Sivut

tiistai 17. tammikuuta 2017

Jonoon järjesty!

Piti postata sunnuntaina, piti postata maanantaina, nyt tiistaina onneksi näyttää onnistuvan. Päätös saada batiikkipeiton blokit valmiiksi heti alkuvuodesta ja ennen muihin töihin lipsahtamista piti. Itse asiassa tällä hetkellä (no, en ihan just nyt) ompelen kovaa vauhtia blokkeja yhteen.  


Tässä kohtaa työstämistä kävin sitten mittaamassa vanhan (siis nykyisen) päiväpeiton - mittauksen seurauksena jouduin ompelemaan vielä 11 blokkia lisää. Onneksi materiaalia oli vielä, muutama väärin leikattu blokkitekele, ja pienellä ratkomisella ja viilauksella sain koottua puuttuvat blokit sattumakappaleiden osista. 


 Vähän oli haastetta löytää tila, johon levitellä blokit niiden sommittelua varten. Sohvaa piti pukata puoli metriä kauemmas sekä  siirtää jalkarahit ja muut sohvan eteen majoittuneet istumisen apuvälineet pois. Silti yksi blokkirivi joutui kaapin alle ja toinen sohvalle. Hätäisesti mitattuna peiton koko taitaa asettua jonnekin 270 x 250 cm paikkeille. 


Blokkirivejä olen yhdistänyt ensin kahdeksi isoksi osioksi. Vielä olen mahtunut ompelupöydälleni, mutta kun ompelen nuo kaksi isoa palaa yhteen, pitänee siirtyä ruokapöydälle. 


Vähän hirvittää näin ison pinnan kerrosten rakentelu. Todennäköisesti käytän täällä kuvaamaani  taktiikkaa. Tässä työssä tilkkupinnan leveys on kyllä pöydän pituutta suurempi, mutta eiköhän tuo jotenkin onnistu. Tai siis onnistuu se.

22 kommenttia:

 1. Hieno siitä tulee. Joudut kuitenkin tikkaamaan neljänneksittäin. Helpottaisiko pinnan kokoamisessa keskittyä tekemään 4 neljännestä.

  VastaaPoista
 2. Hei Leena! Tama on upea! Harmi etta naita isoja on niin hankala kasitella. Blokkeja viela tekis mutta missa sitten tehda jatko tyot. Mietin kuinka tikkaus onnistuu mutta onnistuuhan se! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Samalla mietin välillä minäkin, mutta(uhka?)rohkeana aion yrittää.

   Poista
 3. Kyllä on niin herkkuvärit että ei ole parempaa. Hieno peitto tulee.

  VastaaPoista
 4. Nyt on kyllä näyttävä peitto tekeillä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat batiikit! Onnea vaan isolle pinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkuilo, onnea taidetaan vielä tarvita ennen kuin saan valmiiksi.

   Poista
 6. Oletpa taas haasteen hankkinut itsellesi... mutta hyvin siihen vastaat. Kärsivällisyyttä, sitkeyttä ja mitä kaikkea lopputuloksen saavuttamiseksi sitten tarvitaankaan. Onnea mukaasi, samoin työniloa runsain mitoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, tämä työ on (melkein) pelkkää iloa.

   Poista
 7. Upea! Ja todella iso. Ahkera ja kärsivällinen olet ollut. Blokki vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 8. Upeaa peitettä olet tekemässä,sekä väritys on mahtava

  VastaaPoista
 9. Siitä tulee valtavan iso mutta myös valtavan kaunis!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!