Sivut

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Neulan alla ja pyörien päällä

Väkkärä-, tuulimylly-, hyrrä-, mikä lie-peiton tikkaus on menossa.


Selailin netistä vinkkejä, miten muut ovat tämän tikanneet, ja suunnitelma on yhdistelmä lainattuja ideoita. Lainan takaisin maksusta ei ole kyllä tietoa.


Otin kopioita peiton ohjeesta ja hahmottelin tikkaussuunnitelmia suoraan niiden päälle. Tällä hahmotelmalla ehkä mennään loppuun asti. Huomatkaa; olen kerrankin suunnitellut etukäteen, enkä vasta sitten, kun neula on jo kankassa!


Hermostuin lopullisesti siihen, että aina välineet olivat väärässä paikassa, väärän koneen luona tai kokonaan väärässä huoneessa. Vanhan kirjoituspöydän, jolla ompelen, molemmilla puolilla on ulosvedettävät tasot. Toisella tasolla minulla on pieni silityslauta ja toisella puolella leikkuualusta. Tosi näppärää, mutta kun ompelutarvikkeeni ovat silitysalustan alla olevassa laatikossa. Kun tarvitsen sieltä jotain, on tason päällä olevat tavarat purettava pois. 

Ratkaisu löytyi Ikeasta, Råskog-vaunu. Postin täti kysyi huolissaan, kun kävin pakettia hakemassa, että ei kai ne vaan lähetä sohviakin, ei muuten mahtuisi heidän takahuoneeseensa. Ikea-palapeliä tunti, ja nyt voin kärrätä tarvikkeet sinne missä ompelen. Jos riehaannun niin isoja töitä tekemään, että minun pitää tehdä koneineni siirtymä keittön pöydän ääreen, kulkee tuo kärri sinnekin. Vuorokauden kokemuksella: Hyvä ostos.


Siitä, että kävin alkuviikosta Tallinnassa tytärtä kouluttamassa Karnaluksiin, ei ole paljoa kertomista. (Ihan) vähän tuli kankaita ostettua, tyttären hankinnat olivat äitinsä ostoksia paljon maltillisemmat. Koulutuksen tuloksellisuus jäi vähän arvoitukseksi. Mutta hauskaa meillä oli!

30 kommenttia:

 1. Tiinatei, onnittelut onnistuneen kärriostoksen johdosta! Nyt säästyy aikaa ja hermoja, kun tarvikkeet ovat aina Oikeassa Paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Käteväksi tuo on jo osoittautunut.

   Poista
 2. Näppärän näköinen kärry, hmm, tarvitaankohan meillä sellaista, mietintään meni:)
  Tikkauksesi sopii hyvin tuohon malliin, kaunista tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä teillä ehkä kärriä tarvitaan...

   Poista
 3. Näppärän näköinen kärry, hmm, tarvitaankohan meillä sellaista, mietintään meni:)
  Tikkauksesi sopii hyvin tuohon malliin, kaunista tulee!

  VastaaPoista
 4. Onnistunut tikkaussuunnitelma. Tuo kärry on varmasti kätevä. Karnaluksin reissut ovat aina mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi Karnaluksiin on meiltä sen verran matkaa, ettei siellä voi rampata jatkuvasti. Tällä pystynkin sitten selittämään ostoskuormaani :D

   Poista
 5. Ihana tilkkutyö ansaitsee upeat ja hyvin suunnitellut tikkaukset.

  VastaaPoista
 6. Hei Leena! Tikkaus nayttaa tosi hyvalta! Hyrra tuntuu kivalta ja sopivalta nimelta (mikahan ois englanniksi). Kenella ei ole tuota 'ompelutarvike-karrya' niin sitten se on ainakin haaveissa. Hyva kun hankit! Siella se punainen matkalaukkukin pilkottaa! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teje! Matkalaukku on ihan hyötykäytössä! MOT-sanakirja antoi hyrrälle englanninkielisen version, whirligig. Kun hain toisin päin, näyttää tarkoittavan myös karusellia.

   Poista
 7. Tikkaukset näyttävät hyvältä! Tuuulimylly olisi hyvä nimi, vaikka Hyrräkin kuulostaa kivalta.
  Ikean Råskog vaunu on hyvä ostos ja itselläni on myös samanlainen, enkä tulisi enää toimeen ilman sitä! Hyvä ja kätevä ostos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaunu on todellakin osoittautunut näppäräksi jo näin lyhyellä ajalla. Ja kummasti kirjoituspöydän tyhjentyneet laatikotkin ovat jo tayttyneet.

   Poista
 8. Kivan näköistä tikkausta. Ikean ostos on kovin näppärän näköinen, pitäisiköhän kipaista sinne....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla ei ole mainostamissopimusta Ikean kanssa, mutta silti suosittelen. Korie välillä on riittävästi tilaa, joten alakoreissakin operointi on ihan sujuvaa.

   Poista
 9. No nyt on ihan ammattilaisten meininki, piirrokset ja kaikki, wautsi :)) Tuollainen kärry olisi kyllä vallan mainio :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, ammattilaiseksi ryhtyisinkin, jos joku siitä maksasi riittävästi, ja lopettaisin kerralla 16-vuotiaiden kiusaamisen. No, joo, ihan oikeasti tykkään kyllä työstäni ja 16-vuotiaat ovat ihan kivoja, ja on hienoa nähdä kolmen vuoden aikana heidän kasvunsa.

  VastaaPoista
 11. Oh, mikä suunnitelmallisuus eikä pelkkää suunnittelua vaan myös toteutus! Viimeksi kävin Ikeassa fillarilla, enkä voinut tuota korikärryä ostaa. Jäi seuraavaan autoilukertaan. Se jotenkin vaikutti näppärältä ja kun vielä sinäkin sitä kehut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Näppärä on kärri, ja tykkään etenkin kun korien väli on riittävä. Olisihan tuo pyörän tarakalla kulkenut...

   Poista
 12. Tulee varmaan upea tikkaus. Pitäisi ottaa oppia sinulta. Mutta kun se vapaatikkaus on niin ihanaa. kun antaa mennä vaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Taidan arvata, missä olet päässyt kokeilemaan tikkaamista :D

   Poista
 13. Tuo tikkausmalli näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 14. Tuo tikkausmalli näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 15. Kaunista tikkausta tulossa. Kärry on varmasti hyvä ostos. Kävin eilen Ikeassa ja hiplailin siellä juuri tuollaista kärryä löytöpisteessä, mutta jätin sen sinne. Nyt harmittaa. Laite olisi olisi ollut oiva apu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Löytyisiköhän se vielä sieltä löytöpisteestä...

   Poista
 16. Upeat tikkaussuunnitelmat! Vaunu näyttää hyvältä. Kävin kerran sillä silmällä kaupassa, mutta ei osunut silmiin. Pitää (lue: saa) tehdä uuden reissun. Karnaluks on ihan kokonaan kokematta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kannattaa harkita tarkkaan, lähteekö Karnaluks-polulle...

   Poista
 17. Tuo tikkaus tulee varmasti olemaan upea. Vaikka minulle tikkausmaailma on täysi outoa ja uutta. Ihailen vain toisten tekemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinä kyllä osaat todella paljon sellaista, mistä minulla ei ole hajuakaan.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!