Sivut

torstai 9. heinäkuuta 2015

Hihahan se on!

Edellisessä postauksessa arvuuttelin aamuompelukseni käyttötarkoitusta. Voi, miten mahdottoman hyviä ratkaisuja ja uusia käyttötarkoituksia löytyi! Hihasta tulikin ehdotustenne seurauksena oikea monitoimiväline.

Tehtävä, mihin hihan tein, liittyy jokakesäiseen urakkaamme. Tänä vuonna näitä, reilusti miehen korkuisia halkohäkkejä, oli tyhjennettäväksi yhdeksän.


Hihan tein suojaamaan kantajan herkkää hipiä halkojen nipistyksiltä ja painaumilta. Materiaali on enstexiä suoraan 1980-luvun lopulta, lasten talvihaalareiden ompelusta jäänyt pala. Resoria ei koko huushollista löytynyt kuin vaaleaa lilaa. Hihan "kantopuolella" on sisäpuolella kovikehuopaa, joka on tikattu pitkittäisillä tikkauksilla kiinni. SatunNainen kyseli, tarvitaanko remmiä tms., mutta ainakin tämä hiha pysyi paikallaan, kun resorin veti t-paidan hihan päälle. Jos lisäkiinnitystä olisi tarvinnut, olin varannut lasten rukkaspidikkeen sitä varten. (Mutta jos työskentelee ilman paitaa, jokainen päättäköön itse, mihin rukkasnipistimen voisi laittaa kiinni.)
 

 Arvonnan suoritin ihan perinteisellä tavalla. Lappuihin laitoin numerot, jotka tulivat siitä järjestyksestä, mitä kommentteja oli jätetty. D-insinööri toimi onnettarena (hmm, mikä on onnettaren maskuliininen versio??), ja nosti sinisestä lasikiposta (hatttuja ei ollut just nyt saatavilla)...


 numeron 3! Eli voittaja on Amalia! Lämpimät onnittelut! Amalia, laitatko minulle yhteystietosi (tiinatei@luukku.com), niin saan postitettua sinulle palkintosi (joka on vieläkin vähän mietinnässä, on aika nimittäin mennyt halkoja mättäessä).


Nyt kun kaikki puut ovat jo liiterissä, niin hiha voi siirtyä muihin käyttötarkoituksiin, viinipullon jäähdyttimeksi, suojaksi ruusuja leikatessa, objektiivin suojukseksi, polvisuojukseksi puutarhatöissä, juomapullolle kilinän estäjäksi polkupyöräillessä, vattujen kerääjän käden suojaksi, grillaajalle jne. Ihania ehdotuksia tuli niin paljon, että hihaan on ommeltava muistilappu, mihin kaikkeen sitä voi käyttää. 
Kiitos kaikille osallistumisesta!

5 kommenttia:

 1. Jipiiii! Kerrankin mua onnisti! Kiitos, kiitos!

  VastaaPoista
 2. On se hyvä pitää paita päällä hihan kanssa, varsinkin jos joutuu sen nipsun ottamaan käyttöön...

  VastaaPoista
 3. Sehän on oikea monitoimihiha. Onnea voittajalle.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut voittajalle! Tuosta hihasta on moneksi:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!