Sivut

maanantai 10. elokuuta 2015

Matkaterveisiä ja muuta sälää

Mitään en ole ommellut, kun ei yksinkertaisesti ehdi. Odottelen syyspimeitä ja -sateita. Ja marjojen loppumista metsästä (taitaa tulla ne pimeät ennen sitä). Ihan vain ilmoittaakseni, että olen edelleen olemassa, kasailin tähän postaukseen kaikenlaista silppua heinäkuulta. 


Nämä tikkausmallit löytyivät Pentikiltä, kauniita sohvatyynyn päällisiä.  Etenkin vasemmanpuoleisen tikkausmallin laitan muistiin.


Viikon verran reissasimme kaakkoisessa ja eteläisessä Virossa. Viljandin matkailutoimistosta löytyi iloinen lattiapäällysteestä tehty "räsymatto". Tosi hauska ja näyttävä idea!


Pöltsämaalla Carl Schmidtin vierastalon emännän mukaan isäntä (!) oli ihastunut vanhoihin  ompelukoneisiin, ja huoneemme kylpyhuoneessa oli vanhasta Pfaffin pöydästä tehty allastaso. Vierasmajan ravintolassa oli monen pöydän päässä ompelukone, vanhoja Singereitä ja ihan tuntemattomiakin merkkejä. Niistä en valittettavasti saanut kuvaa. Kännykkäkuvatkaan eivät tee oikeutta kohteelleen. 


Matkalta jäi harmittamaan vain yksi juttu: Võrusta löytyi käsityötarvikeliike, pääasiassa lankoja ja ompelutarvikkeita.


Liikettä kiertäessäni pienen kulmauksen takana oli kymmenkunta pakkaa tilkkukankaita. Tsekkasin valmistajaa; Rowan. Tarkistin vielä, että hulpioista löytyivät samat merkinnät. Hintalapuissa 3.90 €/metri. Iski Sulo Vileenit. Mukaan lähti 14 metriä, lähinnä suunnittelin taustakankaiksi, koska kerrankin näitä on. Võrusta vajaa 100 km ajettuamme alkoi harmittaa. Olisin ihan hyvin voinut ostaa ne kaikki, pakat olivat melko vajaita. Olisin varmasti päässyt niistä eroon, vaikka olisin ottanut vähän hakupalkkaakin. Jos joku on Võruun menossa lähiaikoina, kannattaa käydä hakemassa ne kankaat pois. 


Nämä kankaat ovat Eurokankaan palalaarista. Auto oli huollossa, satoi kaatamalla ja Eurokangas vieressä. Ehdinpä kerran ihan rauhassa tutustua valikoimaan. Mukaan ei kuitenkaan lähtenyt kuin nämä kaksi, lilaa en voinut vastustaa ja jumppakankaalle löytyi käyttötarkoitus heti kun näin sen.

Pimeitä ja sateita odotellessa!
 (myönnän, epäreilu toive, kun kesä vihdoin alkoi)

8 kommenttia:

 1. Enpä ole ennen nähnyt Pfaffin vanhaa pöytää. Tuo lavuaarihässäkkä kelpaisi kotiini!!!! Teit kyllä löydön kankaista. Pakkohan nuo oli mukaansa ottaa... kun halvalla sai:)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Johan löysit halvalla hyvää kangasta, eihän sitä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä! En ole minäkään ennen nähnyt Pfaffin vanhaa pöytää.
  Kyllä ne ilmat siitä viilenee ja pimenee pikkuhiljaa:) Sitä täälläkin odotellaan:)

  VastaaPoista
 3. Pfaffin jalusta on ûberhieno. Taidanpa kokeilla vasemmanpuoleista tikkauskuviota. Se on ihana.

  VastaaPoista
 4. Hei Leena! Olen niin iloinen kun teilla on lamminta! Ekan kerran naen tuollaisen lavuaari tason, mutta on kyll fantastinen; olisinpa remontoimassa. Suomessa olis maalla vintilla tuollainen. Ihania kankaita ja tosi hyva loyto! Mulla on muuten liput syyskuulle! x Teje

  VastaaPoista
 5. Kaikkea kivaa kesään on mahtunut. Jo on hieno lavuaarisysteemi!

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno allastaso.
  Löysit mukavat kankaat syksyn iltoihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!