Sivut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pienille tytöille


Pienelle tytölle aarteiden kuljettamista varten pöllöpussukka. Alan vähitellen löytää itseäni miellyttävän pussukkakaavan. Lähtökohtana oli viime kesänä Mäntyharjun kurssilta saamani kaava, jota olen muokannut vähän kerrallaan. Olen lisännyt leveyttä, jotta kehyksen saranakohta asettuisi nätisti kankaan laskoksiin. 


Tämä on taas sellainen kuuluisa suunnittelun kukkanen. Tavoitteena on saada aikaan kynien logistiikkaväline tulevalle ekaluokkalaiselle, mutta joku meni tekijän aivoissa vinksalleen. Ilmeisesti en ole tehnyt tarpeeksi pussukoita, kun en muistanut, että peruspussukan kummankin kyljen kappaleet ommellaan erikseen ja pohjasauma vasta viime metreillä. Ajattelin oikaista ja tehdä ne valmiiksi samalla (siksi kissat ovat erisuuntiin). Etsiskelen nyt oikotieltä pois, taisikin tulla pitkä kiertotie. :(

20 kommenttia:

 1. Pikkutyttö on varmasti iloinen kivasta aarrepussistaan:) Kehyskukkaron kaavoja on monenlaisia ja joskus on vaikea löytää mieleinen........mutta tuo näyttää kyllä hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Pikkutytön kaverit muuttuvat varmaan vihreiksi kateudesta, niin upea pussukka on. Ihan hieno tuli penaalista, sellaista vanhaa sanaa on käytetty "kynien logistiikkavälineestä" :D

  VastaaPoista
 3. Upea! Varmasti saaja on iloinen ja ylpeä pussukastaan! Tuo malli näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Hei Leena! ...eika vain pienille tytoille, pollot paasivat parhaaseen mahdolliseen paikkaan! Kelpaisi kylla kenelle vain! Nauha on myos hyva lisa. Keksit varmaan kuinka jatkaa tuota toista pussukkaa helposti. Voit esim. ommella nyt sivusaumat ja tehda vuoripussin ja sitten yhdistaa kaiken vetoketjuineen 'bindingin' kanssa.
  Hyvaa alkavaa viikkoa! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje, ehdin jo saksia tilkkupinnan kahtia, penaalipostaus on tulossa. Tuon vetoketjun kiinnitystavan opettelen vielä, mutta vähän isommassa työssä. :D

   Poista
 5. Söötti pussukka. Tuunaamasi malli vaikuttaa hyvältä, laskeutuu ja on sopivan pyöreä.

  VastaaPoista
 6. No johan on söpöjä pussukoita! Tuleva eppu rupeaa jo nyt odottamaan koulun alkua, että saisi ruveta käyttämään niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, eppu oli lastannut sen jo tänä iltana täyteen kyniä.

   Poista
 7. Söpö kehyskukkaro. Minä en ole tuolla saralla edistynyt mihinkään suuntaan :/ Aika usein teen pussukan juuri noin, päällisen yhtenä kappaleena. Vuori vaan kahdesta kappaleesta ja hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Miten kiinnität vetoketjun silloin kun teet päällisen yhdestä kappaleesta? Se on miulle se kynnyskysymys.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hups! Yririn korjata kirjoitusvirheen, mutta samalla poistin tekstin. Sorry. Kehyskukkaroissa minullakin on ollut ongelmia tuossa saranan kohdalla, joko kangas kupruilee tai vetää. Pikkutytölle varmasti mieluinen kukkaro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minunkin on pitänyt kehyksen kiinnittämistä harjoitella. Nytkin pöydällä lojuu yksi vino ja kiero kukkaro, ei raaskisi laittaa roskiin, mutta kun kehystä ei saa enää mitenkään irti. Ehkä jemmaan sen omaan käyttöön.

   Poista
 10. Hyvältä näyttää kehyspussukka ja kiva kangas.Kyllä kelpaa heittää laukku olalle ja menoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, tykkään kankaasta itsekin.

   Poista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!