannan puut kuvastuvat. Joulupyhinä pari retkiluistelijaa kirjaimellisesti porskutti ohitse, mutta tuskin hekään enää jäälle uskaltavat!

13 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, sekä maisema että valmistuva työsi:) Turkoosi tuo siihen piristävän, raikkaan säväyksen.

  VastaaPoista
 2. Hei! Ihana tasta tilkkutyosta tulee! Sama taalla vaaleiden kankaiden kanssa ja nyt olen koittanut epatoivoisesti loytaa laatikoistani vaalean sinista taivaaksi mutta kun ei niin ei. Eli ostoksille kai sitten. Upea tuo kuva jarvelta! Ihanaa etta saitte auringonpaistetta! x Teje

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana maisema. Täällä ei aurinkoa näkynyt - byyh. Jerseyn tyttö on oikein nätti. Niin sininen - niin suomalainen.

  VastaaPoista
 4. Hyvin on Jerseyn tyttö kotiutunut suomalaiseen järvimaisemaan. Mukavaa, että näkee aurinkoa edes kuvissa, täällä satoi tänäänkin vettä. En menisi luistelemaan tuolle jäälle, vaikka näyttääkin houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 5. Ihailen molempia, sekä tyttöä sekä maisemaa, molemmat aivan ihastuttavia!

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuo Jerseyn tyttö! Ja sinä tyttö mene nyt pikaisesti sinne kangasostoksille, kun kerran puutetta on. Maisemakuva on hieno, toisin ei ihan tammikuiselta vaikuta.

  VastaaPoista
 7. Ihana tilkkutyö jälleen!! Kauniita kuvia, voi tätä meidän talvea!

  VastaaPoista
 8. Itse olen törmännyt aikoinaan samaan ongelmaan, että vaaleita kankaita ei ole riittävästi! Nyt olen jo osannut 'käyttäytyä' kangaskaupan palalaarin vieressä eli valitsen sieltä ensin kiehtovimmat vaaleat taustakankaat;o) Tuosta maisemakuvasta saisi kauniin tilkkutyönkin... Niin, ja on se girl ihku;o!

  VastaaPoista
 9. Oikein kaunis työ. Onnistuneet värit.

  VastaaPoista
 10. Love the colour of your version. The aqua with the blue makes it sparkle.

  VastaaPoista
 11. Your quilt is just beautiful in those blues and so are your surroundings!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!