Sivut

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hyvää joulua...

... hyvää syntymäpäivää, hyvää äitienpäivää, hyvää hääpäivää, hyvää toisen nimen nimipäivää, hyvää ensimmäisen nimen nimipäivää, hyvää joulua ...

Tuli aika monen juhlapäivän lahjat kuitattua tällä:


Kovin tutuksi ovat lisäksi tulleet tori.fi ja kirpputorit. Paljon kaapeissa ja pihamökissä lojunutta omaisuutta on realisoitu (eikä muuten näy missään), kavereiden ikkunaverhoja ommeltu sekä pussukoita ja kasseja rustattu. Ompeleva ompelukonekauppiaani Marja Kouvolan Konetikistä ymmärsi tikkausintoni, ja niin kone muutti meille puolitoista viikkoa sitten. Elämä on ollut aika haipakkaa muilla rintamilla sen jälkeen, eikä koneen matkamittariin ole kertynyt vielä kovin kummoisia lukemia. 


Koneen kotiutumista seuraavana viikonloppuna olin Päivölässä opiskelemassa vapaata konetikkausta, ja ainakin höyhenet alkoivat taipua suurinpiirtein oikeisiin suuntiin (mitä nyt lilalle kankaalle, ruutuihin ja kolmioihin tikatut osoittautuivat läheisriippuvaiksiksi, mutta kelpaavat harjoitukseksi). 


Isolla Koneella en ole ehtinyt tikata kuin yhden pussukkapinnan. Rysanttiksi meni taaskin, kun pussukan saaja tykkäsi yhdestä aikaisemmasta rysantillisesta pussukkapinnasta. 


Tässä huopapuolelta kuvattuna, tilkkupinnasta kun eivät tikkaukset kovin tarkasti erotu. Lankana oli vaihtuvavärinen viskoosilanka. Mietin kyllä tätä kuvaa ladatessa, ilkeänkö sen tänne laittaa. Kun on kurssit käyty ja kone nurkassa. Joku vielä erehtyy ajattelemaan, eikö se tuon kummempaa tulosta saa aikaan. (Siksak keskellä on huovan jatkosauma, ei tikkauserehdys) Mutta jostakin on aloitettava, ja mistä sen kehityksensä muusta huomaa, kuin siitä että joskus kymmenen vuoden päästä ehkä nolona katsoo näitä kuvia. On minulla toisaalta pyörällä ajon opettelelustakin vuosikymmeniä vanha muisto vielä polvessa jäljellä, eikä se nolota yhtään :D


Koneen vieressä on pärekorissa tikkausta odottavia töitä. 


Ja kun kerran ostelemaan innostuin, ajattelin että kerran se kirpaisee, sen jälkeen saa nauttia.
Pfaffini vaihtui Berninan Auroraan, koneeseen, jota halusin kovasti jo silloin kun ostin Pfaffin, mutta Pfaffin iso runko ratkaisi silloin. Nyt pärjään pienemmälläkin kainalolla. Muutamia toimintoja kyllä Pfaffista kaipailen...


Juu, arvasit oikein, ihan sekaisin olen mennyt. Kangasostokset ovat toistaiseksi jäissä, tai ainakin melkein. Tietysti jos joku oikein ihana kangas kävelee vastaan ja ihan väkisin hyppää kassiin, niin  silloin tuo sääntö tilapäisesti sulatetaan

22 kommenttia:

 1. Onnea uusille koneille. Krysanteeemisi ja höyhenesi ovat oikein hyviä, Siitä vaan tekemään niitä myös isolla koneella. Nyt ainakin on reilusti tilaa isommillekin taidetikkauksille. Odottelen uusien tikkaustöiden esittelyä.

  VastaaPoista
 2. Onnea kaikille juhlapäivillesi ja uusille koneille:) Kyllähän on tietenkin mukava ommella kunnollisilla laitteilla kun paljon tekee.
  Palasin useamman kerran katsomaan ylintä kuvaa.............kiinnostaa;) Pitää varmaankin mennä vielä googlettamaan............tai sitten pitää pää kylmänä.

  VastaaPoista
 3. Voi, oikein moninkertaiset onnittelut ja tikkausintoa!!!

  VastaaPoista
 4. Hienoa. Onnittelut uudelle koneelle. Nyt me vaan odotellaan hienoja tikkauksia.

  VastaaPoista
 5. Olet varmasti tehnyt hyviä sijoituksia ( ei siis mitään ole tuhlattu) panostaessasi koneisiin. Itse olen ommellut Berninalla ainakin 15 vuotta enkä ole katunut sitä ostosta. Ompelukonemyyjäni sanoi, että se on ompelukoneiden Mersu!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Hieno kone. Kauniita rysantteja olet tikannut tähänkin asti, nyt varmasti vielä paranee.

  VastaaPoista
 7. Hienot sijoitukset tehtynä. Ylin kone on mielenkiintoisen näköinen. Sinun tikkaukset on hienoja. Itsekin näytin julkisesti ensimmäiset vapaatikkaukset, aloitettu siis käytännössä nollasta, eikä nolota yhtään. Sinä oot jo hurjasti edellä. Lila pinta näyttää kivalta.
  Mukavia hetkiä uusien koneiden kanssa!

  VastaaPoista
 8. Oikein hyviä juhlapäiviä ihanien koneidesi seurassa. :)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut molemmille uusille koneille! Kyllä on mahtava tikkausmasiina, tuossa mahtuu isompaakin peittoa pyörittelemään.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut uusille koneille ja niiden emännälle! Mahtavat ostokset...

  VastaaPoista
 11. Kätevästi kuitattu monet juhlapäivät!

  VastaaPoista
 12. Onnittelut täältäkin molemmista koneista, hienoa!
  Tuolla jo voi isompiakin kappaleita tikata!

  VastaaPoista
 13. Onneksi olkoon Leena! Voi hurja, onko siina matkamittarikin! On se ihana olla kunnon tyovalineet! Hyvia tikkauksia! x Teje

  VastaaPoista
 14. On se vaan upea! Hyvä tila näyttää olevan ympärillä. Kyllä nyt kelpaa huristella molemmilla laitteilla, onnea tuhannesti!

  VastaaPoista
 15. No johan riipasit! Kyllä nyt kelpaa ommella. Itsehän lottoan edelleen long armia varten...

  VastaaPoista
 16. Onnea uusien koneiden omistajalle! Eikun tikkaamaan :-)

  VastaaPoista
 17. Onnea uusien koneiden omistajalle! Eikun tikkaamaan :-)

  VastaaPoista
 18. Onnea vaan, moneen kertaan! Kyllä nyt kelpaa huristella :)

  VastaaPoista
 19. Wauuuuu, onpa hienot hankinnat. Onnea kaikkien päivien johdosta.

  VastaaPoista
 20. Iloa uusien koneiden käyttöön!

  VastaaPoista
 21. Vau! Hienoja hankintoja ja nyt ymmärrän, miksi tänä vuonna pidättäydyit Kädentaito messuilta... :D

  VastaaPoista
 22. Vau! Hienoja hankintoja ja nyt ymmärrän, miksi tänä vuonna pidättäydyit Kädentaito messuilta... :D

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!