Sivut

perjantai 6. toukokuuta 2016

Toppatakki tabletille

 
Tabletti sai vihdoin toppatakkinsa, kun säät muuttuivat kesäisiksi. English Paper Piecingillä tedyt tilkkupinnat muuttuivat pussiksi, johon tabletti sujahtaa helposti. Alkuperäisessä ohjeessa vetoketju oli lyhyellä sivulla. Ohjeessa oli toinen puoli tehty neljästä suorasta kaitaleesta, minä tein kummankin kyljen EPP:llä.


Kuningatar-ajatukseni vetoketjun suhteen osoittautui kaikkea muuta kuin kuningatar-ajatukseksi. Ostin keväällä Karnaluksista läpiaukeavia vetoketjuja ajatuksena tehdä niistä kaksi värisiä pakottamalla ne parinvaihtoon. Yritin naittaa oranssin ja turkoosin vetoketjun, mutta lopputulos oli kummallisen kiemura, vaikka ketjut olivat väriä lukuunottamatta täsmälleen samanlaiset. Sitä kiharaa liittoa, jonka sain aikaan, ei olisi voinut ommella ainakaan tuon pussukan reunaan, joten nyt oranssilla puolella joutuu kestämään turkoosia kejua. Harmaa olisi voinut olla ihan hyvä ratkaisu, mutta sellaista ei omista varastoista löytynyt. 

Tilkkupinnan alla on ohut vanu ja sen alla vielä huopakovike. Tilkkupinta on tikattu koneella suorin linjoin. Koko on 20 x 30 cm. Kyllä tabletti nyt tarkenee.

18 kommenttia:

 1. Hyvä Tiinatei! Onpa tabletillasi nyt kesäisen näköinen ja näpsäkkä toppatakki. Käytännössä tuo ylhäältä auki oleva malli lienee parempi kuin päästä täytettävä. On tuo toinenkin tietysti iloisen värinen, mutta mielestäni jotenkin loppukesän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Pussukoita on valitettavasti vain yksi, eri väriset kyljet samalla pussilla. Voin sitten käännellä fiiliksen mukaan :D

   Poista
 2. Nyt tabletti tarkenee ja kivat pinnat olet tehnyt tabletin suojaan! Eipä tuo haittaa oransilla puolella, vaikka vetoketju on turkoosi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, kummasti silmä on jo tottunut vetskarin väriin.

   Poista
 3. Hieno toppatakki tabletille. Turkoosi vetoketju on pirtsakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja, se vetoketju on melkein otettava, mikä kaapista löytyy, jos se ei ihan hirveästi riitele kankaita vastaan.Tai sitten on odotettava seuraavaa kaupunkireissua.

   Poista
 4. Hienon "toppatakin" olet tehnyt,värit tosi kauniit.

  VastaaPoista
 5. Oikein hieno takki tuli! Siella vilahtaa tuttua turkoosiakin. Terveisin Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje, eikö ole hauskaa löytää tuttuja kankaita. :D

   Poista
 6. Hieno toppis. Turkoosi vetskari on just hyvä!

  VastaaPoista
 7. Kaunis pussukka tabletille, värit ovat upeat.

  VastaaPoista
 8. On niin ihana takki tabletilla ihan molemmin puolin. Minua ei ainakaan tuo vetskarin väri häiritsisi yhtään! Sehän on vain piristävä.

  VastaaPoista
 9. Tulipa siitä hieno! Olit kyllä viitseliäs kun ompelit käsin molemmat puolet. Väritkin on tosi kivat ja raikkaat! Hyvin tuo vetskarin väri käy, ainakin kuvassa se on kiva! Omani on vielä vaiheessa, päällinen on kyllä jo ommeltu!

  VastaaPoista
 10. Hyvät värit ja varsinkin turkoosi iskee minun makuhermoon nykyään :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä on tabletilla ykkösluokan takki! Tätä pintaa pitää kokeilla - kiitos vinkistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!