Sivut

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pikkuisia puuhia

Kovin pitkäjänteisiin ja isoihin ompeluprojekteihin ei ole ollut aikaa eikä oikein energiakaan. Mutta sellaisiin sateiden aikana surruteltaviin kyllä. Otin keväällä talteen Aurifilin mini-quiltin ohjeen, se kun kolahti minuun oikein kunnolla. Siinä on väriä, ja sitä kuuluisaa "jotain". Tykkään kovasti pienistä mustavalkoisista tiimalaseista värikkäiden neliöiden välissä.


Kankaat eivät tietenkään ole samaa, mitä mallissa on, mutta samaa ilmettä tavoittelin. Alla suunnittelijan valinnat, kuva on lainattu Aurifilin sivuilta.
 

Yhtenä iltana leikkasin kankaat valmiiksi, siten saatoin pienissäkin väleissä tehdä työtä eteenpäin. Eikä siinä loppujen lopuksi kauan mennyt, pinnan koko on vain n. 45 x 45 cm. Suunnittelija Lynn Carson Harris on antanut tälle nimen Spring Tiles, mutta  minulla nämä kevätkaakelit menivät heinäkuulle. Seuraavaksi on vuorossa tikkaus. Jotain muuta suunnittelen kuin mitä Lynnin työssä on.

Mäntyharjun kurssilla kesäkuussa opin tekemään kehyskukkaroita. Miniä toivoi uutta meikkipussia, ja hän valitsi itse kankaat.


Päälliseksi löytyi tyttären vanhan hameen jämät, kaksiosaiseen sisukseen tuli sitten oma väri kumpaankin osastoon. 


Aika monta isoa projektia odottaa joko aloittamista tai keskeneräisinä eteen päin viemistä, mutta ne joutuvat nyt odottamaan aikaa parempaa. Sitten kun tämä kesä loppuu...


14 kommenttia:

 1. Työssäsi on sopivasti väriä ja nuo musta-valkokulmat ovat piste iin päälle. Lumipallo-blokin kaava on juuri avoinna pöydälläni mutta en olisi osannut ajatella että mustasta ja valkoisesta tulisi noin kivan näköinen kulma;)
  Kukkaroon on valittu tosi kiva kangas:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Tosi hyva tuo varikas mini quilt! musta valkoiset neliot on ihanat!
  Hieno meikki pussi! x Teje

  VastaaPoista
 3. Iloinen minipeitto. Mustavalkoinen on todella tehokas kulmissa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kaakelit, houkuttaa kaakeloimaan!!!

  VastaaPoista
 5. Iloinen pieni minipeitto ja kivat nuo mustavalkoiset neliöt värikkäiden lumipallojen keskellä! Kiva meikkipussukka!

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikäs pikkupeitto. Kehyskukkaro on kiva ja retrokangas niin kaunista.

  VastaaPoista
 7. Tuota samaista tilkkupintaa olen katsellut "sillä silmällä", mutta keskeneräisiä on entuudestaankin... Se on kivan näköinen!

  VastaaPoista
 8. Kiva malli, tuokin olisi mukava kokeilla... Hyvä tuollaisena värikkäänä versiona.

  VastaaPoista
 9. Hyvin kyllä tavoitit saman ilmeen kuin mallissa. Ihanan pirteät värit. Pussi onkin oikein tuplaversio, tosi hieno!

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva malli tilkkutyölle!
  Olen tehnyt vain "yksinkertaista" kukkaroa, mutta ilmoittauduin kukkarokurssille opettelemaan tuota "kaksinkertaista". Näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 11. Onpa nätti peitto. Kivan erilainen malli.

  VastaaPoista
 12. Kiva blokki. Siinä on tosiaan sitä jotakin ja hyvin olet samoihin tunnelmiin kankaillasi pääsyt kuin suunnittelija. Ihana tuo kehyskukkaro!

  VastaaPoista
 13. Raikas ja selkeä kuvio. Pirteät värit.

  VastaaPoista
 14. Yhtä kaunis on sinunkin mini peittosi kuni suunnittelijankin!! Itse en oikein le jaksanut ommelle kuin muutaman tekeleen, jospa se innostus sieltä tulisi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!