Sivut

maanantai 23. toukokuuta 2016

Taas ympyröitä

Työhuonetta raivatessani pahvisen lehtikotelon pohja petti ja lehdet levisivät pitkin lattiaa. Enpä ole muistanut, että minulla on tällainenkin lehti ja - mikä siinä onkaan kannessa!


Ympyröitä! Tehty sillä toisella ohjeella, lehdestä löytyi kaavat osasiin. Toinen lehden ehdottama vaihtoehto on hankkia leikkuukoneeseen (AccuQuilt Go) muotti numero 55069 ja päästellä vain menemään. Kone syytää valmiit palaset kitusistaan. (Onkohan näitä aparaatteja Suomessa jollakulla?)


Omalla ompelupöydällä on ollut aika hiljaista. Pihan kevättyöt, ne eivät näytä vaan loppuvan. Killan kankaanvaihtotyön olen saanut tehtyä, se tulee esittelyyn, kunhan olen käyttänyt sen ensin killassa näytillä. Lahjaksi menevän väkkäräkassin olen saanut alkuun, ja suunnitteluseinällä on jo muutama blokki. Kolmen sentin suikaleita on leikattu valmiiksi laatikollinen, pienelläkin huokaustauolla voi käydä ompelemassa muutaman sauman. Kyllä se taas tästä. 
(Auringonsäde karkasi kaihtimen raosta kuvaan mukaan)


19 kommenttia:

 1. Luulin, että et käy missään killassa. Mihin kiltaan olet liittynyt? Hirsimökkipalat ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt satunnaisesti naapurikaupungin killassa omassa kaupungissa kun kiltaa ei ole. Pitkä matka vain rajoittaa vähän osallistumista.

   Poista
 2. Kivan näköinen väkkäräkassi tulossa, hirsimökki on aina niin hieno.
  Noita apareettaja olen nähnyt kortintekijöillä, en kyllä tiedä onko ihan samalainen.

  VastaaPoista
 3. Oi, sinisenäkin tuo olisi ihana! Upeita hirsimökkejä.

  VastaaPoista
 4. Hitsi, mikä löytö! Laatikon hajoamisen sadattelu vaihtuikin hymyksi, arvelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kai liikaa tavaraa ja ohjeita, kun ei enää muista itse mitä omistaa...

   Poista
 5. Kivat nuo suikaleet. Kyllä sitä luovuuskin taukoa tarvitsee ja sitten sujuu taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovuustauko on ihan varmasti välillä tarpeellinen. Voihan sitä ohdakkeita repiessään suunnitelmma seuraavia ompelutöitä...

   Poista
 6. Tuo kaleidoskooppimalli on siis niin ajaton!
  Kiva kassi tulossa, jotenkin näyttää tutulta, olen sen tainnut joskus tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä. Olen tuolla kassimallilla tehnyt varmaan kymmenen kassia, tykkään sen kuutiomaisesta muodosta, ja se vetää sisuksiinsa aika paljon. Eikä hirsimökit ulkokuoressakaan ole paha juttu:D

   Poista
 7. Kaunis on sininenkin peitto löytölehtesi kannessa. Kivat värit tulevassa väkkärässä.

  VastaaPoista
 8. Mun lempivärit nuo violetit. Kyllä meikäläistäkin vähän nuo puutarhahommat haittaavat, ettei ehdi koneen ääreen. Kai niistäkin sen verran tykkää, sillä eihän se ihan pakollista ole.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!